Ett år har gått

Nu har vi bott ett år i husbilen!

Idag är det ett år sedan vi flyttade in i FrankieBoy. Ett annorlunda och fantastiskt härligt år. En livsstil som passar oss utmärkt.

Att summera det här året är faktiskt ganska svårt. Vi har ändrat vår livsstil och vår situation så många gånger tidigare i livet, men aldrig så här. Att ha längtat efter friheten och pensionen i många år i tron att en måste pensionera sig för att uppleva frihet. Och nu inse att livet kan innehålla allt vi önskar samtidigt som vi arbetar. Det behöver inte vara antingen eller. Vi kan både äta kakan och ha den kvar! Vi behöver ingen semester för vi har rätt balans av fritid och arbete. Vi anpassar våra dagar till dagsformen.

Det är den största vinsten och insikten under det här året. Och alla 100 anledningar till att bo i en husbil är fortfarande aktuella.

Snabbfakta först

 • 363 nätter i FrankieBoy
 • 2 nätter på hotell i Malaga
 • 1799 körda mil (mätarställningen i bilen just nu)
 • 8 länder har vi besökt

Det bästa varje månad

Vår gemensamma summering av året är en berättelse om varje månads bästa aktiviteter, insikt eller utsikt. Stort som smått. Vi kan inte hålla oss till en upplevelse per månad, utan vi har valt ut några stycken.

April 2018

Det bästa var så klart att flytta in i FrankieBoy, men annars tycker vi resan till Stockholm var spännande, det var ju vår första längre tur i vårt nya hem. Roger är glasmästare och har sett vilken skada stenskott kan göra på fronten på bilarna, FrankieBoy fick en vadderat front på den resan. Och vi träffade våra fina vänner Anette & Göran för första gången på den turen.

Maj 2018

Vackra Höga Kusten och 50-års firande av en kär vän. Vilken härlig resa och dessutom utan ett enda mygg. Helt klart det bästa i maj. Här ett inlägg med en massa bilder från den långhelgen. Men avslutningen av maj månad i Åsa med årets första bad var inte fel det heller.

höga kusten
Höga kusten

Juni 2018

Roger sa upp sig från sin anställning på glasmästeriet! Allt som står i det inlägget gäller fortfarande, och tacksamheten för att vi kan leva som vi gör är enorm. Vi spenderade några dagar på Apelvikens ställplats och där hade vi ett härligt möte med ett annat par som också lever som digitala nomader, ett fint minne.

Juli 2018

Vi upptäckte den västkustskt och göteborgska pärlan Öckerö. En ställplats och ö vi återvände till flera gånger under sommaren och hösten. Och vi kommer med all säkerhet stå på vår favoritplats ett par gånger i sommar med. Sen hade vi vår årliga aktivitet med guddottern, och de tillfällena är alltid minnesvärda!

Augusti 2018

I augusti arbetade Roger sin sista dag på glasmästeriet. Men det vi vill lyfta från den här månaden är våra dagar på Seglora camping där vi stängde in oss i två dagar för att jobba och se på film. Vi lämnade knappt bilen för det ösregnade. De dagarna återkommer ibland i våra samtal, för det är så härligt att kunna kombinera utomhuslivet med att faktiskt stänga in sig i vårt hem. Våra dagar i Havstenssund vill vi också nämna.

Havstenssund
Havstenssund

September 2018

Vi lämnade Sverige! Hur mycket vi än älskar vårt land så var det en otrolig skön känsla att åka ut på Öresundsbron och inte veta när vi skulle återvända. Stor frihet som får vara septembers enda höjdpunkt. Och vår fantastiska hej-då-fest har vi haft med i våra tankar hela tiden.

Oktober 2018

I oktober körde vi genom Nederländerna, Belgien, Frankrike och kom in i Spanien. Många fina upplevelser och platser. Men det som tar priset är definitivt resan över Pyreneerna. Det var så mäktiga vyer och samtidigt väldigt speciellt att köra med en tung bil. Men jag vill också nämna kvällen i Bretagne då vi fick uppleva både solnedgång och tidvatten nära.

November 2018

Vi hittade vår lilla Spanienpärla. Agua Amarga. Sen började jag också göra Instastories och jag kämpar fortfarande på med att övervinna mina demoner, men varje dag blir det lättare.

agua-amarga
Agua Amarga

December 2018

Rogers bästa i december är så klart när han fick sin nya cykel, en elcykel! För mig är det när dottern kom på besök till oss i Spanien mellan jul och nyår.

Januari 2019

Vi återvände till Estepona igen. En favoritplats på solkusten helt klart. Men det var också i januari som jag fick min beställda elcykel 🙂

Februari 2019

Det hände mycket trevligt i februari. Vi träffade K & G, vi körde gokart, såg sandstensklipporna för första gången och kände doften av mimosa precis överallt! Svårt att välja det absolut bästa, men vi kommer aldrig glömma helgen på Praia de Furnas.

Mars 2019

Vi hade glädjen att spendera stora delar av månaden med Tina & Bengt, vi lärde känna J & M och hade den hittills bästa månaden vad gäller vår ekonomi, väder och upplevelser. Bland upplevelserna hamnar Cascais högst upp, med Sintra direkt efter.

cascais
Stranden i Cascais

Vi har som du säkert förstått inga som helst planer på att hoppa av den här livsstilen. Vi stortrivs med att vara nomader, att kunna resa och utforska det vi har lust till. Att slippa vara de stressade turister vi var tidigare där vi kände behov av att fylla resan med så mycket intryck att vi knappt mindes något alls efteråt.

Hoppas du inspireras och har glädje av vår blogg och att du tycker vi ska fortsätta skriva, för det tycker vi! Så inte heller bloggen lägger vi ner. Vi förändrar inget heller tänker vi utan fortsätter skriva spontant när och hur vi vill, utan någon som helst inkomst från den. För det känns rätt för oss.

Översta bilden har Roger fotat. Han har utvecklat sin fotografering mycket det här året. Kolla in hans Instagram för fler bilder!

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Nu har vi bott ett år i husbilen!”

 1. Profilbild för Alice
  Alice

  Wow så inspirerande att läsa! 🙂 kramar till er och längtar tills ni svänger förbi Alingsås nästa gång!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi längtar efter att hänga med er! Och efter Huj!-pålägg 🙂 Vi hör av oss när vi vet mer exakt.

 2. Profilbild för Tina & Bengt

  Grattis på 1-årsdagen! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tackar 🙂

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tänk så fort 1 år går! Det känns ju som nyss vi var i Motala!
  Va bra att ni inte lägger av att blogga – det är alltid lika trevligt att kika in här.
  Kram på er

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Dagarna går jättefort, så bra vi utnyttjar dem ordentligt. Ta k! Kram

 4. Profilbild för Anette Carlgren
  Anette Carlgren

  Ja det låter som ett härligt år. Och kul att ni fortsätter skriva så att vi också får följa med i tanken. Hade gärna levt så men måste jobba två år till (kan gå vid 63 år). Vi har en Hymer nu och åker så ofta vi kan. Men vi har tittat på en större o längtat!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hänger här med oss Anette. Och hoppas bil och liv blir som ni önskar.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.