vardagsrum

Projekt: Renovera vardagsrummet

Vardagsrummet var så gott som färdigt för ett tag sen, men ville få gluggen klar samt fönsterbräda på plats innan vi ansåg det helt klart.

Inga bilder på vardagsrummet i annonsen. Och jag tog inga bilder förrän vi börjat riva ut. Men dessa tog jag på visningen i alla fall.

Den gräsliga öppna spisen som vi rev snabbt som tusan.
Från köket till vardagsrummet

Vardagsrummet är det rummet som tagits längst tid att göra, för vi började ju där direkt med att riva ut den trasiga öppna spisen. Saneringen var det viktigaste för att bli av med den äckliga röklukten som satt i hela huset, men mest i vardagsrummet. Så det var mycket tvättande av väggar och tak. Putsen var inte skadad på väggarna i vardagsrummet, men vi behövde ju bygga upp putsen där den öppna spisen suttit. Dessutom murades taket igen och skorstenen full med tjära togs bort.

Dörren mellan hall och vardagsrum togs bort. Sedan satte Fernando fondväggen i vardagsrummet under tiden som vi arbetade i köket. Vi älskar att han kommer med egna förslag på vad han kan göra, för han bakade in arbetet med fondväggen i ett redan lämnat pris för det inte blev som mycket putsarbete som han räknat med, då Roger gjorde en del av det själv istället. Väggkaklet sitter alltså på den väggen där den öppna spisen var förut.

Roger öppnade upp gluggen och sedan putsade han den samt dörröppningen till hallen, där vi nu inte har någon dörr. Fönster monterades, tak och väggar målades. Fernando la golvet (samma i kök, hall och vardagsrum) och jag fogade det. Roger fogade hörn och målade kanten mellan vägg och kaklet som sattes som en fotlist. Sen fick vi vänta på fönsterbräda och hylla till gluggen.

Vi har inte bestämt vad vi ska ha för matbord och stolar (litet med klaff och endast två stolar). Det ska placeras under gluggen. Vi ska också göra ordning hörnet med sladdar etc, men vet inte hur. Det får vi filura på, ingen brådska! Och har ju inte med renoveringen att göra.

Stängda fönsterluckor och bild från köket. Jämför gärna med förebilden 🙂
Gluggen med ekhylla samt högtalare och filmduk på plats.
Här är den lilla matplatsen, just nu med en vinlåda och en tavla
Älskar vårt golv!

Kostnader

Väggkakel, fix och fog: €153,-
Golvklinkers, fix och fog: €173,-

Fönster och färg ingår i andra kostnadsredovisningar och kostnaden för Fernandos arbete är inte med.

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Projekt: Renovera vardagsrummet”

  1. Profilbild för Rolle o Carina

    Visst blev det skillnad möt förutni är duktiga att ligga i och med lite hjälp behövs ju ibland oxå!

    Ha det gott från värmen i Sverige…Ljuvligt!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack, vi tycker vi har fått det riktigt fint och ja, hjälp behövs verkligen! Tack detsamma

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.