vrak setubal

Några färjevrak i Setúbal

Vi hade ett ärende till Setúbal och jag ville göra den dagen lite mer intressant så jag letade efter något kul att titta på. Jag hittade bland annat några färjevrak!

De tre övergivna färjorna ligger på den östra sidan av Setúbal. Jag har försökt hitta information om hur gamla vraken är men har inte lyckats.

Färjorna har trafikerat sträckan mellan Setúbal och Troia, se nedan karta där pilen visar hur färjorna går samt exakt var vraken ligger. Idag är färjeflottan knallgrön och syns på långt håll. På vissa av bilderna syns Troia i bakgrunden.

Jag tycker det var kul att fotografera de här vraken, önskar jag vågat klättra upp på en så jag kunde fotat inuti också. Å andra sidan så räcker det kanske med dessa 39 bilder…. jag har så svårt att välja!

Älskar att de som vill uttrycka sig med graffiti kan göra det här. Färjorna hade ju bara varit rostiga och fula utan det, tycker jag. Smaken är som baken så klart.

Alla tre färjor (Expresso, Recordacão och den sista som jag inte såg namnet på) är fotade och bilderna är i en salig blandning från de tre.

Den här dagen var det utflyktspremiär för det nya objektivet 50-140mm.

Publicerat:

i:

24 svar till ”Några färjevrak i Setúbal”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Som en dystopifilm, gillar rost!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar också rost! Men också grafitti, på rätt plats.

 2. Profilbild för Micke

  Oj oj, lite av favorit hos mig att kika på båtvrak, här fick jag ju lite att titta på, vackert.
  Ska dyka på ett vrak till sommaren, ska bli spännande.
  Är inte utbildad för det men jag följer med som ”lärling” eller vad det nu kallas.

  Lite graffiti där piggar ju upp förstår jag, instämmer till fullo.

  Ha en fin lördag. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men vad kul att dyka på ett vrak! Så otroligt spännande att få vara med om. Förstår du ser fram emot det!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka häftiga bilder! De passar verkligen till förra månadens uppgift i ”Praktisera med pixlar” då något ”fult” skulle fotograferas. Det är passande med graffiti här precis som när vi var vid Bruket i Vargön förra året och gick runt bland de bemålade ruinerna. Färja mellan Setùbal och Troia åkte vi när vi var på Montado och spelade golv för ett antal år sedan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det har du ju helt rätt i! Fast jag gjorde det inte som en övning eftersom jag tycker det var vackert, inte fult 🙂 Jag minns era bilder därifrån, och att jag gillade dem skarpt. När ni var i Montado så var ni nära skeppen.

 4. Profilbild för znogge

  Trots att det är vrak och skrot så är det på något vis vackert ändå eller hur man ska säga.

  Trevlig lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det tycker jag med 🙂

 5. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Det var nog lika bra att du inte klättrade upp, dumt att trampa igenom och skada sig – ingen som vet hur hållbart det är att stiga ombord där. Graffitti målarna har verkligen gått loss. Ha en bra eftermiddag! Just nu uppehåll- kanske skulle jag passa på att gå en kort sväng innan nästa skur ….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har du ju faktiskt rätt i, tänkte inte på det! Hoppas det blev en skön sväng mellan skurarna!

 6. Profilbild för Tony

  Ojoj, där skulle jag trivts. Så häftigt. Väldigt sällsynt med fartydsvrak i Sverige skulle jag tro, tillåts väl inte misstänker jag.
  Snygga bilder.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag trivdes verkligen. Hade jag haft tid så hade jag frågat en av fiskarna om jag kunde åka med ut på vattnet så jag kunde fota från andra hållet 🙂

 7. Profilbild för Mamma C

  Wow, så fina bilder på vraken. Rost är vackert. Likaså grafitti om det inte är kludd.
  Kram Carin

 8. Profilbild för Barbro

  Tusen tack! Vilken fotoinspiration du bjuder på Anna.
  Tänk att få gå runt där i sin egen fotobubbla och bara ta bild efter bild.

  Är det många fotointresserade där? Eller kan man strosa runt för sig själv?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack själv för att du hängde med! Jag var den enda där då, så var helt själv utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Men jag kan tänka mig det är ett populärt fotoobjekt. Finns strand intill också där folk badade.

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag förstår det roliga och jag skulle också ha velat klättra omkring för att se allt. Men samtidigt har jag en liten fundering om vad de här vraken släpper ifrån sig till naturen. Kanske ingenting. Jag vet inte mycket om hur det är mer än att jag har hört hur dåligt det är för naturen med bilvrak. Men, som sagt, en spännande plats att besöka.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag vet inte hur de påverkar naturen. Det är säkert inte helt bra. Mycket spännande fotoobjekt. Kram!

 10. Profilbild för Anita

  Det må vara vrak men visst finns där en viss skönhet …

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så känner jag med!

 11. Profilbild för Jag

  Njuter av din graffitirostserie, så härligt att kunna frossa. Jag minns känslan från de gånger jag fotat på bilkyrkogårdar..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ytterligare en plats jag hade kunnat stanna länge vid, så bra vi hade en tid att passa 🙂

 12. Profilbild för Anni

  Läckert! Jag gillar ju rost 🙂 Men hade nog önskat en överblicksbild också, där jag kunde förstå helheten och vrakens positioner. Nästa gång så 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Just det, det hade varit bra, men inget mina objektiv klarar då jag inte har vidvinkel. Men mobilen hade kanske klarat det. Tack för konkret feedback!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.