Bloggen Ett annat liv har inspirerat mig under lång tid. I går skrev Andrea ”Jag låter som en pensionär när jag berättar om mitt liv” och jag kände igen en hel del i det inlägget.

Vill du fundera kring om pensioneringen är målet med livet så kanske du har glädje av det inlägget också. Det står väldigt mycket tänkvärt där!

När jag blir pensionär ska jag..

Det är så klart inget negativt att vara pensionär och njuta av det. Men livet pågår även fram till dess en går i pension. Något jag undrar om alla tänker på. Jag hör alldeles för ofta ”när jag blir pensionär ska jag…”.

I min värld känns det tråkigt att vänta på pensionsåldern. Som Andrea skriver, vi vet ju inte ens om det finns pengar kvar, om jorden finns kvar, finns jag kvar, om det finns vatten kvar eller om alla krigar för att få en bit mark att odla på etc. Så otroligt mycket kan hända och jag vill då inte ha livet på paus tills jag fyllt 65. Eller tänk om det är 80 som är den nya pensionsåldern..?!

Jag skrev om dessa tankar när jag gjorde bloggserien om Varför vi gör detta eftersom det är en av de vanligaste frågorna vi får. Kika gärna in det inlägget som mer inspiration kring dessa tankarna.

Visst vore det fantastiskt om pensionen kom som planerat, jag är frisk, jag får pengar för hårt slit under många år och jag kan fortsätta njuta av livet. Men jag vill inte vänta på det. Jag vill verkligen leva nu. Inte använda min tid och mina pengar till att bara springa fortare, köpa mer saker och ”tävla”.

Livet är inte en lek i min värld. Det är inte en tävling. Livet är en gåva som åtminstone jag är väldigt tacksam för och försöker vårda så gott jag kan. Och för mig handlar det om att aktivt välja det jag mår bra av. Att leva.

Ibland går det fint men ibland fastnar jag i ekorrhjulet. Nu är jag loss igen och jag njuter varje dag! Hur tänker du?

Foto från Nyköpings hamn i april

/Anna