Poolfirmans förtydliganden

Det här att bygga en pool är nytt för oss, vi har aldrig haft en och vi känner oss väldigt osäkra på allt. Därför tog vi hit poolfirman!

Vi har ännu inte fått själva licensen för poolen, men stadsarkitekten har ju gett oss ett muntligt godkännande. Därför vill vi börja planera lite, tiden går fort och snart är sommaren här igen.

Så företaget som vi tror vi vill handla av tog sig en tur hit och svarade på våra frågor och dessutom skaffade sig bättre förutsättningar för att kunna ge oss en mer exakt offert.

Poolhus

Det behövs ett poolhus, det visste vi. Men hur stort och var är det bäst att ha det? Vi tänkte vi kunde gräva ner det bredvid poolen, men det tyckte han inte alls var bra. Jag frågade då om vi kan använda vårt ”ödlehus”. Det är det lilla huset där huvudskåpet för elen finns. Används idag till lite trädgårdsgrejer men det kan jag flytta. Då behöver vi ju inte bygga ett helt nytt litet hus. Det ligger dock kanske 10 meter från poolen och i en högre nivå. Men han tyckte det lät jättebra, han inspekterade det och sa att det räcker bra och om vi istället investerar i en större pump så ska avståndet inte vara några problem alls. Och ödlorna kan ju bo kvar utan problem.

Större pump

Så för att klara avståndet mellan filter och poolen så behövs en större pump. Den har kraften att pumpa vattnet längre sträcka, men det betyder också att den inte behöva köras lika länge som en mindre pump då den klarar större vattenmängd. Alltså bra för elförbrukningen.

Avlopp

Roger har grävt ett dike utmed muren där han har lagt ner elrör för att kunna dra el till gamla hönshuset och ev. garaget. Dessutom har han kopplat på ett avloppsrör på det befintliga från septiktanken så vi kan få överflödigt vatten från poolen in i samma avloppssystem.

Innan vi la igen det diket så ville vi att han skulle se vad vi gjort och ge oss feedback på eventuella ändringar. Allt såg jättebra ut men Roger och Kevin tittade också på hur Roger kunde förbereda klart för vatten och el mellan pumphus och pool.

Diket kunde han lägga igen när han var klar med rören.

Till vänster är det nu rabatt istället för dike, under ligger rören. Fotot taget där poolen kommer vara ungefär.

Träd

Vi har ett olivträd som står nära där poolen ska vara. Och vi hade hoppats på att kunna behålla det. Men han rekommenderade starkt att vi tar ner det, inte bara för att löven faller i poolen utan för att oliverna kommer färga vattnet. Vi har många olivträd så vi tvekade inte när vi bestämde att vi följer hans rekommendation.

Belysning

Det är vanligt att lägga in belysning i pool och plattor runt poolen. Men vi kommer sätta solcellslampor på omgärdande murar istället. Vi har redan solcellsbelysning i trädgården och det funkar alldeles utmärkt, lyser även på natten. Matchande lampor till befintliga ska vi försöka hitta.

Här syns våra lampor lysa upp gången på kvällen.

Trappan

I vår nersänkta pool vill vi ha en betongtrappa. Vi pratade om utformningar av den och vad vi behöver tänka på för att minska fallrisk eftersom poolen har samma vattendjup överallt. Fick mycket bra input av Kevin.

Klinkers

Vi vill ha samma klinkers runt poolen som vi har runt huset. Han bad oss kolla med leverantören om de klarar salt, en del klinkers är inte alls bra nära en saltvattenpool.

Leverans

Han sa att om han får ordern före årsskiftet så planerar han in att bygga vår pool i mars, vilket tar 2-3 veckor. Men vi kommer inte få det slutliga godkännandet innan årsskiftet, så frågan är om vi kan boka in bygget ändå.

Men först ska vi ju få en offert att ta ställning till. Sen kan vi börja prata om när bygget ska ske.

Översta bilden är grannens pool.

Alla inlägg om poolbygget

Publicerat:

i:

16 svar till ”Poolfirmans förtydliganden”

 1. Profilbild för Ingrid

  Yngste sonen har pool, men den är inte nergrävd utan ligger på marken, men med en terrass runtomkring. Äsch, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det är faktiskt rätt smart. Fast nu ska den bytas ut och allt byggas om. De hade fått en offert på 700.000:-. Jag hoppas att ni slipper lindrigare undan.
  Glad måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag förstår vad du menar. Det var alternativet för oss om vi inte fick godkänt att gräva ner. Vilket jag hellre gör. Nej, så mycket kommer inte vår pool att kosta. Detsamma!

 2. Profilbild för Znogge

  Det finns onekligen en hel del att tänka på och beakta i samband med byggandet av en pool. Men ni fick många goda råd vilket måste vara värdefullt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det verkligen och ja många bra råd!

 3. Profilbild för LillaSyster

  Lika bra att satsa på en rejäl pump med en gång. Du ska se att du kan bada hemma i trädgården till sommaren….annars får du väl bada hos grannen? Ha en bra måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hoppas verkligen det, njae, grannens pool ligger lite för långt bort. Då står jag hellre i vår utedusch 🙂 Detsamma!

 4. Profilbild för Anita

  Vilket spännande projekt. Hoppas det inte dröjer för länge med godkännandet. Och när jag läser att ni tar ner ett olivträd då ”ni har många olivträd” suckar jag av lycka. Olivträd, älskar dom. Har ett i kruka som jag är väldigt rädd om ….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi hoppas det går fort med det skriftliga godkännandet, för det vore fantastiskt med en skön pool. Älskar våra olivträd så vill helst inte ta ner det men samtidigt så vill jag ju ha en ren pool 🙂

 5. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så bra ni kommer att få det när det väl är klappat och klart. Sen ligger ni där i poolen och guppar på som små oliver ;). Det är så fint att få följa med er från sidan om.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahha, japp vi lär guppa gött i poolen när den väl är på plats! Kul du hänger på!

 6. Profilbild för Ditte

  Så bra att ni haft poolfirman på besök och fått en del tips. Likaså är det ju bra med en offert. De kan ju skilja sig en del åt från en firma till en annan. Men lika bra är det ju att satsa på kvalité så att ni får den pool ni vill ha. Och heller ingen idé att bygga en pool som känns ”liten” när ni ändå är i gång. Skönt att också kunna ta några simtag i den. Lycka till och hoppas tillstånden snart kommer så de kan börja.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns väldigt bra att de har varit här så vi kunnat prata ihop oss lite mer. Tack!

 7. Profilbild för Anette

  Det kommer att bli jättebra. Att ha ett olivträd nära poolen är rätt jobbigt. Vår granne i Italien får förutom löv en hel del oliver i vattnet, kärnorna fastnar och täpper till breddavloppet.
  Jag råder er att fundera på det där med ljus i poolen. Vi har det här i Linköping och jag måste säga att det blir väldigt vackert och inbjudande när det är mörkt på kvällarna, lite som trädgårdens smycke. Vi har bara en lampa men den lyser upp hela poolen (nåja rätt liten) väldigt fint.
  Stort lycka till med poolbyggandet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra input om olivträdet! Vår pool kommer hamna i ett hörn av tomten lite högre upp än huset, så vi känner att belysning på omgivande murar räcker. Det är en avsevärd skillnad i pris om lampor ska in i poolen och eftersom vi inte ser ner i poolen från huset så känns det inte nödvändigt med belysning i poolen. Även om jag är helt säker på att det ser väldigt inbjudande ut! Tack!

 8. Profilbild för Jag

  Toppen med egen pool och tryggt att prata planer med firman, en kunnig person betyder mycket. En pool skulle jag väldigt gärna ha, men det är inte görbart för oss.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det ska bli så skönt med en egen pool, vi har ju över 35 grader i princip 3-4 mån per år så det känns nödvändigt här och är en prioritering för oss.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.