mys-under-filten

Fredagsmys i Portugal

Fredagen är en kväll i veckan där vi väljer att göra något helt annat än vad vi brukar göra. Där vi låter hjärna och kropp vila från det ”vanliga”.

För oss som jobbar när lust och behov finns är inte fredagen detsamma som att jobbveckan är över, jag jobbar ofta både lördagar och söndagar med glädje eftersom det då är tyst i mejlkorgen.

Vi älskar allt arbete med huset och trädgården, vi går all-in och fokuserar på det vi vill och behöver göra. Utan tanke på vad klockan är eller att det kan vara bra med lite vila.

Varför fredagsmys?

Eftersom vi behöver vila både huvud och kroppar från alla pågående projekt emellanåt så känner vi att det är bra att ha en kväll (som gärna börjar på eftermiddagen om möjligt) i veckan som vi gör något helt annat. Vi vill ha en kväll som är lite helig och inte så spontan.

Först tänkte vi att vi skulle göra måndagsmys istället, för vi hade måndagarna för oss själva i början av vår relation, för sisådär 24 år sedan. Men eftersom vi väldigt gärna vill inkludera våra vänner att vara med ibland tycker vi fredagar är bättre.

Vad innebär det?

Så för oss innebär det fokus på mys av alla varianter vi kan komma på. Inte samma upplägg som med barnen där främst maten var viktig i planeringen. Vill inte heller att det ska vara samma sak varje fredag, men fredagskvällen ska vara mysig!

Vi gillar inte förbud, så inget är förbjudet på fredagskvällen. Men tanken är ju att vi ska fokusera på annat och därför ska vi skippa arbete, bloggande, research, trädgårdsarbete, tv-serier och renovering. Vi undviker också disk, städ, tvätt och sociala medier.

Vi är tillsammans 24/7 och älskar det och på fredagskvällarna ska vi njuta extra mycket av vår gemensamma tillvaro. Matlagning ihop, kanske lite mer avancerat med flera rätter (när köket är klart), häng med vänner (digitalt eller fysiskt), restaurangbesök, en utflykt, planera en resa, kolla film på filmduk, kvällsdopp i solnedgången eller något helt annat som vi inte gör jämt.

Fredagsmyset vill vi planera tillsammans. Det är viktigt att vi inte känner vi måste planera nåt avancerat, men ett medvetet val gör fokuset lättare och dessutom ökar ju chanserna för att rutinen blir varaktig om vi gör något speciellt av det.

Sen vi införde detta i slutet av januari så har vi lyckats med ambitionen att göra något annat på fredagskvällarna. I och med pandemin och begränsningarna i Vega samt att vi inte har en personbil så har det blivit filmkväll på datorn varje fredag, vilket är något vi verkligen gillar. I fredags såg vi filmen ”Spotlight” från 2015 och stupade i säng redan 22.30. Återhämtning är ju viktigt 🙂

Bilden är från när vi kollade P-Floyd på Dalhalla, då mös vi under filten 🙂

Publicerat:

i:

2 svar till ”Fredagsmys i Portugal”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det gött med fredagsmys,vi tog det i Bobilen i fredags 🙂
  Dalhalla är fint det,vi bor bara ca 7 mil därifrån!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt med mys i bobilen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.