Nyhetsmorgons dialog #nymo

Och med dialog syftar jag på dialogen med tittarna.

När jag i morse satt och tittade på Nyhetsmorgon på TV4 dyker det upp en bildtext som lyder ” twitter.com #nymo”. Det satte igång lite funderingar hos mig och det vore intressant att höra hur du resonerar kring detta också!

Varför Twitter?
Jag undrar varför Nyhetsmorgon har valt just Twitter som kanal med tittarna. Ser att de har en chat på tv4.se också för ett utvalt ämne. Men utöver det kan jag bara se att de hänvisar till Twitter. För mig är det toppen, jag älskar ju Twitter. Men alla är inte där. Hur stor procent av Nyhetsmorgons tittare är twittrare? Har de valt att använda Twitter som ett filter bland tittarna? Eller är det formatet med de direkta reaktionerna de vill ha? Varför vill Nyhetsmorgon använda Twitter?

Dialogen
Hur använder de tweetsen som är märkta med #nymo? Jag hör att det syftas på tweets ibland i dialogen med gästerna. Det gillar jag, det betyder att tweetsen fyller någon funktion.

Däremot ser jag ingen dialog i twitterflödet. Inga svar från @nyhetsmorgon till någon som hashtaggat (märkt en tweet med #nymo) under de timmarna jag hängde med på både TV och Twitter idag.

Att gästerna inte hinner twittra när de är där har jag full förståelse för, men varför då lägga ut ex. ”prata med #nymo via @hannafriden” som bildtext. Då förväntar åtmonstone jag mig att det finns möjlighet till en dialog med Hanna just då när det syns i rutan – direkt. Det är ju det som är tjusningen med twitter, realtidsdiskussioner. Jag hade hellre sett att det fanns en person bakom @nyhetsmorgon som hade en dialog under sändningen med de som twittrade med hashtaggen #nymo.

Kanske det är så att Nyhetsmorgon endast vill ha input via twitter för att väva in tweetsen diskussionerna kring bordet i sändningen.

Nu satt jag inte framför tvn hela sändningen vilket man kanske borde göra för att analysera deras hantering av Twitter som dialogverktyg. Jag tänkte att vi kan hjälpas åt istället!

För dig som inte twittrar:
Känner du dig åsidosatt på grund av de få alternativen till dialog med Nyhetsmorgon? Hur reagerar du när de hänvisar till twitter hela tiden?
För dig som twittrar:
Hur tänker du kring nyhetsmorgons sätt att hantera twitterflödet på #nymo?

Sprid gärna inlägget vidare så fler kan ge sig in i diskussionen. Vem vet, kanske Nyhetsmorgon uppskattar även den här feedbacken!

Publicerat:

i:

3 svar till ”Nyhetsmorgons dialog #nymo”

 1. Profilbild för Jan W
  Jan W

  Jag är republikan och vill avskaffa monarkin.Men så länge vi har kvar kungen,ska han naturligtvis få ha en del av stt appanage hemligt.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Är det dagens #nymo du syftar till? Jag har inte sett det idag.

 2. Profilbild för sthen
  sthen

  nu när så många har skänkt pengar till tyfonens offer, förutsätter jag, att tv4 skänker alla reklamintäkter för dagens nyhetsmorgonsändning till samma ändamål. skulle dessutom all personal och alla gäster, som har varit inblandade i sändningen skänka en timlön/två timlöner, som kvinnorna på fängelset/en dagslön, skulle det komma in ytterligare tusenlappar till offren i och åter återuppbyggandet av taclobanområdet.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.