Idag är det morsdag i Sverige. Vill ägna dagens inlägg till mina tre mammor!

Jag har som alla andra bara en biologisk mor. Men med livets skeenden har det dykt upp fler kvinnor som funnits där för mig och som varit som en mamma för mig. Alla tre vill jag ge en hälsning idag på Mors Dag.

Mamma

Vår relation har så länge jag kan minnas varit en berg- och dalbana. Vi är ofantligt olika och vi har inte lyckats föra den bästa dialogen genom åren, men vi vill alltid väl, även om den andra inte tolkat det så. Vi har sårat varandra djupare än vad vi båda nog trodde var möjligt. Såren blöder och varar inte längre. Saltet har vi gjort slut på. Vi har utvecklats, något vi båda tycker är en viktig del av livet. Numera är orden färre, men mycket mjukare och samtalen ger mersmak.

Svärmor

Jag har haft två svärmödrar, men den första hade jag ingen särskild relation till. Min nuvarande däremot är viktig för mig. Hon är en stöttepelare som alltid finns där oavsett vad det gäller. Hon och svärfar gav mig en trygghet när jag som mest behövde det. Min svärmor är den bästa! Så tacksam för allt hon gett mig.

Bonusmamma

Har haft en bonusmamma sedan mina föräldrar skildes. Hon är från Portugal men har bott i Sverige i många år. Hon var en stor del av mitt liv även innan skilsmässan då hon skötte om hus och hem när mina föräldrar arbetade. Idag har vi ingen kontakt av olika och privata skäl, men jag ser henne ändå som en mamma i mitt liv.

Önskar er alla en finfin mors dag och att ni blir ordentligt uppvaktade av era andra barn, som är i Sverige.

Av mig får ni en bild på den fantastiska jakarandan som blommar nu!