Tess o Crille

Några härliga dagar med bästa besöket

I fyra dagar har vi haft dotter och svärson här hos oss i Denia. Så klart gick det alldeles för fort, men vi har haft det härligt och skapat minnen tillsammans.

Började året med att hänga med de viktigaste personerna i vårt liv. Tess och Crille kom på nyårsdagen och åkte hem i lördags.

1/1 – nyårsdagen

De landade på Alicante flygplats vid halv tolv och hade beställt en shuttlebuss till Denia. Men det var bara de som skulle med så det blev privatchaufför i taxi istället. Snabbt kom de med andra ord till hotellet centralt i Denia.

När de installerat sig på rummet tog vi en promenad i stan, ner till hamnen, bort till gamla stan och runt lite på gatorna i city. Vi åt en god thai-lunch inne på restauranggatan Els Magasinos. Innan vi skildes åt följde vi med till hotellet och fick våra godsaker som vi beställt!

Tess & Crille i Denia hamn

2/1 – torsdag

På förmiddagen promenerade T & C utmed havet bort till vår camping och när de kom fram fick de kaffe och banofficepie som Karen bakat åt dem. När vi fikat klart tog vi på oss promenadskorna för att gå de 3km bort till den större grottan Cova Tallada. En kuperad terräng på halvdana stigar, men framför allt en väldigt vacker vandring med ljuvlig utsikt över både hav och land.

denia vandring
Ljuvlig utsikt på vandringen
Cova tallada
Vackert inramad natur

Några timmar senare gjorde vi middag tillsammans i FrankieBoy, efter att Karen och Myles kommit och sagt hej. Eftermiddagen blev det kortspel ett tag innan vi tillsammans gick till busshållplatsen där de tog bussen tillbaka till hotellet i Denia.

banoffiepie
Banoffiepie

3/1 – fredag

Vi promenerade in till Denia utmed havet och hämtade en hyrbil. Körde till stora Consum och shoppade loss av allt möjligt skrymmande och tungt. Vill ju passa på när vi har bil.

Under tiden vandrade T & C runt i stans affärer och shoppade lite samt kikade på marknaden och stadens borg. De hittade ett kanonfint lunchställe för att äta paella, vilket de längtat efter. Eftersom vi varken gillar shopping eller paella så hämtade vi upp dem vid 17-tiden då vi tog oss ut till piren för att äta en god middag på mysiga restaurangen Basta! tillsammans.

denia
Restaurang Basta!

4/1 – lördag

Redan klockan 9.00 hämtade vi upp dem på hotellet med hyrbilen. Vi körde de slingriga vägarna över berget till fyren Cape San Antonio där vi visste det är en ljuvlig utsikt över viken där Javea ligger. Och jo, en och annan bild fotades där.

Utsikt över Javea & Xabia

Körde vidare till Moraira som vi hört talas om, och jo det var också fint. Här valde vi att gå en runda utmed havet innan vi hoppade in i vår Leon igen. Nu drog vi till Calpe klippan och gick där en stund och kikade på bergsklättrare och en katt. Men självklart också utsikten bort mot Benidorm.

calpe
Fanns inte bara den stora Calpeklippan, utan även den här flytande i havet.

Vi besökte aldrig staden utan rullade ut på N332 och åkte igenom Altea. När vi kom till Benidorm var vi hungriga så vi parkerade bilen och gick ner till stranden där vi hittade en restaurang som serverade Patatas Brava som vi alla njöt av.

Alicante flygplats var nästa stopp. Det är så klart tråkigt att skiljas åt efter bara några dagar men de här dagarna har varit så fantastiska att vi känner oss ordentligt påfyllda med både kärlek och energi tills vi ses igen. Tacksamma körde vi hem till FrankieBoy, men först via Benidorm igen där vi stannade på Medmarkets Cash & Carry och köpte ett gäng paket med gott smör.

Översta bilden är från utsiktsplatsen vid fyren i Javea.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Några härliga dagar med bästa besöket”

 1. Profilbild för Marita Wikström
  Marita Wikström

  Åh vad kul att få umgås några dagar och uppleva vacker natur samt goda middagar! För att inte prata om banoffiepaj, som är så himla gott!????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, det var verkligen fantastiska dagar!

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Låter som helt fantastiska dagar, gläds med er! Måste googla på banoffipaj, ser sött ut? Stor varm kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Verkligen fantastiska dagar. Det är en väldigt söt och god paj.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Härligt att få umgås några dagar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Verkligen! 🙂

 4. Profilbild för Martin

  Låter som ni haft härliga dagar. Och vilka fantastiska omgivningar och vyer! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja både fint sällskap o fina vyer 🙂

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.