milstolpar

Milstolpar i mitt liv

Jag glömmer lätt. Därför gör jag research på mig själv ibland. Idag blir det ett inlägg med milstolpar.

En milstolpe är en händelse som på något sätt påverkat mitt liv, i stort och smått. Mest stort. Jag har digitala bilder från 2002, historik på bloggen från 2007 och Facebook från 2009. Men där finns så klart inte allt, fast de är ett stöd till minnet.

Kan hända att några av årtalen inte är exakt korrekta, men det är så här jag minns det.

1967Föddes i Kungälv, blev Anna Haraldson
Busig och glad redan som barn
1970Flyttade till Portugal med familjen
1971Flyttade tillbaka till Sverige
1974Föräldrarna skildes
1975Gick med i scouterna
1976Min första astmaattack
1977Började spela handboll
1978Såg ”Grease” på bio
1980Första kärleksrelationen
1981Började röka
1982Konfirmerade mig på ett scoutläger
1983Skadade knäet
Slutade med handbollen
1985Springsteen konsert Ullevi
1986Tog studenten från 3-årig ekonomisk linje
Slutade scouterna
Flyttade hemifrån, till Kärralund i Göteborg
1990Bröllop i Öckerö G:a kyrka, blev Anna Bidesjö
1991Blev mamma
Flyttade till Olskroken, Göteborg
1992Flyttade till Jonsered
1993Blev 2-barns mamma
1994Köpte hus i skogen i Jonsered
1995Skilsmässa
Flyttade till egen lägenhet
1996Tuff tid som ensamstående mamma
1997Träffade Roger (juni) & förlovade oss (dec)
Slutade röka
1998Köpte hus i Kåhög
Började använda internet
2000Opererade ryggen
2001Roadtrip till Disney & Franska rivieran
2002Bröllop på Gibraltar, blev Anna Forsberg
Långsemester i Estepona, Spanien
2003Minigrisen Chico flyttade in
Utbildning till inköpare hos SILF
2004Köpte liten gård 1 timme från Partille, all ledig tid spenderas där
2005Pappa dog
2007Flyttade till gården i Vimle
Sonen flyttade till sin pappa
Startade glasmästeriet VimleGlas AB
Minigrisen Belle flyttade in
2008Började odla egen mat
Gick kurser i fotografering & programmering
Startade VimleWebb
2009Kull med 8 minigrisar
Började med Twitter, ex på en twitter-dag
Byggde ett stort växthus
2010Min första iPhone
2011Premiär för WebCoast & TweetupVimle
Dottern flyttade hemifrån
2012VimleWebb blev AB
2013Åt rawfood för minskad medicinering
Roadtrip i England (fick mersmak för resor)
Gick utbildningar i affärsutveckling
2014Var på Formel 1 för första gången (Monza)
Omplacerade alla minigrisar & avlivade Chico
2015Flyttade till lägenhet i Alingsås och började resa mycket
2016Kolsvart år av sorg
Firade nyår på Madeira
2017Fyllde 50 år och firade med fest i London
2018Flyttade in i husbil
Sålde/gav bort nästan allt vi ägde
Opererade bort basalcellscancer
2019Förälskade mig i Portugal i Portimãos kust & Porto Covo
2020Covid pandemi
Bytte husbil mot van
2021Köpte hus i Portugal
Flyttade till Portugal
2022Gjorde en roadtrip i centrala och norra Portugal
Slutade med Instagram
Slutade med Facebook & LinkedIn
2023Besökte Madeira igen
Utökade familjen med katter
Byggde pool
Gav plats åt fotograferingen

Jag har och har haft ett händelserikt liv och som vuxen styr jag över det själv. Jag är inget offer för det tråkiga som hänt i livet, jag väljer att se allt jag varit med om som delar i min utveckling. Men visst är vissa saker tunga att bära på, men det är ju livet.

Jag älskar livet! Mitt liv i synnerhet.

Publicerat:

i:

16 svar till ”Milstolpar i mitt liv”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tack Anna för ett fantastiskt inlägg med ditt liv som bakgrund.
  Så väl gjort och mellan raderna kan jag läsa in så mycket som jag redan har känt av.
  Kanske för att vi har flera gemensamma nämnare, man känner ju igen sig själv på andra många gånger.
  Fantastiska bröllopsbilder av dig och Roger och barnen! <3
  Madeiraresan måste förstås läsas om lite extra noggrant och du beskriver det exakt som det är just här.
  Givetvis så borde ju jag också göra någonting liknande av mitt liv, stolpa upp det och spinna vidare på det. Få se om jag får till det någon gång. Det är ett utmärkt sätt att minnas på, även om det säkert smärtar en aning när gamla sår rivs upp. Men sånt är livet för den som lever livet.
  Allt gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du uppskattar att jag delar med mig mer om vem jag är. Absolut är det ett utmärkt sätt att minnas, jag har ägnat timmar till att titta på gamla bilder. Och jo, visst gör vissa saker ont, men livet går vidare och jag är kaptenen på den här skutan 🙂 Inser att du troligen missuppfattat inledningsmeningen ang. dåligt minne. Har justerat den till ”jag glömmer lätt” istället, för det handlar om förmågan att minnas, inte att mitt liv är ett dåligt minne.

 2. Profilbild för Susjos

  Så roligt med alla milstolpar, kikade såklart på ert bröllop där på Gibraltar, så fint!
  Hinner inte kolla in mer just nu, men ett spännande liv har du verkligen!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det känns bra att ha fått ner det på pränt, äntligen. Jadå, livet blir ju vad en gör det till tänker jag 🙂 Detsamma!

 3. Profilbild för BP

  Måste säga att jag är impad över din ”livs-CV”. Jag menar att du kommer ihåg alla årtal. Okej, med en blogg är det ju lätt att dokumentera och gå tillbaka till händelserna, men innan bloggvärlden uppfanns var det ju knepigare.
  Idén att lägga upp n ”livs-CV” är strålande. Så mycket spännande du har varit med om. Tycker inte alls att de flesta händelserna är negativa, tvärtom!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack 🙂 Ja jag har verkligen haft (och har) ett bra liv. Nej jag tycker inte heller det är mycket negativa händelser, men visst är livet både upp och ner. Inser att du troligen missuppfattat inledningsmeningen ang. dåligt minne. Har justerat den till ”jag glömmer lätt” istället, för det handlar om förmågan att minnas, inte att mitt liv är ett dåligt minne.

 4. Profilbild för Ditte

  Fina milstoplar och likaså fint att ta del av dig ”från början”- Bilder hjälper ju också till att minnas och fundera över det som varit i livet-
  Tror att det är så för många att en del skeenden i livet inte alltid känns positiva och så är ju livet. Här finns berg och dalar i olika höjder.
  Och en sak jag haft med mig i många år är att livet pågår här och nu och att vi själva mer eller mindre har huvudrollen. Eller kanske också olika huvudroller.
  Tack för att du delar med dig-

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja bildarkiv är bra för att få tidslinjen. Självfallet är livet upp och ner, och ja jag har huvudrollen, kanske därför jag har ett så varierat ”cv”, jag älskar ju förändringar. Inser att du troligen missuppfattat inledningsmeningen ang. dåligt minne. Har justerat den till ”jag glömmer lätt” istället, för det handlar om förmågan att minnas, inte att mitt liv är ett dåligt minne.

 5. Profilbild för Joanna
  Joanna

  Häftigt med en sån här lista!
  Jag tror förresten att jag har bort på det där vandrarhemmet för några år sedan. Besökte Cascais och Sintra under nån vecka

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men vad kul att du bott i vårt gamla hus i Cascais 🙂

 6. Profilbild för Anki

  Vilket härligt inlägg det blev och … oj vilket minne du har! Intressant att få ta del av av din resa i livet så här långt. alla har vi väl både upp och nedgångar i våra liv … med minnen som sitter kvar för all framtid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag har verkligen inte ett bra minne 🙂 Men vissa saker sitter ju fast och det är de som format mig tänker jag.

 7. Profilbild för Marita
  Marita

  Kul att läsa. Du/ni har hunnit med en hel del. Fortsätt att njuta av livet och varandra 💞💞

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja mitt liv är fullt av aktiva val, detsamma 🙂

 8. Profilbild för Äventyret framtiden

  Nej, Anna, jag tror inte att jag missförstod dig alls, utan tvärtom så svarade jag lite kryptiskt, nu när jag läser min kommentar igen. 🙂 Upplever ditt liv väldigt positivt men som för alla så finns det delar av livet som smärtar när man sätter sig ner och tänker tillbaka. Det som ger en livserfarenhet och förståelse på ett annat sätt än om man bara levde livet på en ständig rosenmatta. Risken är att jag krånglar till det om jag skriver mera. Jag gissar att du förstår vad jag menar.
  Du har gjort många aktiva val, vågat hoppa rakt ut också!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen vad bra! Ja smärtor finns det verkligen, och ja de förändrar en. Du krånglar inte till det alls, jag förstår!

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.