Resan över Pyrenéerna i bilder

Resan över Pyrenéerna i bilder

En väldigt tur att vi ändrade vår rutt, annars hade vi ju inte fått uppleva den här vägsträckan över Pyrenéerna! Från San Sebastian till Medelhavet.

Vilka vyer och dramatiska väderförändringar vi fått uppleva! Vi har kört av den stora vägen ibland, för det har GPSen sagt till oss, om det beror på betalväg eller nåt annat vet vi inte, men det har i alla fall gått alldeles utmärkt att köra! Det var lite väldigt backigt där ett tag – men det löste Roger och FrankieBoy på allra bästa sätt. Att det krävdes en liten tupplur när vi kom fram till Arbeca efter den andra etappen kan jag mycket väl förstå.

Det enda som jag egentligen saknade var platser att stanna på och fotografera. De bygger väldigt mycket just nu – så även utsiktsplatser som funnits tidigare är nu borttagna och används för byggbaracker etc. Men jag har ju lyxen att ha mycket och stora fönster, så tycker ändå jag fick till många fina bilder, fastän bilen var i rörelse hela tiden.

San Sebastian -> Pamplona

san-sebastian-pamplonasan-sebastian-pamplona san-sebastian-pamplona san-sebastian-pamplonasan-sebastian-pamplona

Pamplona – > Arbeca

Nej det är ingen vulkan på bild två nedan, det är ett strategiskt moln som placerat sig kul. Sen är det inte heller någon dimma vi kör igenom, utan det är också moln.

pyreneerna pyreneerna pyreneerna pyreneerna pyreneerna pyreneerna pyreneerna pyreneerna

Idag kör vi från vingården vi stått på i natt i Arbeca och landar någonstans intill Medelhavet.

/Anna

Publicerat:

i:

32 svar till “Resan över Pyrenéerna i bilder”

 1. Vackert! Ingen tjurrusning i Pamplona var det heller, så ni behövde inte trängas med tjurar och matadores.
  Ja huvva, det tar på krafterna att köra krävande sträckor!

 2. Fina foton, vi älskade också den sträckan när vi körde där i våras. Jag hoppas ni hittar mer sol och värme vid ostkusten än vi gjorde! Men det finns många pärlor lite innanför kusten.

  • Tack! Det ska vara över 20 grader hela nästa vecka, så hoppas vi hittar någon pärla att landa vid i nån vecka.

  • Tack! Ja det här livet känns helt rätt! Men nu vill vi landa lite efter mer än en månad med nya platser nästan varje dag.

 3. Wow vilka fina foton!? Landskapet är så storslaget och dramatiskt att man blir fullständigt hänförd! Tänk att kunna packa husbilen och ge sig av i sydlig riktning igen! Men jag får erkänna att jag tycker att vissa branta och slingriga bergsvägar är liiite läskiga!?

 4. Fina bilder på en storslagen natur. Och jag vet precis varför jag inte kommer att åka den vägen. Avskyr höjder nämligen. Men på många av våra resor har vi trots det hamnat på hemska höjder.

  • Jag är höjdrädd i många avseenden, men inte upplevt det när vi körde över det här bergsmassivet iaf. Kändes väldigt tryggt faktiskt.

 5. Men herregud vilka bilder på en fantastisk miljö. Det måste vara helt fantastiskt att göra den resa ni gör!! Så coolt

  • Tack! Det var verkligen en vacker tur. Finns ju lite floder, men svårt att få med Wilma upp där 😉

Translate »