December (dezembro) 2020

Nu sitter vi här på andra sidan årsskiftet och funderar på vad som hände i december, den sista månaden det märkliga året 2020.

Fotograferat typ ingenting

Jag brukar använda mitt bildarkiv för att påminnas om vad vi gjort och på det viset också återuppleva fina saker igen. Men i december har jag fotograferat mindre än på många år. Varför det kan en ju undra:

 • vi har mest hängt på campingen
 • vädret har varit regnigt och kallt
 • har jobbat mycket
 • bakat, kollat Vinterstudion och läst böcker

Så inte mycket anledningar att fotografera helt enkelt.

Funkar utmärkt att kolla på Vinterstudion i solen på paddan.

Ingen jul på hjul

Det är tredje året som vi inte firar jul. Vi gör inte det när vi bor på hjul och det känns som ett skönt beslut för kan jag inte gå all-in så kan det kvitta. Insåg den här julen att det räcker med tre års juluppehåll, nu längtar jag efter julen 2021, då jag förhoppningsvis har ett hus att dekorera igen.

Men vi var iväg några timmar och hängde med våra goda vänner som står. på en ställplats i Falesia. Bästa sättet att inte fira jul!

Insikter och känslor

December är alltid känslofylld för mig, längtan efter nära är som störst under denna mörka månad (jo det är kortare dagar i Portugal också i december, men inte så korta som i Sverige). Tack vare Zoom och FaceTime blev längtan överkomlig.

Fem andra saknade känslor bloggade jag om i mitten av månaden.

Insiktena att det inte blir ett Tiny House vi köper slog till med full kraft. Storleken är en av de kompromisser vi behöver göra för att hitta vårt framtida boende.

Insåg också i slutet av månaden att nu vill vi helst inte vara kvar längre på campingen. Så det. dröjer nog inte länge förrän vi rullar vidare till en annan plats, vi vill dock invänta information om eventuella nya restriktioner.

Japp så är det!

Visning i Cercal

December har varit en riktigt stilla månad vad gäller husannonser. Men ett hus hittade vi som vi ville besöka, ett radhus som vi faktiskt trodde på trots att det låg i toppen av vår budget och inte var fristående. Det blev dock ett magplask då det inte var i ”good condition” som det stod i annonsen.

Ett annat hus hade vi bokat visning av, men när vi tog en tur förbi huset insåg vi att den miljön inte var rätt för oss så vi avbokade.

Pengar

Den där sista månaden har handlat en del om pengar, både i bloggen och i våra tankar. Vi har bloggat om kostnader som är involverade när en köper hus i Portugal och vi har berättat hur vi flyttar större summor hit från Sverige.

Men vi har också funderat kring vår budget, om den är för snäv. Behöver vi justera den? Vill vi det? Det har vi ännu inte analyserat klart och nu ska vi ju på en visning imorgon som ligger helt rätt i pris för oss.

Publicerat:

i:

2 svar till ”December (dezembro) 2020”

 1. Profilbild för Martin
  Martin

  Feliz Ano Novo på er båda.
  Batchläste alla era senaste inlägg idag i solen med kaffe & Ikea-bulle efter dagens vandring ToR Burgau. Alltid mysigt att hänga med lite i era planer, tankar och funderingar. Kul att du fick med en bild och text om våra kära bjällerklang kossor och getter/lamm som vi har här i Portugal.
  Under de senaste veckorna så har det, som du skrev, regnat ordentligt mycket här i bla Luz vilket vi inte är riktigt vana vid. Nu behövdes det verkligen efter dryga 2 års konstant sommar. Och…Fördelen är att det blir så fantastiskt…magiskt…otroligt vackert med all gnistrande grönska & blommor samt alla kossor och getter som passerar förbi vårt hus med herdarna och vovvarna under dagarna. Idag bjällrade det från både kossorna och getterna när vi gick genom vår dal från huset til Burgau. Älskar bjällrandet som är en Lisa för själen. Morgnarna med en kaffe i trädgården lyssnandes på klingandet nerifrån fälten är härligt. Kossorna ser lyckliga ut när de skådar över fälten/matbordet och tuggar i lugnan ro, tittandes på oss som vandrar förbi och tänker nog hur kan de där humans gå förbi när det finns så mkt gott att käka upp just här, och nu. Gäller att leva i nuet.

  Annars vill jag bara önskar er all lycka till imorgon på hustitten. Hoppas det stämmer väldigt mycket bättre denna gången. Vi håller tummarna blåa!!
  Vi får boka in en träff så vi ses snart igen. Ska bli intressant att höra hur det gick.
  Ciao & Good luck
  Luz-Martin

  1. Profilbild för Anna

   Feliz Ano Novo till er oxå! Det är så fascinerande och frihetsgivande att se djuren få beta lite överallt, inte vara instängda i en liten hage år efter år. Å andra sidan ser vi ju andra mindre trevlig sätt att ha och hantera sina djur också. Tack, vi hör av oss i morgon em/kväll :).

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.