Nu är det slut med visningar…

Nu är det slut med visningar…

Vi har reserverat huset vi tittade på igår, det ligger i Ourique kommun och vi väntar nu bara på att komma igång med pappersprocessen!

Vi fick vänta hela helgen på visningen på huset som på pappret kändes helt rätt. Och vi hade redan köpt huset i våra diskussioner om ombyggnader, renoveringar och planteringar. Så därför visste vi fallet skulle bli hårt om vi inte gillade huset när vi väl såg det.

Men det blev som vi önskade! Vi ”köpte” huset på plats, med handslag (i luften) och löfte från mäklaren att avboka andra inbokade visningar och att ta bort huset från marknaden. Eftersom det bara var en mäklare som kunde sälja detta huset så kan de göra så, perfekt för oss. Många andra hus säljs av flera mäklare och då är det andra processer.

Känslan för huset var toppen, och det är viktigare än något annat, för det går inte att ändra. Köket är lite för litet, men vi kan nog hitta en lösning för det, har flera alternativ i våra tankar.

Om vi jämför huset vi tittade på igår med vår specifikation så blir resultatet det här.

Viktigaste punkterna

Inköpspriset ger oss möjligheten att göra de förändringar vi vill utan att behöva gå utanför vår budget. Huset är fullt beboeligt men det finns massor av möjligheter att kreativt skapa vårt drömhem.

Huset ligger i Alentejo regionen, i distriktet Ourique. Lantligt omgiven av öppna vidder och med cykelavstånd till närmsta lilla by är exakt vad vi vill ha.

Finns några grannar som alla bor några hundra meter ifrån vår tomt. Om vi förstod mäklaren rätt så är bara en av grannarna boendes där året runt, ett par andra hus var ”holidayhomes”.

En skön avskildhet och trygghet då det är en grind in till tomten och hela marken är inhägnat. Dessutom är det en mur mot ”gatan”. Vägen utanför tomten är ingen genomfartsväg, utan går bara till ett par hus till.

Huset står ungefär mitt på tomten och är en enplansvilla med två mindre terasser under tak. Altanerna ligger åt väster och öster med fina utsikter.

Internet finns i telefonledningen, som går utanför tomten och vi hade full täckning på 4G.

På tomten finns fruktträd (fikon, apelsin och tangerin bland annat) och nuvarande ägare har odlat på stora delar av tomten. Även här finns en hel del arbete att göra för att få till det som vi vill, men det går också att starta odlingar direkt.

En liten del av alla odlingar som redan finns på plats

Tomten har mycket sol, öppet landskap runt om.

Huset ligger på en plan men lätt sluttande mark, ingen egen kulle t.ex. så risken för frost är lägre än uppe på en kulle, det är kallare vintrar här än i Algarve.

Kommunalt vatten som enligt ägaren kostar max €30,- per månad när hon vattnar odlingarna.

Finns gott om utrymme för Vega och även vänners bilar vid besök. Dessutom kan vi utan problem få plats med ett garage i framtiden.

Bra att ha

Vi ville ju ha ett litet hus, helst ett Tiny House. Detta huset är det minsta vi har tittat på med sina ca 56 kvm boendeyta, så riktigt bra storlek!

Finns inga solpaneler eller solfångare för varmvatten, men det är sånt vi kommer skaffa på sikt.

Det finns en öppen spis, men vi kommer ersätta inför nästa vinter med en kamin istället.

Eftersom vi inte bygger ett hus som vi hade tänkt från början så är det kul att planera, renovera vissa delar, riva en vägg och lite annat pyssel. Måla och fräscha upp hela huset och tomten kommer vi också vilja göra. Så kul att få vara kreativa med vårt hem igen! Dessutom ska vi bygga ett garage också.

Målning och annat behövs så klart – men det gillar vi!

Det återstår att se hur vädret är på sommaren. Men det är troligen inte lika hett som i Evora/Serpa/Beja områdena.

Andra fördelar vi ser

Utöver ovan punkter som vi hade listat sedan tidigare så har vi upptäckt andra bra saker med denna fastigheten.

 • Det finns ett litet utrymme under altanen mot öster, där borde vi kunna ordna med en matkällare av något slag.
 • Huset är kopplat till elnätet vilket gör att vi kan skaffa solceller i vår egen takt
 • Säljs av en mäklare som bara arbetar kring Ourique vilket vi tror kan ge möjligheter och fördelar framöver när vi behöver andra tjänster.
 • Marken har en perfekt storlek och placeringen av huset på tomten är också väldigt bra.
 • Ägaren vill ha en snabb affär, vi hoppas på tillträde inom några veckor bara
 • Inga närliggande hus med skällande hundar, vad vi märkte vi visningen
 • Vi får troligen ta över två gäss
 • Mäklaren har kontakt med företaget som byggde huset, så vi kan få alla detaljer om bygget och perfekt för våra planerade åtgärder
Utsikten är inget vi klagar på!

Nu börjar det roliga! Så glada att ha hittat vårt nya hem där det finns massor att göra, om vi vill.

Vet du vad det är för växt på översta bilden?

Edit: Du kan följa alla våra projekt under kategorierna bygg & renovering, vårt hus och trädgård. Det finns även en översikt av projekten här!

Publicerat:

i:

,

74 svar till “Nu är det slut med visningar…”

 1. Grattis till att ni äntligen har hittat ett hus, det ser ju såå fint ut, omgivningarna, det lilla portugisiska huset med terassen och framförallt att få börja ta itu med att göra huset till ert. Det ska bli spännande att få följa.

  • Grattiskramar till er båda för att ha hittat ert nya hem. Fortsätt berätta hur ni trivs , ska bli väldigt kul att följa.

   Lycka till!

  • Grattis igen! Det tycks vara en drömuppfyllelse. Det ska bli spännande att följa arbetet med utvecklingen. Stor kram ????❤️

  • Underbart ju ????!!!!! Vilken dröm. Inte så ”tiny” ändå. Som en lagom stor sommarstuga.????
   Vi får komma ner och hälsa på om något år eller så…när viruset slutat härja så våldsamt.
   Kram Merja

   • Nej det blev inte tiny, var svårt att hitta mindre hus på landet. Men det blir bra ändå, inte onödigt stort i alla fall. Ni är så välkomna att hälsa på! Kram

    • Grattis! Vilket fint område ni hamnar i! Vi bodde ett par månader på en fantastisk camping utanför just ourique i höstas, och älskade omgivningen!

  • Tack Christel! Och som du ser så är det inte såååå långt till älskade Porto Covo 🙂 Det här blir bra och blogginläggen kommer fortsätta ramla in emellanåt.

 2. Grattis! Visst är det härligt när man bara vet att detta är rätt och det blir jättebra. Och att alla planeringar kan börja. (Minns pirret i kroppen……. ) Och kul att det även blir ett snabbt tillträde, då kanske vi kan komma förbi, när vi tänkt att ”semestra” i Portugal någon vecka
  Kram

  • Tack! Ja det är skönt när det landar mjukt och fint där i magtrakten. Ni är självfallet välkomna förbi när ni kommer till PT! Kram

  • Underbart Cathinka, tack! Hon hade några höns och en vacker tupp också, vet inte om hon lämnar dem dock 😀

 3. Verkligen jätteroligt! Stort grattis!
  (Blomman på översta bilden tror jag är en Callistemon citrinus, lampborste)

 4. Riktigt roligt att höra. Bamsegrattis!
  Bra start på 2021. Vi kommer susa förbi å hälsa på.

 5. Stort grattis till huset! ????????Själva har vi just lagt handpenning på en lägenhet här i Albir. ????????Vi kan höras mer på messenger. ????

  • Tack Åsa! Vi blir inte grannar, men en kaffe bjuder vi gärna på om ni vill pausa på vägen ner till Algarve nån gång 🙂

 6. Grattis!!
  Underbart att ni äntligen har hittat ett hem och kan sätta er på arbete!

 7. Grattis????????
  Ska bli kul att följa er med arbetet på ert nya hem.

 8. JÄTTEstort GRATTIS. Bättre början på 2021 kunde ni ju inte få, skall bli SÅ spännande att följa er fortsättning.

 9. Grattis till ert nya boende, hoppas ni delar med er av kommande projekt så en får underhållande läsning framöver också ????????

 10. Så roligt att ni nu har hittat ett hus som ni gillar. Hoppas att det nu flyter på utan problem med allt det andra. Varmt grattis till det som kommer att bli ert nya hem och det ser trevligt ut på bilderna.

 11. Oh vad roligt. Varmt grattis. Varit så kul att följa er. Jag hoppas att vi får följa fortsättningen också med allt vad det innebär, trädgård, hus, garage m m. Ni inspirerar verkligen.

  • Tack Monika! Vi fortsätter så klart att blogga om vårt liv här i PT och allt som kommer hända med vårt hus och trädgård etc.

 12. Grattis!
  Det blir väldigt spännande följa!
  Vilken start på 2021!

  God fortsättning på det nya året

 13. Stort grattis. Det har varit spännande att följa er husjakt. Lycka till med allt!
  Själva har vi en lägenhet i Lagos sedan 2016 men har börjat att leta hus. Vi hoppas på Portugalflytt post Corona.

 14. Oh, Anna, we are so happy that you and Roger have found your home. As you know we spent eight years in Portugal, and know there is so very much to love.

  Grattis och njut av ”bosättningen” -processen!

  • Thank you, would be great to spend some more time with you guys here in PT but are very glad that you enjoy your new life in Sweden, with all the cold degrees and snow 😀 Varmaste tack!

 15. Så härligt att ni äntligen har hittat ert hus. Och dessutom verkar det uppfylla det mesta av vad ni önskade er. Visst kan det bli varmt i era trakter också. Vem vet kanske kommer vi förbi någon gång för vi gillade Portugal och har säkert åkt förbi er by någon gång på våra resor i Portugal. Lycka till med odlingar mm.

  • Tack! Ja det känns riktigt bra. Jo varmt blir det nog, men kanske inte lika hett som runt Serpa. Eller så blir det det och då anpassar vi oss efter det också. Hör av er om ni är i distriktet.

 16. Grattis vad spännande ! Lycka till med ert projekt. Vi letar själva efter en liten lägenhet som vi ska landa i emellanåt tvätta laga lite färdiga maträtter att ha med på turer. Vi har ju tänkt söderut men vi får se när det blir . Jag har en fråga , ni satte ju in en liteum batteri i er bil , frågan är laddar er bil upp det batteriet när ni kör? Är batteriet kompatibelt med bilens batteriladdare ? . Att jag frågar beror på att vi satte in en booster som skulle ladda batteriet på en halv timmes körning, men det fungerar tyvärr dåligt . Vi ska in igen och testa en sista gång. Annars blir det förmodligen ett vanligt batteri igen.

 17. Häftigt att ni hittade något som passade er. Ska bli spännande och se mer av ert ställe .

Translate »