Mina tre mammor…

Idag är det morsdag i Sverige. Vill ägna dagens inlägg till mina tre mammor!

Jag har som alla andra bara en biologisk mor. Men med livets skeenden har det dykt upp fler kvinnor som funnits där för mig och som varit som en mamma för mig. Alla tre vill jag ge en hälsning idag på Mors Dag.

Mamma

Vår relation har så länge jag kan minnas varit en berg- och dalbana. Vi är ofantligt olika och vi har inte lyckats föra den bästa dialogen genom åren, men vi vill alltid väl, även om den andra inte tolkat det så. Vi har sårat varandra djupare än vad vi båda nog trodde var möjligt. Såren blöder och varar inte längre. Saltet har vi gjort slut på. Vi har utvecklats, något vi båda tycker är en viktig del av livet. Numera är orden färre, men mycket mjukare och samtalen ger mersmak.

Svärmor

Jag har haft två svärmödrar, men den första hade jag ingen särskild relation till. Min nuvarande däremot är viktig för mig. Hon är en stöttepelare som alltid finns där oavsett vad det gäller. Hon och svärfar gav mig en trygghet när jag som mest behövde det. Min svärmor är den bästa! Så tacksam för allt hon gett mig.

Bonusmamma

Har haft en bonusmamma sedan mina föräldrar skildes. Hon är från Portugal men har bott i Sverige i många år. Hon var en stor del av mitt liv även innan skilsmässan då hon skötte om hus och hem när mina föräldrar arbetade. Idag har vi ingen kontakt av olika och privata skäl, men jag ser henne ändå som en mamma i mitt liv.

Önskar er alla en finfin mors dag och att ni blir ordentligt uppvaktade av era andra barn, som är i Sverige.

Av mig får ni en bild på den fantastiska jakarandan som blommar nu!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Mina tre mammor…”

 1. Profilbild för Robert Svensson
  Robert Svensson

  Lika roligt som vanligt att få ta del av ert liv. Perfekt att börja söndagen med innan man kliver ur sängen. Hoppas ni har möjlighet att ta en paus och luta er tillbaka och njuta av ert nya boende.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Robert! Ja vi ska snart ta längre pauser, just nu vill vi bara få färdigt så vi kan flytta in.

 2. Profilbild för Birgitta Strand
  Birgitta Strand

  Lika glad är jag som börjar söndagarna hos er.
  Så fint det blir hos er och vilket jobb ni gjort så glad för er skull.
  Fint skrivet om dina mammor❤️ Och förstår dig precis.
  Kram och och önskar dig en fin dag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Birgitta, så glad att du hänger med! Ja vi jobbar på och är innerligt tacksamma och glada för resultatet.

 3. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Tack kära Anna! Jag gläder mig oerhört åt den kontakt vi idag har och hoppas på ett besök i sommar när ni är i Sverige en tid. En underbar blomma har du skickat per blogg.

  I måndags fick jag min andra AZ-dos. Det känns bra. När får ni era doser?

  En slottslunch tillsammans med yngste sonen, svärdotter och yngsta barnbarnet väntar idag.

  Stor kram Mamma

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi vet inte om eller när vi kommer till Sverige i år. Vaccinet kommer jag nog inte att ta på grund av allergin. Vi får se hur det blir.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.