praktisera med pixlar

Om ”Praktisera med pixlar”

Namnet på fotoövningarna är nu bestämt till ”Praktisera med pixlar” och jag har också gjort ett par förändringar i upplägget!

Berättade nyligen om fotoutmaningen som jag dragit igång och flera har hoppat på vilket gör mig jätteglad.

Praktisera med pixlar

Jag gillar att fundera ut namn på projekt, katter och annat. Att döpa ett projekt tycker jag är viktigt så därför har jag nu bestämt mig för att kalla utmaningen för ”Praktisera med pixlar”.

Jag har gjort en faktasida där jag samlat all information och där jag kommer länka till de olika övningsinläggen efter hand.

Jo, jag har gjort en logga. Det är nog överarbetat på ett sånt här litet projekt, men jag tycker det är kul att göra loggor. Alla som är med får använda loggan, om en vill. Länk för nedladdning finns på sidan jag skapat, se länk ovan.

praktisera med pixlar

Ändrat ett par regler & ett upplägg

Jag har ändrat ett par regler, det har växt fram sedan jag först kom på den här idén. Det är alltid uppgifterna på utmaningens huvudsida som är de aktuella.

För alla

Min första tanke var att det är en utmaning för bloggare som kan länka från sin blogg. Men vem som helst får självklart vara med! Det går ju att redovisa på andra ställen också, viktigt att länken som läggs in är nåbar för alla. Alltså kan det inte vara en länk till ex. Facebook, Flickr eller Instagram. Men Google Bilder, Dropbox eller liknande är bra alternativ.

Övningsuppgifterna ligger ju kvar på bloggen, så även om möjligheten att länka försvinner så kan vem som helst göra uppgifterna precis när som helst.

Längre inlämningstid

Först tänkte jag att det är bra att ha en snäv deadline så en får lika lång tid på sig att göra övningsuppgifterna. Men eftersom vi fungerar olika så har jag bestämt att istället för att bara ha en dag för inlämningarna så kommer länkfunktionen vara öppen i knappt tre dygn. Exakt vilka dygn och tider som gäller framgår i respektive övningsuppgift.

Dubbla inlägg

Först sa jag att jag kommer presentera uppgiften och min egen redovisning i samma inlägg. Det kommer inte att ske, utan nästa uppgift presenteras kl. 5.55 den 1 resp 15 varje månad. I det inlägget läggs även länkfunktionen för att förra uppgiftens redovisningar.

Men min egen redovisning kommer i ett separat inlägg och så länkar jag in det precis som andra deltagare i ovan nämnda inlägg med nästa uppgift.

Jag hoppas du hänger på om du vill utveckla ditt fotograferande! Här hittar du första uppgiften!

Och jag tycker det är jättekul om du som väljer att vara med även kommer med input på förbättringar, uppgifter eller annat. Om du vill.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Om ”Praktisera med pixlar””

 1. Profilbild för Tony

  Läst och förstått (tror jag). Nu gäller det bara att arrangera och fota en nytagen bild som håller för tredjedelsregeln.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, vad bra! Det ordnar sig, jag gillar ju att försöka få fram så mkt som möjligt direkt så det är tydligt. Är det något som krånglar så ändrar vi! Lycka till med övandet!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  pixlars betydelse har minskat i vardagen… minns när man inte kunde använda så stora bilder i mejl och bloggar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fortfarande inte bra med för stora bilder på bloggar och i mejl dock 🙂 Även om det går så segar det ju ner enormt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.