Projekt: Poolområde

När en bygger en pool kommer det till en del andra saker som behöver göras också. Till exempel poolområdet och det är nu klart!

Till poolområdet räknar vi den ytan som ligger i samma nivå som poolen. Vi har mer att göra runt poolen, men det ligger i en annan nivå och det räknar vi mer till trädgården än poolen. Även om skimmern ska kläs in och de synliga poolväggarna ska kläs in. Men eftersom det inte ens syns från själva poolområdet så slänger vi in det i ett annat projekt att redovisa längre fram.

Design & layout

Eftersom vår tomt sluttar så tyckte jag det var svårt att landa i hur vi skulle göra med poolområdet som så klart ska vara platt. Dessutom flyttade vi ju poolen lite mot vad vi först tänkt på grund av berg i marken. Eftersom vi även börjat bygga planteringarna intill så var det en del att ta med i utförandet.

Men lösningen växte fram successivt och trots att jag är spontan så blev detta ett ganska utdraget arbete.

Först tänkte vi ha klinkers runt poolen, samma som vi har på altanen, eftersom de är halksäkra och de skulle inte heller ta skada av saltvattnet. Men vi har så mycket sten i trädgården så vi ville ha något grönt och landade till slut i konstgräs. Vi valde ett lite dyrare för att få rätt känsla både när vi går på det och vad gäller färgerna, vi ville det skulle se så verkligt ut som möjligt.

En annan sak jag var ambivalent kring är vind- och insynskydden. Först tänkte jag något enkelt som bambu eller liknande. Men det har jag använt på en annan plats och det håller inte så länge, det blir fult i färgen och känns utdaterat ganska fort. Till slut föll valet på träväggar, som är laserade i samma färg som pergolan och det tillsammans med det gröna gräset tycker jag blev riktigt fint och ombonat.

Arbetsprocessen

Det är massor av bilder från arbetet för jag vill ha dokumentationen, så om du inte är intresserad av hur vi byggt så hoppa över bilderna nedan. Beskrivande text finns längre ner i inlägget.

Innan vi kunde börja med själva poolområdet behövde kanterna för intilliggande planteringar vara klara. Så det murade och målade Roger först, men efter att jag bestämt vilka höjder kanterna skulle ha. Planteringarna i sig är inte klara än. Men kanterna som vätter mot poolområdet behövde vara på plats för att kunna lägga gräs och sätta en av väggarna.

Den vita ”gamla” väggen behövde målas om då den blivit ful av cementskvätt under poolbygget. Det är en mur som Fernando byggde åt oss när parkeringen var klar för att massorna där ska stanna kvar och inte förflytta sig neråt på tomten. Den muren blev sedan en naturlig vägg som avgjorde var poolen skulle hamna.

När poolen var på plats så byggde Roger en liten mur som fortsättning på kortsidan av poolen mot den gamla tomtgränsmuren. Den lilla muren är en kant för poolområdet. Med den på plats kunde vi återfylla poolområdet med jorden igen. Därefter la vi ut fiberduk och sen 8-10 cm makadam. Med lite lutning så regn kan rinna bort. Sen la vi ca 5 cm med grov sand. Vi plattade till ytan så gott vi kunde genom att trampa på ytan och duscha med vatten.

En svart ogräsduk lades ut på sanden och ovanpå det rullade vi ut konstgräset. Kanterna limmades fast och så spikade vi ner fästkrokar utmed alla skarvar.

Träväggarna tog tid, eftersom både brädor och stolpar skulle laseras med linoljelasyr 3 gånger på varje sida. Och vi har inte ett så stort utrymme under tak, vilket är viktigt eftersom det dammar från fält och grusvägar omkring oss, Vi konstaterade också att även om vi köpt högklassigt trä så är det inte samma kvalitet som i Sverige, de långa brädorna var vridna, böjda och sneda.

Fyra solcellslampor sitter på träväggarna som lyser svagt över hela poolområdet när mörkret faller. Det är bra att kunna hitta till poolen när en känner för ett kvällsdopp.

Ett par krokar sattes upp för handdukar & badkläder samt för håven. Dessutom en krok i muren som jag kunde fästa min simanordning i, ett bälte och gummiband från Decathlon. En vattentät platslåda står intill poolen också där vi har olika tillbehör för rengöringen samt uppblåsbara leksaker. Och så har vi ställt dit våra solsängar samt ett par sköna fåtöljer.

Vi är så otroligt nöjda med både vår pool och vårt poolområde!

Publicerat:

i:

36 svar till ”Projekt: Poolområde”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Flitiga ni är! Väldans fina vyer bakom poolen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja vi har underbara vyer här omkring.

 2. Profilbild för LillaSyster

  Inget litet projekt det där. Men så snyggt och bra det blev. Kvaliteten på material kan jag tänka mig skiljer sig en hel del…..lätt att leva kvar i svensk standard på vissa produkter. Brukar tänka på det när man ser hur de renoverar och gör om på det utländska programmen på TV. Ha en fin söndag! +3 och blåst…..så ta ett dopp för mig=)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir en del arbete när en bygger pool 🙂 Men det passar ju oss bra, som gillar det. Åh fy vad kallt, har redan badat en gång, vi ska få upp till 37 grader idag så lovar tänka på dig vid nästa bad.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilket fint område ni fixat runt poolen, konstgräs måste väl vara perfekt att använda här. Det ser verkligen inbjudande ut att tillbringa en stund på en av solsängarna efter ett svalkande dopp.
  Tänk vilket bra sätt att dokumentera alla era projekt i bloggen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vi är så nöjda. Ja det är bra att ha allt i bloggen tycker jag. Hoppas ni kommer förbi och provar poolen vid tillfälle.

 4. Profilbild för Micke

  Jösses va fint det är, mycket arbete men såååå mycket värt det.
  Bra jobbat verkligen!!!

  Ha en fin söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, verkligen värt det!

 5. Profilbild för Husbil Kors occh Tvärs

  Så klart du ska va nöjd med poolområdet! Det blev så bra. Och skönt med konstgräs, som inte behöver vattnas och klippas. En perfekt plats för svalka och avkoppling. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är väldigt nöjda! Ja vanligt gräs känns korkat i det här området med vattenbristen som råder. Kram!

 6. Profilbild för Mamma C

  Blev kanonfint och så vackert ni bor.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi är så nöjda och tycker också vi bor vackert.

 7. Profilbild för Åke

  Kul att följa, läger allt på minnet. Nu har man ju facit 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahha, vad bra 😀

 8. Profilbild för Ingrid

  Det måste vara väldigt skönt att ha tillgång till en pool när sommarhettan slår till.
  Ha en skön söndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fantastiskt skönt, har badat varje dag sen den blev klar (inte när vi var i Sverige dock så klart).

 9. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Vi är så imponerade, så smakfullt o inbjudande. Ett fantastiskt fint jobb!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Kram

 10. Profilbild för Ajli

  Det ser helt otroligt ut. Jag vill bara hoppa i!! 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja vi hoppar i många gånger varje dag 🙂

 11. Profilbild för Susjos

  Alltså hur snyggt som helst! Vilket jobb ni har gjort!
  Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi är supernöjda!

 12. Profilbild för Roland

  Ja det blev ju riktigt snyggt med er pool som behövs i ert sköna klimat!

  Ha det gott o njut vidare…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nämen hej! Kul att se dig här igen 🙂 Tack, vi är väldigt nöjda och njuter på!

 13. Profilbild för znogge

  Jag tycker att det blev riktigt bra så här så det var kloka val tycker jag. Många beslut att fatta vid ett sådant projekt.!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja många beslut, och det blev väldigt bra tycker vi.

 14. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Självklart är ni nöjda med ert väldigt fina och välplanerade poolområde. Det har blivit så mysigt och fint och efter allt arbete och väntan måste det kännas otroligt skönt 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns riktigt skönt! Tack!

 15. Profilbild för Marianne

  Det är jättefint och ser så trivsamt ut. Det var väldigt mycket mer jobb än vad en kan tro, både med själva poolen och området runt den. Din simutrustning, är det en ”sele” eller liknande som ger motstånd?
  Hoppas du haft en fin söndag,
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det mycket jobb, men det är ju en del i det vi gillar, så det känns bara bra. Det är ett midjebälte som sitter fast i ett gummiband i en krok i den vita väggen. Toppenbra lösning så jag kan simma ordentligt i poolen när jag vill. Kram

 16. Profilbild för Ann-Louise Paulsson

  Vilket härligt och fint poolområde!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja vi är väldigt nöjda!

 17. Profilbild för JoY

  Det ser så välkomnade och ombonat ut med andra ord väldigt snyggt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi stortrivs där, njuter av att det nu är klart.

 18. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Så fint det blev.
  Mycket jobb bakom resultatet.
  Ha det bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Detsamma

Vädret

Ourique, PT
11°
Klart
06:1720:41 WEST
TorFreLörSönMån
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
29°C / 11°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.