Det är fantastiskt att äntligen kunna bygga upp istället för att riva ner!

Utav de fem olika kakel/klinkervarianterna vi ska sätta är nu två på plats. En av de svåraste och en av de lättaste.

Väggar i badrummet

Det matta vita kaklet 25×40 cm sitter nu på väggarna i badrummet. Det var svårt att få det riktigt bra, för det är väldigt ojämna och sneda väggar. Inte en rak vinkel någonstans. Många hål, tillskärningar och kapningar för toa, dusch, tvättmaskin och handfat. Dessutom försvårade det vinkelräta duschgolvet som ska läggas in en hel del. Men nu sitter kaklet på plats, så bra som vi kan göra det och med Rogers noggrannhet blev det riktigt bra!

Fotat innan alla plattor var på plats, men en glimt i alla fall.

Nästa steg är att foga väggkaklet innan vi kan lägga golvet.

Fondvägg i vardagsrummet

I vardagsrummet vill vi ha en fondvägg som kontrast till alla vita väggar. Det är snett där också, men det behövdes inga håltagningar och kapningar på var och varannan platta. Det blev extra lätt för oss eftersom Fernando frågade om han fick sätta den väggen. Och det tackade vi ja till, så nu är den väggen också klar, bortsett från nedersta raden som vi sätter dit när vi lagt golvet. Därför kan vi inte foga den väggen än.

Och en glimt av fondväggen i vardagsrummet, genom gluggen i väggen, som vi använder för alla möjliga hjälpmedel och verktyg just nu.

Det går framåt! Varvar kaklandet med putsning och målning framöver.