Vår resruttskarta är borttagen

Vår resruttskarta är borttagen

Frustrerad över att Google Maps ändrat i min karta över resrutten har jag nu tagit bort den från bloggen!

Antingen är det jag som inte begriper hur en ska göra en karta över hur vi åkt eller så är det Google som fått fnatt.

Jag har skrivit in alla stopp vi gjort och drag´n´droppat vägen så den stämmer överens med hur vi faktiskt åkt. Google har nu tagit bort allt jag redigerat och lagt resrutten så som Google Maps tycker vi skulle köra. Vilket inte alls stämmer då vi inte åkt betalvägar och inte heller kan åka överallt med vårt tunga fordon.

Så. Någon resrutt bjuder vi inte på längre. Inte förrän jag förstår vad som hänt i alla fall.

Det finns i alla fall kartor med alla våra testade boplatser. En karta per land finns att klicka sig in på. Än så länge Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Frankrike samt Spanien som vi precis börjat utforska.

Sur och grinig får jag ta tag i detta och försöka lista ut var sjutton vi har åkt och hitta ett nytt sätt att visa resrutten.

Och så ska det bli oväder idag också… det är varmt, men blött. Och blåsigt ska det tydligen bli med.

EDIT: Äsch, jag la tillbaka kartan på sajten och i menyn. Den visar i alla fall vart vi åkt, även om vägvalen är fel. Jag får helt enkelt inte vara så petig och noggrann som jag normalt är.

/Anna

Publicerat:

i:

66 svar till “Vår resruttskarta är borttagen”

 1. Vad tråkigt att google inte gör som du vill! Har inte testat den typen av karta, så jag har inget förslag på hur du kan göra. Alternativet är ju att göra skärmdumpar per sträcka, men det blir ju inte lika interaktivt!

  • Eller hur! Njae, skärmdumpar är inte riktigt samma sak. Iofs en variant att göra det för att behålla det för mig själv. Ska klura vidare, tack!

 2. Trist det kluddar när du lägger ner sånt jobb. Vilken dag, verkar som att allt jäkelskap kommer samtidigt…. men då tänker jag att det finns balans så morgondagen blir lugnare ❤?

  • Ja jag blev j-drigt sur när jag upptäckte det. Den är ju mest för vår egen skull och nu kan ja inte se vilka vägar vi åkt. Nåja, jag vet iaf var vi stannat, det har jag loggat i min egen loggbok.

 3. Öppna Google Maps och i menyn har du ”min tidslinje” där kan (om du haft det aktiverat) se dina resor/förflyttningar dag för dag.

 4. Tråkigt att google bråkar med dig.. Hoppas det löser sig snart!
  Vilken spännande blogg du har! 🙂

 5. Åh nej det var inte kul!! Jag har också haft strul när jag försökt lägga upp våran rutt i Google Maps, och tillsist gav jag upp. Jag köpte papperskartor för länderna vi åkte i samt olika regioner. Såna fanns bra att hitta på bensinmackar och turistbyråer. Sen ritade jag in rutterna med färgpennor och ringade in städerna vartefter vi kom fram!? Omodernt – jag vet! Men det funkar iallafall!?

  • Känns väldigt frustrerande att behöva göra det på papperskartor… Vill verkligen inte det, men får helt klart börja leta efter en annan lösning.

 6. Vad tråkigt att det blir så när du hade skrivit in allting ♥️ hoppas det gick bra tror ert stora fordon ♥️

  • Det är ju bara övernattningarna jag fört loggbok på, inte vilka vägval vi gjort och det är inte så lätt att minnas var man tog höger och vänster och vad vägarna heter.. Så allt kan jag inte återskapa oavsett vilken lösning jag hittar på. Tyvärr.

 7. Men gud va kul att jag hittade er blogg!!
  Vilket drömliv att bo i husbil och kunna åka och göra precis som man vill!!

  När barnen är vuxna vill jag göra samma sak!!! Wow!!!

  Ska bli roligt att följa er!!!

  ha en fin helg
  kram kram

 8. Alltid ska de vara något strul ! Men wow va häftigt att bo i en husbil ! Skulle lätt också kunna bo så 😀 om jag var själv såklart haha 😀

 9. Vilken rolig och inspirerande blogg ni har!! Hoppas att Google Maps funkar bättre framöver.??

 10. Det känns som om det är Google i ett nötskal?
  Vi är omoderna och har papperskartor som jag markerar med överstrykningspenna de vägar vi kört. Nu har du ju nåt att pyssla med i regnet ? ?️

  • Jag började så, men tycker det syns dåligt. Vet inte om jag ska bry mig om vägarna. De byggs ju om hela tiden ändå 😀

 11. Åh, jag har också bråkat med google maps… Det skulle ju kunna vara SÅ smidigt, själva idén och funktionerna är ju jättebra..om det bara fungerade..

  • Pheww då är jag inte ensam! Trodde jag var lite korkad.. har aldrig gillat Googles tjänster, så egentligen är jag inte förvånad.

 12. Jag hade också problem med Maps. Så här löste jag det. Kanske det går för Dig med. Jag la först in varje ställe som vi åkte till i besökta platser. Sedan tog jag nästa filter med vägbeskrivningar och la till destination, när jag skrev början av namnet kom besökta platser upp som förslag. Det blir kanske för krångligt att lägga in de mindre platser som ni körde igenom men så gjorde jag. Klarade inte alls av att rita färdvägen. Men det är fint med en karta tycker jag. Såg Er karta och satt och mixtrade tills jag fick till det.
  Annica

  • Det är exakt så jag gjorde. Men när Google då ritar in färdvägen så är den ju inte korrekt. Det är inte så vi kör – så som Google tycker vi ska köra. Utan jag måste välja andra vägar hela tiden och det är väl det den inte gillar. Det är ju inte så att vi stannar på fler ställen, jag bara måste lägga in flera via-punkter och det är ju de via-punkterna den tar bort.

 13. Å kära Anna 🙂

  Dina inlägg är så intressanta att läsa och jag sitter här och små skrattar då jag förstår din frustration. Men hoppas att ställen ni har landat på är fint och ni får en mysig helg 🙂

 14. Lider verkligen med dig, förstår din frustration!
  Hoppas ni hittar nått bra ställe ni kan vara på, är lite avundsjuk hade gärna åkt runt och äventyrat! 🙂

 15. Va tråkigt att de strular, hoppas det löser sig snart! Hade varit kul att följa er resväg ?

 16. Resrutten är inte det väsentligaste mera platser ni har stannat på. Och en bedömning på dem det är nog mera hjälp för andra. Man tar sig alltid fram till en plats.
  Blogg informationen underlättar mängder för första gångs åkare.

  Vet själv hur osäkra vi var 2010 på vår första resa till Spanien hade varit toppen om man haft den informationen som vi Bloggare delar med oss av idag.

  • Du har säkert rätt. Men en sak jag själv kände innan vi åkte var osäkerheten över var vi kommer fram med vår stora bil. Det har ju löst sig bra, men innan var jag orolig. Sen är kartan kanske mest för oss själva.

 17. Usch vad trist med kartan. Hoppas att det löser sig på något sätt. Så spännande blogg ni har ?

  • Gillar inte heller Googles tjänster. Men kartan har funkat bra tidigare. Så blev rätt irriterad nu när alla justeringar var borta.

 18. Fyy vad tråkigt.
  Jag fick ett tips om en annan nätbaserat dokumentation på en annan grupp.
  Det verkar intressant, men jag har inte hunnit sätta mig i den hur den fungerar.
  Länk

  • Den har jag provat. Men tyckte inte om den.. kanske ska prova igen. Tack för påminnelsen

 19. Vad tråkigt när man lägger ner så mycket jobb på något och sedan försvinner det bara. Det går inte att maila till google?

  • Jag vet inte om jag kan få nåt svar av Google. Har släppt det tills vidare. Får se vad vi vill ha för lösning.

 20. Vad tråkigt när tekniken krånglar. För övrigt kan jag säga att ni lever min å sambons drömliv. Vi har en tid snackat om att bo i Husbil på heltid. Nu har vi husvagn men det är inte lika lätt att fricampa med husvagn och det är kyligare. Kommer klart följa er blogg!!

  • En dröm som vi också haft och arbetet för att kunna genomföra. Kul att du följer – hoppas ni också kan följa era drömmar!

Translate »