sjuk-pa-riktigt

Nu vet jag hur det är att vara sjuk, på riktigt

Det låter ju inte klokt. Jag är 50 och först nu tycker jag mig veta hur det är att vara sjuk.

Aldrig sjuk mer än en dag

Men faktum är att jag inte är sjuk mer än någon dag. Och då har jag ofta trott det beror på allergi. För ett antal år sen kände jag mig sjuk varje dag under en lång period. Men det var mer allergisymptomer. Vi härledde dem till träningsutmattning då. För hundra år sen fick jag en reaktion på influensavaccin som min arbetsgivare tvingade mig att ta. Men annars är jag inte sjuk. Har en dålig dag ibland bara. Typ.

Detta är säkert ett hån mot dig som blir liggande i influensa en gång om året, drabbas av vinterkräksjuka och har sjukdagar varje månad. Det är absolut inte min mening att förringa någon annans sjukupplevelser, jag lider verkligen med er.

Jag har varit kraftigt allergisk hela mitt liv och därför tryckt i mig allergimedicin och cortison i olika format i närmare 40 år.

Mindre cortison är nog tricket

Med ändrade kostvanor för 6 år sedan och totalt ändrad hemmiljö samt borttagning av hormonspiral för två år sedan använder jag numera knappt någon allergimedicin eller cortison alls längre. Jag är helt säker på att det är anledningen till att jag nu varit sjuk i fem dagar med rinnande näsa, täppt näsa, halsont, illaluktande hosta, orkeslöshet och förhöjd temperatur, dock inte feber. Det är nästa mål i livet, att faktiskt få feber…

Har inte något belägg för den teorin mer än att kroppen nu inte har kemikalier, hormoner och andra ämnen i kroppen som stör dess egna arbete. Det tror i alla fall jag. Vad tror du?

Jag tycker det är fantastiskt faktiskt. Även om det är dödstrist och jag är väldigt uttråkad även om jag ser flera avsnitt av Downton Abbey varje dag, mellan kortare pass med arbete.

Så jag är lite tacksam för att vara sjuk. Knäppt va? Det går åt mycket näsdukar och just nu inhalerar jag cortison för att inte äventyra att få lunginflammation, vilket är stor risk som astmatiker. Annars inga mediciner.

Publicerat:

i:

5 svar till ”Nu vet jag hur det är att vara sjuk, på riktigt”

 1. Profilbild för Gunnar F Novik

  Ja. Det är knäppt. Själv hade jag 16 dagar med campylobakter förra året och är inne på andra veckan med bihåleinflammation nu. En vet inte sina nåder, förrän de är borta.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Usch låter inget vidare! Krya!

 2. […] Har varit sjuk i över 10 dagar och tröttnat så klart! Eftersom jag är astmatiker blir det lätt att förkylning sätter sig på lungor och luftrör i slutfasen. […]

 3. […] När jag har lust. Senast var det på påskafton när jag fortfarande kände mig krasslig av den här evigt långa förkylningen. När jag närmar mig ingången möts jag av ett HEJ! och den sittande mannen tittar på mig med […]

 4. […] När jag har lust. Senast var det på påskafton när jag fortfarande kände mig krasslig av den här evigt långa förkylningen. När jag närmar mig ingången möts jag av ett HEJ! och den sittande mannen tittar på mig med […]

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.