Tomheten kom, som vanligt

Jag är en väldigt passionerad och engagerad person. Så när jag gör något är det helhjärtat och jag går verkligen all-in. Därför kan det uppstå tomhet efter ett intensivt projekt.

Vi har arbetat hårt i 3,5 månader med att färdigställa huset, varje dag har vi arbetat, ofta mer än 8 timmar. Fram på eftermiddagen har vi ätit middag och sedan jobbat med våra kunder på kvällen.

Att vi är ganska trötta är inte konstigt. Men jag tycker det är lite märkligt att jag ska känna en tomhet nu när vi nästan är klara invändigt.

Badrummet är klart och snart köket också (elen görs i veckan). Det är dags att boa in oss, strukturera våra saker och hitta rätt plats för spagetti, soya, handdukar, tallrikar, vin etc. Tömma Vega och flytta in.

Energin borde spruta ur mig tycker jag, för den här fasen är så rolig. Och vi är så innerligt glada att vi nu har ett stort kök, stort kylskåp och en riktig ugn! Men i torsdags gick luften ur mig och tomheten tog över. Det är nog kroppen som säger ”Bra jobbat, nu kan du ta det lugnt!” och hjärnan som säger ”nu kan du tänka på något annat”.

Men känns som sagt konstigt att det alltid blir så här, detta är nämligen inget nytt fenomen. Jag känner alltid så här när ett projekt närmar sig slutet, ett intensivt projekt vill säga.

Vi har ju massor av projekt kvar att göra, men de är liksom inte lika bråttom. De gör vi när vi känner för det. Huvudmålet var att kunna flytta in i huset innan det blev alldeles för varmt att bo i bil utan AC i bodelen.

Tempot skruvas ner, jag tar längre pauser där jag njuter av vyerna, sätter mig i skuggan och bara lyssnar till tystnaden. Tomheten försvinner och glädjen tar över igen. Sånt är mitt liv!

Bilden visar solrosorna som fick en så tuff start men nu ståtligt pryder vår trädgård!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Tomheten kom, som vanligt”

 1. Profilbild för Barbro

  Stor igenkänning på det här.
  Jag är en typisk projektmänniska – jobbar på, men till slut kan krafterna sina och då brukar jag tänka att: nu får det nog med projekt ett tag. Tills nästa gång alltså. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det spännande är tomheten, att krafterna tar slut är inte så konstigt. Men varför känna tomhet, nästan saknad, innan glädjen sprutar igen? Känner du så oxå?

 2. Profilbild för Mac
  Mac

  Njut av Frukterna av ert hårda arbete ett slag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 3. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Tomhet o återhämtning verkar gå hand i hand, men håller med dig att det är en konstig känsla som infinner sig. Samma som när man läst slut på en väldigt bra bok.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja exakt samma när en bra bok är slut. Eller en TV-serie. Kram!

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:5918:29 WET
TisOnsTorFreLör
17°C / 3°C
18°C / 9°C
13°C / 7°C
14°C / 9°C
12°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.