Tweetupvimle-2011

Missvisande titlar minskat Sinas klickande

Sina kontaktade mig och ville gärna vara delaktig i intervjuserien ”6 frågor om webben”. Roligt när man får frågan så självklart kan vi nu läsa Sinas svar! Dessutom publicerar jag inlägget på Sinas födelsedag. Grattis Sina!

Vem är du på och utanför webben?

När jag vill vara online och synas så försöker jag sprida bra innehåll som jag tror ger folk något i form av glädje och inspiration, i mitt fall är det mycket bilder och i många av fallen är det djur på bilderna då vi psykologiskt reagerar bättre när något sött eller roligt djur är på bilden! När jag vill vara offline och göra saker som ger mig glädje då blir det personliga projekt och i många fall träff med vänner där jag inte skriver ut vad jag gör eller var jag är så att mitt sällskap får den bästa möjliga uppmärksamheten som gör att dagen blir sådär underbar och minnesvärd!

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

När jag vill interagera med folk är det Twitter som gäller! Tack vare Tweetdeck kan jag via mute funktionen skapa en feed som ger mig glädje och nytta! Flickr, då jag kan lägga upp bilder, tagga för synlighet, kunna länka ut en specifik bild eller album och skapa en bra presentation som visar bilden på ett bra sätt, just synligheten via taggar är väldigt viktigt då många av mina bilder får en bra spridning tack vare beskrivande taggar! Jag vet dock att många föredrar att se bilder direkt i Facebook men det är inte ett bra sätt att visa dom på p.g.a. att bilder komprimeras ner till horribla nivåer och i många fall tappar färger och skärpa p.g.a. deras algoritm som ska ”optimera” för deras bruk! Facebook messenger är den bästa delen av Facebooks tjänster då jag interagerar och chattar med folk som i många fall inte brukar vara någon sajt och det är bara den delen av Facebooks appar jag har installerat på min smartphone och surfplatta!

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Det är att jag laddar upp bilder på Flickr, det är roligt att ha tillgång till dom på nätet när jag vill minnas dom goda stunderna och även att andra får möjlighet att se vem jag är och vad jag gör!

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Jag har via mitt arrangemang som en del av arbetsgruppen i WebCoast, en knytkonferens som sedan 2011 lockat många av de bästa som jobbar eller är verksam inom kommunikation att åka till Göteborg och spendera en helg tillsammans i en kreativ miljö träffat dom jag tycker om och som jag velat träffa, detta har gjort att jag har tack vare detta har ingen riktig lista på folk men om jag ända ska nämna ett namn så får det bli Kristina Alexanderson på .se, hon tar riktigt fina bilder och en dag så ska vi ses irl!

Vad brinner du mest för på webben?

Bra och givande innehåll, det finns för många som lägger mycket jobb med utnyttja SEO och annat tricks för att få mest klicks via bland annat missvisande titlar som i värsta fall spelar på ens känslor genom att säga något i stil med: ”han fann en bok i biblioteket, innehållet kommer att chockera dig!” Det är den typen av linkbait/klickbait som förgiftar webben och som får mig helt att inte ens klicka på länkar! 
Jag inser samtidigt att skriva ärliga titlar är inte lika intressant längre och lockar inte samma mängder klicks men det är den upplevelsen jag söker framför buzzfeed och andra sajter som gör webben en dåliga plats!

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Anne-Lie Lokko

Lilla bilden: Jonas Lundström CC-BY
Stora bilden: Sina Farhat CC-BY

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Missvisande titlar minskat Sinas klickande”

  1. Profilbild för Anna Forsberg

    Fin bild på Skrållan (minigrisen) och Nippe (katten). Spannen bredvid är resultatet efter att nio minigrisar spenderat en halv dag i hagen 🙂

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.