Några ändringar på bloggen

Ja, jag är yrkesskadad (jobbar ju med webb), så det blir ändringar här emellanåt när jag ser saker som kan förbättras.

Det ligger inte högst på min to-do lista, men när tid och lust infinner sig så brukar jag ta tag i de uppgifterna. Viktigt för mig att sajten är lättnavigerad och att den är lika enkel att besöka i mobilen som på datorn.

Bild på startsidan

Översta bilden på startsidan är ny, jag tycker den blev riktigt bra. Ser du den inte? Det beror på att du besöker sajten med en mobil. Eftersom bilden inte visas i sin helhet på mobilen så anser jag den inte fyller någon funktion där. Jag tänker att den som använder mobilen troligen återkommer ofta och då vill en snabbt se senaste inlägg och det går fortare att hitta det utan bild, på mobilen alltså.

Den nya huvudbilden för startsidan, på desktop och ipad. Visas inte i mobil.

Större huvudbild på inlägg

Jag har också gjort översta bilden på alla inlägg större. Vill att den ska stå ut mer än de andra bilderna i inlägget. Samtidigt la jag en gradient bakom så blev en ytterligare markering om att det är en inledning till inlägget.

Smalare textbredd

Jag har minskat bredden på texten på inläggen på datorn. Det är mycket enklare att läsa när raderna är kortare.

Kontakt & Insta

Jag har tagit bort länkade ikoner till mejl och Instagram i sidhuvudet. Tagit bort instagramflödet i sidfoten. Har lagt min mejldress i sidfoten.

Använder inte Instagram just nu, funderar på att avsluta mitt konto helt, så vill inte länka dit.

Header utan kontaktikoner, ex från iPad
Sidfot med kontaktuppgift

Destinationer

Överst på sidan med destinationer finns sedan tidigare en karta, en bra översikt över var vi varit. Men den är inte så lätt att klicka på. Särskilt inte i mobilen. Därför finns det nu också en lista under med alla länder vi varit i så det lätt går att ta sig vidare till rätt land.

Översta bilden är från en utkiksgunga vi hittade när vi körde en slingrig väg till Loulé i Algarve.

Publicerat:

i:

10 svar till ”Några ändringar på bloggen”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Du har en så bra sida, så proffsigt utförd.
  Det är ett rent nöje att titta in här.
  Tillika som jag blir påmind om min egen lite småkrassa tillvaro på bloggen just nu, med att bara skriva upp och ner och inte ha desto mera ordning än så. 🙂 Men jag är på gång inom mig, i tankarna osv. för att så småningom få lite ordning i den mening som jag vill ha ordning. Tillsvidare ”överlever” jag på det sätt som jag syns på när det gäller bloggandet. Desto härligare att besöka dig som har allt det där som jag önskar att jag hade. Tydligt och ordningsamt, proffsigt som jag redan nämnde!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt du trivs här! Även om du inte har en massa funktioner på din blogg så tycker jag om den, för du har ingen reklam och du har avkortade inlägg på startsidan så jag kan lätt se vilka jag läst och inte. Dessutom ser jag att du gör små justeringar successivt 🙂 Dessutom tycker jag ju om dina inlägg. Det är ju det viktigaste!

 2. Profilbild för Ditte

  Roligt med lite ändringar.
  Jag tycker bilden på startsidan blev verkligt bra. Och bloggen är lättnavigerad och tydlig. Skönt att slippa reklam.
  På mobilen ser jag bilden med gungan som start, tittade just nu, men oftast läser jag bloggen på min MacBook och då får ju bilderna en helt annan mening när man ser dem i det större formatet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag gillar ju ändringar. Tack, glad du gillar bloggen. Gungan hör ju till det senaste inlägget så det är rätt, när nästa inlägg är publicerat så blir det en annan bild överst. Men det var säkert då du menade 🙂 Ja, jag läser också helst bloggar i datorn just för att bilderna blir bättre. Men också enklare att kommentera på vissa bloggar.

 3. Profilbild för Ditte

  Jodå! Det var så jag tänkte. Har liknande hos mig- En ny bild för varje nytt inlägg men ingen som är på plats hela tiden-

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du har din fina logga istället 🙂

 4. Profilbild för Susjos

  Oj, vad du kan! Jag är så okunnig inom detta område, är glad att jag kan lägga ut bilder och text, haha!
  Jag kommenterar nu från min laptop och kan se hela den fina nya headern!
  Ha det fint!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen du är helt säkert duktig på ditt jobb 🙂 Tack!

 5. Profilbild för Jossu

  Vad kul att vara så insatt. Tycker att du har en jättefin blogg. Bilden på gungorna gillade jag verkligen, vilken utsikt det var.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! De där gungorna finns lite överallt i Portugal, lite kul tycker jag!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.