Nyheter från portugal vecka 40

Att gå igenom de digitala tidningarna är något jag tack vare de här inläggen nu gör regelbundet varje vecka. Det är bra för mig att försöka ha lite koll på vad som händer i mitt nya hemland.

Är inte intresserad av alla nyheter och ofta hoppar jag över de globala nyheterna. Här nedan delar jag några av veckans nyheter, nyheter som jag tycker är positiva.

101 körmedlemmar från Afghanistan tas emot av Portugal

Kvinnor och barn i kören Zohra har med hjälp av Portugal kommit ut ur Afghanistan och är på väg (eller har kommit) till sitt nya hemland Portugal.
Läs mer

Trejde dosen vaccin

Idag (den 11 oktober) börjar vaccination för personer i Portugal som är över 65 år. Först ut är personer över 80 som bor på hem.
Läs mer

Portugals dricksvatten är utmärkt

Enligt ERSAR har Portugal ett utmärkt dricksvatten. Det förbättras för varje år. 21 inspektioner är gjorda, vilket jag tycker orimligt kan vara rikstäckande, men det är ju bra att de inspektioner som är gjorda visar gott resultat.
Läs mer

Luftballong festival

I norra Alentejo hålls en luftballong festival i november. Möjligheten att få se himlen färgas av luftballongers finns med andra ord i Portugal i höst.
Läs mer (på portugisiska, översätt i webbläsaren)

Why is Portugals salt so special?

Avslutar med en länk till en artikel om Portugals salt. Inte en nyhet direkt, men artikeln är läsvärd för den som gillar matlagning och salt. Jag vet att Markus Aujalay använder portugisiskt salt.
Läs mer

Bilden är från Tyskland när vi såg luftballonger över Lübeck hösten 2019

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.