apple-watch-maste-ha

Måste man ha en AppleWatch?

Självklart måste man inte ha en AppleWatch! Men jag har nu haft min AppleWatch i snart två månader och jag är väldigt nöjd med köpet. Om du läser vidare får du veta vad det är som jag gillar bäst med klockan!

GPS – kartfunktionen

Det är sant, det finns ingen GPS i klockan. Men AppleWatch använder GPSen i iphonen och gör ditt navigerande så mycket enklare! T.ex. kan man använda Siri i klockan och säga ”Var ligger närmsta AppleStore?” och visar kartan i klockan vart och hur man ska gå. Vill man inte använda Siri kan man istället använda kartappen i klockan eller i telefonen och söka fram önskad destination.

Klockan är sedan den som talar om hur du ska gå/åka. Genom att vibrera vid varje ny vägledning kan du kasta ett öga på klockan och få reda på åt vilket håll du ska svänga. Man slipper gå med telefonen i handen hela tiden utan kan i lugn och ro njuta av att titta på byggnader eller annan omgivning tills det vibrerar till på handleden. Det är fantastiskt!

Handsfree när man kör bil

Att tala i telefon via klockan är inget jag gör mycket. Men i vissa situationer är det guld värt. T.ex. när man kör bil. För att prata via AppleWatch är som att tala i en högtalartelefon. Avståndet mellan klockan och munnen/öronen när man håller händerna på ratten är perfekt. Jag vet att man inte ska prata i telefon när man kör. Men funktionen finns där och är användbar i även andra sammanhang så klart!

Mer rörelse i vardagen

Jag gillar att vara aktiv. Tränar på gym, går i gruppass, promenerar och cyklar t.ex. Men vissa dagar blir det  nästan ingen rörelse alls av olika anledningar. Att då i AppleWatch se en väldigt visuell och tydlig bild om att jag behöver mer rörelse motiverar! Det blir ofta en skön kvällspromenad för att få ihop till en full cirkel varje dag.

Aktivitet mäts i tre olika cirklar: stå, träning och rörelse. Det betyder att klockan vibrerar till en gång varje timme och påminner om att stå en stund, vilket är väldigt bra om man som jag arbetar sittandes vid en dator större delen av dagen.

Använder telefonen mindre

Eftersom AppleWatch så diskret (med en vibrering som bara jag känner) talar om för mig när jag får SMS, någon ringer eller andra notiser som jag valt, kan jag med en kort blick på handleden se om jag behöver agera kring det direkt, eller kan göra det senare. Det betyder att jag mycket sällan har telefonen framme, den kan ligga kvar i handväskan men ändå vara tillgänglig när jag behöver den. Det sparar batteriet i telefonen och gör mig mer social när man hänger med vännerna.

Edit – nedan glömde jag i första svängen, så la till den efter blivit påmind av Niklas Jeppsson

Skicka SMS

Snabba svar genom att använda förinställda svar, som lätt väljs via en lista är kanon. Men ännu bättre är att tala in ett svar, som man sedan kan välja att skicka antingen som ljudfil, eller som ett text-SMS. Fantastiskt användbart och enkelt.

Lite mer om finesser i klockan kan du läsa här i Aftonbladets artikel

Publicerat:

i:

4 svar till ”Måste man ha en AppleWatch?”

 1. Profilbild för Veronica Hägg
  Veronica Hägg

  Du skriver i ett tidigare inlägg att klockan har 18 Tim batteri tid! När i hundan ska man ladda den med tanke på att man vill ha den på sig på natten så man får med sömn kurvor o puls? Hur snabbt är den full laddad?
  Tack för en bra blogg med intressant innehåll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag laddar på natten eftersom jag inte använder den för nattstatistik. Det går ganska fort att ladda klockan. Så om du har på den på natten kanske du ska ladda den när du ändå sitter still på dagen, typ vid måltid eller stillasittande jobb. Tack för din kommentar!

 2. […] När vi var i London i somras kunde vi köpa AppleWatch över disk, vilket vi självklart gjorde och jag älskar min klocka! […]

 3. […] Just nu en hyfsat ny iPhone 7 plus och en 3 år gammal MacBook Pro. Dessutom har jag en AppleWatch av första batchen, den använder jag främst för att inte behöva kolla telefonen vid notiser […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.