vaccinering

Personbil, vaccin och Apple-radio

Under den här kategorin hamnar inlägg där jag ”slänger in” fem stycken rubriker om sånt som inte får ett helt eget inlägg. Fem snabba helt enkelt.

Behändigt och mysigt med personbil

Hur mycket vi än har gillat husbilslivet så ser vi nu fördelar med att ha en personbil istället. Vi behöver till exempel inte plocka undan allt för att åka iväg på ett ärende. Och jag kan igen ha min hand på Rogers ben när han kör.

Radio ersatt spellistor

Musik spelar vi väldigt mycket och våra spellistor blir lite uttjatade till slut. Roger hittade Apple Radio så nu spelar vi musik vi själva inte valt, men vi slipper reklam! Underbart, för alla andra musikradiokanaler har för mycket reklam för att jag ska stå ut mer än någon timme. Detsamma gäller de portugisiska radiokanaler vi hittat.

Plankodlingen

Jag berättade tidigare att jag provat att så under plankor. Så bra! Allt tog sig snabbt. Nu växer det så det knakar. Kommer absolut fortsätta med det tricket!

Dillen grodde fort, och har hittills överlevt både värme och min behandling. Snart dags att skörda!
odla gurka portugal
Ett gurkfrö hade hamnat utanför plankan, men funkade fint ändå, har nu tre fina gurkplantor – exakt så många frön jag sådde.

Covid-vaccination

Vi har tagit första sprutan och ska få den andra i början av augusti. Fick lite huvudvärk och var väldigt öm i armen ett par dagar efter sprutan. Sen kom den varma helgen och då var vi låga på energi, troligen på grund av värmen men kanske sprutan bidrog.

Soltorka, på riktigt

Jag har soltorkat tomater. Alltså i solen. Så lyxigt! Har fått tipset att använda gamla tavelramar och sätta myggnät på dem och använda som brickor när jag soltorkar. Så det ska jag fixa till nästa omgång. Vi äter färska tomater varje dag och nu har jag även en liten burk med soltorkade som ligger i olivolja från regionen samt lite torkad timjan från trädgården. Stor lycka i en liten burk!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Personbil, vaccin och Apple-radio”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Så trevligt att soltorka tomater, och så gott det ser ut!!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Lyx i en burk 🙂

 2. Profilbild för Susanne Wiksell
  Susanne Wiksell

  Kommer nog aldrig att bli så bra på odling som du men det ser onekligen väldigt gott ut!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är engagerad, har inte mkt kunskap utan kör med trial and error 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.