Regn, åska och strömavbrott

Det har verkligen varit en konstig sommar hittills, med alla möjliga väderfenomen. Nu var det dags igen!

Åskan mullrade på avstånd i tisdags eftermiddag. Inget i prognosen om varken det eller regn. Men efter nån timme så hade vi åskan över oss och likaså regnet. Inte många mm, men stora droppar.

Jag var i poolen och fixade lite och när en blixt kom gick jag direkt upp. Regnet störde mig inte, men jag vill ju inte vara i vattnet när blixten härjar.

När jag kom in märkte jag att strömmen hade gått. Det händer ju emellanåt men vi brukar få den tillbaka på 5 minuter. Men den här gången så tog det längre tid. Jag ringde och kollade, och det visade sig att det skulle ta en lite längre stund att lösa problemet den här gången.

Ungefär 2 timmar tog det, precis som de uppskattat när jag ringde och kollade läget. Det spelade ingen roll för oss, vi hade planerat sallad till middag och skulle vi ha något varmt så använder vi ju gasolgrillen. Bara ugnarna (både ute och inne) som vi kör på el.

Hade det varit en varm dag hade jag saknat takfläktarna, men den här dagen var det ingen fara alls.

Jag förstår inte vad det är som händer med regn och några dagar med temperaturer över 40 grader redan i juni. Under 30 grader, åska samt regn i juli. Samtidigt som det är extrem hetta i övriga södra Europa har vi det kallaste vi haft på länge.

Vad är det en brukar säga. Ur led är tiden. Och nu tycker jag vi alla ska försöka vrida den rätt igen!

Bilden är från regnovädret i slutet av maj. Så här såg det inte ut i häromdagen.. men hade ingen bättre bild.

Publicerat:

i:

32 svar till ”Regn, åska och strömavbrott”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Himlen är verkligen kolsvart hos dig. Mmmm urled är verkligen tiden. Önskar dig en fin fredag med härliga bad i poolen. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja den var otroligt mörk. Tack, blir sköna bad i dag också, är jag övertygad om. Kram!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Snygg header. När vi har åska, regn och sol samtidigt så går jag snabbt ut och försöker fånga regnbåge 🌈 Vi har sällan längre strömavbrott, ingenting funkar, inte spola toa, inget…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju dumt att inget funkar vid strömavbrott. Så var det ju när vi bodde i Vimle också. Vi ser oftast hela regnbågen när den visar sig, har nån bild med det på bloggen också.

 3. Profilbild för Madde

  Läste att vi hade den regnigaste juli på länge. Saknar lite värme nu, men kanske inom normala gränser. Så otroligt vacker bild du visade. Vilket ljus.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vädret är ju väldigt opålitligt i Sverige, men här brukar det inte vara det, inte på sommaren. Idag är det molnigt t.ex. Det händer ju aldrig i juli.. Tack, ja den blev bra den bilden!

 4. Profilbild för Znogge

  Ja nog är vädret lit märkligt. Sedan är det i och för sig inget konstigt att det blir varmt kring Medelhavet för det blir det varje år. Här hemma har vi hösttemperaturer och i dag 13,9 grader i vattnet. Jag är icke road.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Usch och fy vad kallt, blir inget bad idag då förstår jag!

 5. Profilbild för Ingrid

  Jag skulle inte ha något emot ett ordentligt regnväder, jag skulle t o m kunna godta ett åskväder om det är det som krävs. Vi har inte haft ett enda ordentligt regnväder sedan tidigt i våras (mars-april)
  Ha en fin fredag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har inte något emot regnväder heller, men det är helt oväntat här på sommaren. Lika oväntat som att du skulle möta ett Lejon på Visbys gator. Typ. Förstår du längtar efter regn.

 6. Profilbild för Marianne

  Det är så vackert med åsksvart himmel som i din header.
  Ja vad händer egentligen? 35- 40 grader rapporterade syrran som är i Grekland, det är galet!
  Berodde strömavbrottet på regnovädret? Vi hade ofta strömavbrott på gården, sen grävdes ledningarna ner och avbrotten kom mer sällan.
  Ha en fin fedag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Oväder är ofta väldigt vackert. Vi har ju över 40 grader här, det hör liksom till, men först i juli/augusti. Ja strömavbrottet berodde på åskan, regn fick vi nästan inget. Kram!

 7. Profilbild för Kerstin Sjöström

  Va kul det var att få se lite vyer från där ni bor.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har fotat ganska mycket från våra vyer. Kolla in kategorierna Vårt hus och Ourique så kan du se mer om du vill.

   1. Profilbild för Kerstin Sjöström

    Drönarbilderna är fantastiska! Så fint ni bor 🤩

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Tack, vi bor väldigt fint tycker vi också 🙂

 8. Profilbild för Mamma C

  Sådär såg himlen ut hos oss igår innan åskan brakade loss ordentligt och sedan kom det underbara regnet.
  Ha en fin fredag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad härligt att ni fick regn! Detsamma!

 9. Profilbild för Tove

  Fick för mig att du färgsprakar på fredagarna – men jag fick med mig annat ”sprak” åskan och så ditt förra om sommarprat; jag lyssnar vissa dagar – men började förra året med att göra det på hösten och vintern, gärna när jag målar. Trevlig helg Anna vi ses i morgon på tåget 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det händer att jag färgsprakar, men inte varje vecka. Många som lyssnar på praten den mörkare årstiden, det är ju smart att en kan välja. Ja imorgon ses vi i skuggan!

 10. Profilbild för Susie på Stjärnarve...

  Hade skrivit en lång kommentar, bl.a. om det här med husbil eller husvagn som vi aldrig haft. Istället hade vi båt. Men den försvann i cyberrymden…
  Så nu får det bara bli en kommentar om vädret! Här är det nu olidligt torrt, men ganska svalt. Vilket iofs är ganska skönt…
  KRAM-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så tokigt att den försvann! Har förstått det är alldeles för torrt på Gotland. Håller tummarna för att ni får lite regn snart. Kram

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Ja, tänk om alla kunde göra sitt bästa för att hjälpa till att få ordning på vår jord. Men tyvärr har vi svårt att komma överens om vem och var.
  Klokt att genast gå upp ur poolen när den första blixten kom. Det var rejält svart runt ert hus och kanske hade det varit önskvärt med lite mer regn än de droppar som föll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja i maj var det svart, den här gången var det inte lika mörkt. Men ändå med åskan och de regndroppar som föll så var det verkligen helt ”ur led”.

 12. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken himmel du har fångat på den första bilden, inte så man ger sig ut på promenad när det ser ut så där, men efteråt kan det komma en vacker regnbåge.
  Årets väder verkar inte likna något annat år och nog tyvärr något vi kanske får vänja oss vid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mycket märkligt väder i år, hoppas det är mer pålitligt nästa år. Kanske det är en tillfällig svacka.. men jag tror inte det. Ja det var en mäktig himmel!

 13. Profilbild för Paula Merio

  Vi håller i en farlig fart på att göra vår planet obeboelig…det känns rätt grymt. Som liten människa är det svårt att påverka, gör vad jag kan men det hjälper nog föga.
  Vi skulla ha åskväder idag, och regn, det bidde varken eller.
  Är du duktig på portugisiska eller pratar du engelska med lokalbefolkningen? När du ringde angående strömavbrottet, vilket språk använde du då? Undrar tant nyfiken…och önskar en trevlig helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, men jag tror att om vi alla små människor gör vad vi kan så hjälper det. Tänker ”alla bäckar små”. Oavsett är det bättre än att inte göra något. Jag pratar portugisiska (eller försöker åtminstone) med de jag möter. I telefonen ibland, men det är väldigt svårt då de pratar så fort. I detta fallet kunde jag välja en engelsktalande i telefonsvararen så då gjorde jag det.

 14. Profilbild för Anita Bergglund

  Den övre bilden ser nästan magisk ut med den mörka himlen som dominerar.

  Kan tyckas märkligt hur vädret kan skifta på så kort tid men som du citerar, ”Ur led är tiden” och jag måste erkänna att jag är allvarligt oroad över vad vi människor har gjort med vår jord och fortsätter att göra, det vill säga sakta men säkert förgöra. Det bästa vore om vi människor försvann helt och nu blev det nattsvart och något sådant vill jag inte förmedla så jag tittar på era vyer istället- Ni bor väldigt vackert, i ett böljande landskap.
  Ha en fin fortsatt helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är också oroad över vad vi gör med vår jord. Vi älskar våra omgivningar verkligen! Detsamma!

 15. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Väderleken visar att vi inte har varit så varsamma vi behöver vara i och med vår miljö. Så är det.
  Alla behöver förändra sitt beteende men så finns klimatförnekarna…
  Även har säger de fast boende, infödda, att de inte har varit med om liknande den här tiden på året. Att jobba i sådan hetta som det har varit de senaste dagarna…jag förstår inte att de klarar av det men de knegar på.

  Så fint foto!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det verkligen. Jag begriper inte hur de klarar av att arbeta i värmen, vi har inte haft så varmt, snarare tvärtom så har det varit kallare här än vanligt. Juni var varmt, men juli svalare. Får väl se om vi får hettan i augusti igen. Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.