Vi har ändrat oss – för vi kan och vill!

Vi har ändrat oss – för vi kan och vill!

Vår planerade rutt var att åka atlantkusten hela vägen ner och sedan upp utmed Spaniens östkust utmed Medelhavet på hemvägen. Men.

Vi ångrade oss. Vi längtar efter lite värme. Temperaturen har legat runt 12-14 grader nästan hela tiden sen vi lämnade Sverige och vi fryser.

Spanien först

Därför byter vi riktning och idag när vi rullar ut från San Sebastian blir det med riktning mot Medelhavet istället. Det är varmare där, eller i alla fall större chans att vi kan få varmare väder.

Spenderade dagen igår i San Sebastian, väldigt vackert på många sätt. Varmt och skönt också! Mer av detta tack. Alla tre bilder i detta inlägget är från San Sebastian.

San Sebastian

San Sebastian

Portugal lockar enormt

Det är lite tråkigt att göra denna rokad för vi vill verkligen uppleva Portugal. Men vi vill uppleva hela landet, inte bara skynda oss ner till varmare breddgradel. Så vi gör en chansning och hoppas på milt väder i Algarve i februari och sedan uppåt i landet i mars.

Det ska nog ordna sig, skulle det vara för kallt i Portugal så får vi väl åka ner tidigare nästa höst och göra Portugal då istället. Vi vill kunna följa våra hjärtan – och nu vill vi bada och njuta av varmare vindar.

/Anna

Publicerat:

i:

30 svar till “Vi har ändrat oss – för vi kan och vill!”

 1. Tror ni gör rätt! Synd bara att vi flyger hem imorgon…
  Men vi kommer nog i fatt er! Och när ni väl är nere vid Malaga så är det bara 45 mil till gränsen och Portugal☀️ Man kan skutta lite som man vill, det är ju det som är tjusningen, och vi hoppas ni hittar värme och bad?Vi håller koll på var ni är, så kanske våra vägar möts om en månad?Ha det bäst/Anette och Robert?

  • Jamen vad är det för sätt att lämna landet när vi kommer? Vi hörs när ni kommer tillbaka. Flyg vackert!

  • Det är jag övertygad om. Älskade Madeira när vi var där för ett par år sen 🙂 Just därför vi vill ge Portugal mer tid.

 2. Vi är helt förundrade över att ni har det så kallt! Vi har sedan vi äntrade Tyskland haft minst 20 grader och i snitt 26 och stekande sol VARJE dag! Nästan för varmt för oss! 🙂

  Men ni FÅR ändra er, hehe. Vår resa söderut har varit helt ostrukturerad hittills, när vi ses kommer ni nog att få er många goda skratt.

  Hoppas ni hittar värmen!

  • Ni har väl fått en del av brittsommaren som norra europa njuter av. Härligt! Vi har varmt nu, så skönt!

 3. Ja, det är väl det som är essensen av er tanke? Att vara fria och justera ens med vägen! Så härligt ni har det och bilderna är så fint tagna.

 4. Preçis detta är själva vitsen med husbil. För några år sedan hade vi planerat för några veckor i Normandie, men när vi sitter i Moseldalen och begrundar väderutsikterna visade de bara regn och lågtryck utefter Atlantkusten. Istället vände vi åt andra hålket och fick en underbar resa med vandring i Cinque Terre och besök vid Gardasjön och i Verona. Planer är till för att ändras…
  Ha det fortsatt skönt!

  • Ja precis så är det. Och är en som vi inte rädd att ta nya beslut så är det bara att köra på.

 5. Vi har haft det varmt och skönt i Malaga på vintern (dec/Jan), och i Portugal i (okt/nov). Men även om dagarna är varma så brukar kvällarna vara betydligt svalare så tjocktröjan åkte på. Havet utanför Portugal är iskallt även i juli.

  • Vi hoppas att Portugal bjuder på milt och fint klimat när vi vänder åt det hållet. Annars hittar vi väl på nåt annat 😀

 6. Så härligt att ha möjligheten att välja och välja om.
  Alla har ett val ? det är frihet det!
  Har dragit till Kreta några dagar för att stänga huset för vintern. Nu är det skönt men ca 22 grader en helt Ok svensk sommardag!

 7. Vi har åkt genom Frankrike med husbil i mer än 20 år. Jag tycker att fransmännen har blivit mycket bättre på engelska på senare år. Det är ju förstås inte så lätt att prata om man med det menar att man utbyter åsikter. Men när vi behövt hjälp så har fransmännen varit väldigt hjälpsamma, det går att förstå varann med hjälp av Google translator eller lexikon.

  • Jag har väl haft otur, för det har varit en stor ovilja att försöka förstå de jag har mött.

 8. Men wow vad härlig att besöka Spanien, ett helt fantastik land, längesen jag var där faktiskt!

  Har aldrig varit Portugal!

Translate »