Smidigt IKEA, tack!

Vi har letat underhållsfria och sköna trädgårdsfåtöljer länge nu. Vi har två sen tidigare från IKEA som vi gillar, men de är slut på lagret i Loulé.

Eftersom vi ville göra ett besök i Setúbal hos Mercadona som öppnat där så bestämde vi att dra iväg och köpa fler såna sköna fåtöljer (Husarö) på IKEA i Lissabon, där det finns på lager.

Jag tänkte vi kunde beställa dem och bara hämta i deras utlämning så slipper vi gå igenom butiken, när vi ändå bara skulle ha fåtöljerna. Då såg jag att det finns utlämningsställen! IKEAs webbshop föreslog Évora för oss, men eftersom vi skulle till Setúbal snart så kollade jag om det fanns en utlämningsplats där med, och det gjorde det!

Så jag köpte de fyra fåtöljerna (2 till balkongen och 2 till en vinterplats i köksträdgård) och bokade hämtning i Setúbal. IKEA vill ha €15,- för att de kör grejerna dit åt oss, vilket vi tycker är toppen, vi sparar 10 mil och två broavgifter. Samt tiden så klart!

IKEA utlämning i Setúbal

I torsdags åkte vi dit eftersom vi fått en tid att hämta dem mellan kl. 10-12 den 14 juli. Vägbeskrivningen och koordinaterna visade på en parkeringsplats utanför Auchan och deras parkeringshus. Vi såg en liten skylt med IKEAs logga men vi såg ingen ingång till någon utlämning. Nere i parkeringsgaraget hittade vi inte heller någon utlämning.

Men sedär, där står ju en van med IKEA-kartonger och ett par personer utanför. Jo, det var det som var utlämningen! Så oväntat, men ruskigt smidigt!

Vi lämnade vårt ordernummer, fick våra kartonger och efter en tidig och snabb lunch i köpcentrat körde vi till Mercadona ett par kilometer därifrån.

IKEA utlämning
Mercadona i Setûbal

Mercadona

Inne på Mercadona handlade vi en hel del efterlängtade varor, bunkrade med sånt vi gärna vill ha hemma. Med knökfull kylväska och bil körde vi hem och möttes av 43,5 grader, vi lastade snabbt ur våra matvaror och IKEA kartongerna. Tog en fika med vattenmelon, som vi köpte utmed IC1:an på vägen hem och sen gick vi och la oss och sov middag!

Sicken bra dag. Tack IKEA & Mercadona!

Publicerat:

i:

14 svar till ”Smidigt IKEA, tack!”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Underbart o handla via nätet o hämta nära , kännas som att en handlat på ”byn” 😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja när en vet vad en ska ha så är det himla smidigt, så överraskande med vanen på parkeringen bara 🙂

 2. Profilbild för Susjos

  Va kul att det blev så smidigt, och hoppas att fotöljerna var hela också, så ni slipper byta dem! Vattenmelon är inte dumt i värmen!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Där sa du nåt, tänk om de inte är hela! Jag håller tummarna också, ska börja montera dem idag 🙂 Tack!

 3. Profilbild för Bm
  Bm

  IKEA utlämning så otroligt smart.
  Bästa service till lägsta möjliga kostnad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är grymt smart, lite oväntat med en van på parkeringen bara, men väldigt ekonomiskt smart av IKEA att inte betala för lokalkostnad.

 4. Profilbild för Ditte

  Fint att ni hittade de trädgårdsfåtöljer som ni ville ha.
  Vi upplever ocså att IKEA har god service- Både i Spanien och här i Stockholm. Men vi har vi oftast begärt hemkörning till en ringa kostnad. Passar oss perfekt eftersom vi inte har bil.
  Och att proviantera på Mercadona är alltid bra. Stort utbud och mycket av det mesta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, de är så sköna och de tål alla väder (här nere). Hemkörning har vi också använt när vi köpt soffa, sängar och kök till exempel 🙂 Mercadona är en grymt bra butik!

 5. Profilbild för Mareijke
  Mareijke

  Vad annorlunda men smart. Jag har också handlat på nätet från ikea numera så himla skönt. Och så får man bara det man ska ha 😃 Det blir ju lätt mycket annat när man går ett varv runt i butiken 🤣🌺

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart att kunna handla på nätet tycker jag. Ja lätt hänt det slinker ner både det ena och det andra när en handlar på IKEA.

 6. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Hej! Blir nyfiken på vilka fåtöljer som är så sköna och tål väder:)?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej! De heter Husarö.

 7. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Åhhhh va vi saknar Mercadonan, vår favoritaffär i världen 🙂 Nu i Sverige och kan troligen inte komma ner till Spanien denna vinter, på grund av sjukdom i närheten. KUL att följa er fortfarande!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är verkligen en toppenbutik! Vad trist att ni inte kommer ner i vinter, men hoppas ni ändå har det bra där ni är! Kul att ni fortfarande följer, vi väntar på att ni ska komma och hälsa på 🙂

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.