lyssnar på fado

Melhor de Mim

Melhor de Mim -> Det bästa av mig <- är en fantastisk portugisisk sång vi fått till oss av en husbilsgranne, som vi lyssnar till när vi spanar in de stora fartygen passera oss.

Nog är det så att andras musik och ljud kan vara störande ibland när en bor i husbil, ofta tätt inpå varandra. Men ibland kan det också vara helt fantastiskt.

När vi stod på parkeringen vid Praia de Fornas spelade grannen väldigt varierad och hög musik. Jag gillar när musiken får överrösta allt, om det är bra låtar. Och de gjorde de här husbilisterna. Vi vet inte vilket land de är från, skyltarna på bilen var inte lätta att tyda. Men det lät som de pratade franska, men det kan också varit portugisiska för det är ganska likt ibland, och eftersom vi inte kan något av språken så har vi ingen aning. Men de lyssnade i alla fall på portugisisk fado, bevisligen och med grymma appen Shazam kunde jag lätt lyssna av och få reda på vilken låt det var!

Lyssna på den här låten så hör du likheten med franskan, men också en röst som i alla får vårt skinn att krulla sig. Artisten är Mariza, och hon är en portugisisk fadosångerska. Under videon har jag lagt in Googles översättning av låttexten, och jag kan utläsa att den handlar om hopp och att vi har den bästa versionen av oss själva framför oss. Om jag tolkat det rätt så stämmer ju även texten in väldigt väl i min övertygelse i alla fall.

Du kan hitta låten både på iTunes och Spotify om du söker efter Melhor de Mim. Hela plattan är faktiskt bra tycker vi, men den här låten är helt klart den bästa.

Direktöversatt från Google

Idag är utsädet som sover på jorden
Och vem döljer sig i mörkret som omsluter
I morgon blir det en blomma
Även om ljusets hopp är knappa
Regnet som vattnar och passerar
Kommer att ta in en droppe kärlek
Jag är också väntar på ljuset
Jag lämnar här där skuggan förför
Jag är också väntar på mig
Någonting berättar för mig att stormen kommer att passera.
Du måste förlora senare om du vinner.
Och även utan att se, tro
Det är livet som följer och väntar inte på folket
Varje steg vi tar framåt
Går utan rädsla för fel
Jag tror att natten alltid blir dag
Och ljusstyrkan som solen strålar ut
Det kommer alltid att upplysa mig.
Jag bryter handbojorna i detta klagomål
Om jag är återfödd varje ögonblick är mitt öde i livet större
Jag går också på jakt efter ljuset
Jag lämnar här där skuggan förför
Jag väntar på mig också.
Någonting berättar för mig att stormen kommer att passera.
Du måste förlora senare om du vinner.
Och även utan att se, tro
Livet som följer och väntar inte på folket
Varje steg vi tar framåt
Går utan rädsla för fel
Och jag tror att natten kommer alltid att bli dag
Och strålningen som solen utstrålar kommer alltid att lysa upp oss
Jag vet att det bästa av mig kommer
Jag vet att det bästa av mig är ännu att komma fram
Jag vet att det bästa av mig kommer

En av fördelarna helt klart med denna livsstil, att få en smak av kulturen från de länderna vi besöker!

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Melhor de Mim”

 1. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  ? Tack ANNA! Ännu en njutningsfull morgon ! ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Söta du, roligt att du njuter 😀

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst finns det mycket olika musik,som smaken 🙂

  Ha det gott…Solen skiner 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så, men om vi inte levt detta livet hade vi kanske inte fått höra denna lokala artist 🙂

 3. Profilbild för Henry.laitinen
  Henry.laitinen

  Hej, kul läsning.
  Vi har en Frankia Platin 2018 MB chassi och har åkt husbil i 7 år.
  Siktar på att åka som ni hösten 2020, kul att få input från er. Vi har varit nere i Europa 2 ggr men aldrig i Spanien eller Portugal, somrarna tillbringar vi i Sverige.
  Lycka till i framtiden kanske möts våra vägar någon gång!
  MVH HEMPA

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej Henry och tack för din kommentar! Roligt att vi kan inspirera och ge input. Är n med i Frankiagruppen på FB? Där ordnas det spontanträffar och andra träffar emellanåt. Var är ni geografiskt i Sverige? Alltid kul att träffa andra husbilister.

   1. Profilbild för Henry.laitinen
    Henry.laitinen

    Hej Vi bor i Bålsta som ligger mellan Stockholm och Enköping, vi är inte med på FB men det går att fixa. Behöver ni ha plats att stå på så finns det möjlighet till det hos oss och pendeln går till Stockholm.
    Vi är på rull varje helg samt hela semestern i år från slutet på juli.
    MVH Hempa

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Tackar för erbjudandet – kontaktar dig via mail istället 🙂

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Fadon är mycket mer intressant än flamencon. Lyssnade och det det var en trevlig bekantskap du delar med dej av. Hon har hamnat i min spellista i Spotify ? Själv kommer jag ihåg Portugals låt i Eurovision song contest 2017. En lågmäld och oansenlig liten låt men som jag gillar. Amar pelos Dois med Salvador Sobral. När sedan Alexander Rybäck gjorde på engelska fick jag krull på benen ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ska genast lyssna på krullvarianten 🙂 Får erkänna jag inte lyssnade på någon Flamenco när vi var i Spanien. Var ju helt dött i El Rocio när vi var där så inte ens där fick vi en dos av Flamencon.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.