Mild och krämig dragonsås

Mild och krämig dragonsås

En sås som är perfekt att göra några timmar eller rent av dagen innan servering. Bra om man inte vill stå och greja för mycket med maten under tiden man har gäster till exempel. Den blir godare om den står över natten och drar till sig alla smaker.

8 portioner

Ingredienser

  • 5 schalottenlökar
  • smör att steka i
  • 1 1/2 dl torrt vitt vit
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • 3 dl creme fraiche
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, peppar och socker efter behag
  • maizena redning

Gör så här

Finhacka löken och fräs den i smöret. Tillsätt vin, vatten och fond och låt småkoka i 5 minuter. Sila bort löken och koka upp lagen, tillsätt creme fraîche. Låt såsen koka ihop under ca 10 minuter, vispa emellanåt. Tillsätt dragonen och grädden. När det kokar tillsätt Maizena tills såsen har önskad tjocklek.

Låt såsen svalna under locket, ställ i kylen över natten. När det är dags att servera värm upp på spisplattan.

Smaka av med salt, socker och peppar

Publicerat:

i:

Translate »