Nu sitter vi här på andra sidan årsskiftet och funderar på vad som hände i december, den sista månaden det märkliga året 2020.

Fotograferat typ ingenting

Jag brukar använda mitt bildarkiv för att påminnas om vad vi gjort och på det viset också återuppleva fina saker igen. Men i december har jag fotograferat mindre än på många år. Varför det kan en ju undra:

  • vi har mest hängt på campingen
  • vädret har varit regnigt och kallt
  • har jobbat mycket
  • bakat, kollat Vinterstudion och läst böcker

Så inte mycket anledningar att fotografera helt enkelt.

Funkar utmärkt att kolla på Vinterstudion i solen på paddan.

Ingen jul på hjul

Det är tredje året som vi inte firar jul. Vi gör inte det när vi bor på hjul och det känns som ett skönt beslut för kan jag inte gå all-in så kan det kvitta. Insåg den här julen att det räcker med tre års juluppehåll, nu längtar jag efter julen 2021, då jag förhoppningsvis har ett hus att dekorera igen.

Men vi var iväg några timmar och hängde med våra goda vänner som står. på en ställplats i Falesia. Bästa sättet att inte fira jul!

Insikter och känslor

December är alltid känslofylld för mig, längtan efter nära är som störst under denna mörka månad (jo det är kortare dagar i Portugal också i december, men inte så korta som i Sverige). Tack vare Zoom och FaceTime blev längtan överkomlig.

Fem andra saknade känslor bloggade jag om i mitten av månaden.

Insiktena att det inte blir ett Tiny House vi köper slog till med full kraft. Storleken är en av de kompromisser vi behöver göra för att hitta vårt framtida boende.

Insåg också i slutet av månaden att nu vill vi helst inte vara kvar längre på campingen. Så det. dröjer nog inte länge förrän vi rullar vidare till en annan plats, vi vill dock invänta information om eventuella nya restriktioner.

Japp så är det!

Visning i Cercal

December har varit en riktigt stilla månad vad gäller husannonser. Men ett hus hittade vi som vi ville besöka, ett radhus som vi faktiskt trodde på trots att det låg i toppen av vår budget och inte var fristående. Det blev dock ett magplask då det inte var i ”good condition” som det stod i annonsen.

Ett annat hus hade vi bokat visning av, men när vi tog en tur förbi huset insåg vi att den miljön inte var rätt för oss så vi avbokade.

Pengar

Den där sista månaden har handlat en del om pengar, både i bloggen och i våra tankar. Vi har bloggat om kostnader som är involverade när en köper hus i Portugal och vi har berättat hur vi flyttar större summor hit från Sverige.

Men vi har också funderat kring vår budget, om den är för snäv. Behöver vi justera den? Vill vi det? Det har vi ännu inte analyserat klart och nu ska vi ju på en visning imorgon som ligger helt rätt i pris för oss.