camping los pinos

Camping Los Pinos i Denia

Redan efter att endast ha spenderat några få dygn på Camping Los Pinos i Denia kände vi oss riktigt hemma här. Detta är en mycket bra plats på jorden faktiskt.

Anledningen till att vi hamnade här på Camping Los Pinos i Denia är för att våra vänner Karen & Myles som driver bloggen Motoroaming har talat sig varma om både Denia och campingen. Nyfikna som vi är ville vi prova och självklart passar vi på när de är här också så vi kan hänga igen.

Los Pinos får inte vår utmärkelse Approved by Boihusbil, men vi trivs väldigt gott här ändå och lär återvända och vill bjuda på lite bilder och vårt resonemang från denna genuina och väldigt spanska plats.

7 poäng enligt våra kriterier

A. Vyn har vi ingen glädje av från själva boplatsen, men den är fantastiskt när en kommer till havet som ligger precis utanför grindarna. Berget bakom campingen kan en nog se från några pitchar också, men inte från vår. 1p.

camping Los Pinos
Vyn när en tittar åt höger utanför campingen

B. Plan mark är det inte, men bra grusunderlag. 0p.

C. Alla pitchar ser olika ut och är olika stora. FrankieBoy får inte plats på mer än några av dem. Men den vi har är rymlig och bra! 1p.

camping Los Pinos
Vår pitch nr. 20

D. Campingen har endast 100 meter till havet, en egen liten gångväg som leder direkt ner till strandpromenaden och havet som kantas av en stenstrand. 1p.

camping Los Pinos
Rakt ner där går gångvägen till havet.

E. Det är gamla servicehus men allt är som oftast rent, det städas i alla fall varje dag. Det är inga raka linjer någonstans, det är ogräs lite här och där. Träden hade de precis beskurit när vi kom. Det är inte en ”tillrättalagd” camping, så om en söker det så ska en nog inte åka hit. 1p.

camping Los Pinos
En av duscharna i ”main house”.
camping Los Pinos
Servicehuset

F. Tillgängligheten är en av punkterna som tyvärr orsakade att vi inte kunde godkänna denna campingen. Buskar och träd på framfartsvägen skrapade mot bilen. Det är endast ett par hundra meter men tyvärr ser vi inte fram emot att åka på den igen. 0p.

camping Los Pinos
Infartsvägen som är kantad av hårda träd och buskar

G. Avståndet till närmsta mataffär, Consum, är ca 5 km. 1p.

H. Det är väldigt tyst och skönt här. Visst finns det skällande vakthundar i intilliggande villaområden, men de hörs sällan och de är framför allt tysta på natten. Det är ingen störande trafik i området alls. 1p.

I. Det är en stor grind in till campingen och vi är omgärdade av staket och murar. Dessutom bor ägarna i ett hus mitt på området så det är i princip alltid någon här. Väldigt tryggt. 1p.

camping Los Pinos
Receptionen ligger i ägarnas (ett par systrar) hus.

J. Här är vi ordentligt omhändertagna. Vi fick till och med en julklapp! 1p.

K. Wi-fi finns, men är dessvärre uruselt! 0p.

Andra punkter

1. Stranden intill är inte en turistanpassad sandstrand, utan en härlig stenstrand med lite kantiga klippor och runda vackra stenar. Kustlinjen är inte rak utan det är små vikar. Vill en ha sandstrand finns det också, 2-3 km bort, in mot Denia.

camping Los Pinos
Precis utanför campingen

2. Elen är 16 Ampere!

3. Infrastrukturen är fantastisk. Bussen in till stan går 2oom från campingen. Strandpromenaden går hela vägen in till stan och en får även cykla på den. Från Denia går det även färja till Mallorca och Ibiza. Valencias och Alicantes flygplatser ligger ca 10mil bort. Hyrbil lyckades vi hyra väldigt billigt och det är inga problem att parkera inne på campingen.

Om en inte svänger in till campingen hamnar en i havet.
camping Los Pinos
Bord på verandan till villan. Charmigt!
camping Los Pinos
Puben, i ett inplastat rum. Inte direkt mysigt, men det är tydligen trevligt, låter det som.

4. Dessvärre ligger campingen nu på vintern i de långa skuggorna nästan hela dagen. På sommaren förstår vi att det är skönt med mycket träd och skugga, men på vintern vill vi ha sol. Det blir genast kallt när solen försvinner. Har ingen aning om hur en tillfredsställer både låg- och högsäsongsgäster, men mer sol tycker vi är viktigt i alla fall. Och om en står så länge att en behöver tvätta så blir det svårigheter att torka kläderna, eftersom det är ett skyddat läge från vind. Och kort tid med sol. Finns vissa pitchar som har sol, men de är ständigt uppbokade så omöjliga att få.

5. Finns massor att se och göra i omgivningarna

6. Dessvärre räcker inte alltid varmvattnet i huvudbyggnaden (där Anna helst duschar och diskar) så ibland blir det diskning i kallt vatten och sköljning av håret i ljummet vatten.

Ryktet säger att campingen är till salu. Kanske dags att slå till på en stor investering? € 6 miljoner tydligen.

Vi har varit här sedan 22 december och stannar några dagar till.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Camping Los Pinos i Denia”

 1. Profilbild för Marita
  Marita

  Ha det bra. Vad kul att få besök! Det hoppas vi med på, i Calahonda. Hälsa Miles och Karen☀️????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   De hälsar tillbaka! Ja det är mysigt med besök, verkligen!

 2. Profilbild för Nenne
  Nenne

  Hm ???? varför denna negativa stil är väl charmen som finns på olika ställen! Man får inte bli så kritiskt om allt ????????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Negativa? Vi skriver ju att vi tycker om den trots att den inte blev Approved.

 3. Profilbild för Gun
  Gun

  Instämmer i allt ni skriver om los Pinos. Verkligen en charmig camping med välkomnande och personliga värdar. Synd bara att platserna i mångt saknar sol, även i november. Man undrar hur
  ” övervintrarna” hanterar det.????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja solen saknar vi här. Funderat på samma sak kring övervintrarna, men tänker att vi alla gillar olika och detta passar säkerligen många andra utmärkt.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.