Så glada att vi valde att besöka Restaurang Natur!

Efter att ha spenderat en vecka i London med besök på flera välrenommerade restauranger kan man ju tänka att vi borde vara trötta på att äta ute. Men inte vi, vi tröttnar aldrig!

Flitiga besökare på restauranger

Ingen av oss gillar att laga mat. Båda är väldigt förtjusta i att äta god mat. Lösningen är enkel, det blir en del restaurangbesök eller hämtmat. Vi har ingen som helst kunskap i matens konst eller rödvinets alla nyanser. Men vi har smaklökar och vi tycker oftast lika om maten vi äter. Roger älskar kött! Jag äter inte kött eller kyckling och väljer dessutom alltid mat tillagat utan gluten. Det gör att vi alltid utmanar restaurangens kök.

Restaurang Natur i Göteborg

Vi blev tipsade om Restaurang Natur och vid ett inplanerat Göteborgsbesök bokade vi ett bord. Natur är en liten och intim restaurang på Geijersgatan (tvärgata till Avenyn). Det är en murrig och rustik miljö med väggarna fulla av vinflaskor! Det gav ju rätt känsla direkt för oss som älskar vin.

restaurang-natur-goteborg4

Bemötandet är otroligt avslappnat och familjärt! Servicen är i högsta klass. Restaurangen öppnades i början av 2016 och krögare är Peter Orrmyr, som också driver Bord 27 (vars hemsida inte funkar nu och då länkar jag inte).

Så här står det på Naturs webbplats – och det var ju den främsta anledningen till vårt besök!

Här hittar du en skön blandning maträtter tillagade med närproducerade råvaror och en stor portion kärlek för smaker.

Menyn

Menyn är enkel och tydlig, men med så mycket god mat är det ändå svårt att välja.

Jag valde Skrei, Roger valde Biff, Blåbär till dessert för oss båda och Osten däremellan valde vi alpost och mögel. Så enkelt. Inte en massa avancerade titlar som man ändå inte begriper fullt ut. Tydligt. Åh det är så bra! Och så gott! Och vackert!

restaurang-natur-goteborg

restaurang-natur-goteborg

restaurang natur goteborg

Ville inte äta upp – då är det roliga slut ju

När vi satt och åt så sa jag till Roger att jag önskar jag vore poet, för det var så längesen jag åt något så här gott och jag önskar jag kunde beskriva det med ord.

Smakerna är så starka. Inte starka som i kryddstarka, utan jag menar att smakerna verkligen känns. Det är ingen feghet någonstans utan jag kände hur de verkligen gått all-in med sammansättningen. Och helt säkert haft vansinnigt roligt i köket samtidigt!

När vi skulle provsmaka vin fick vi båda smaka. Vår servitris hällde upp två provsmak till oss var. Direkt. Så man kunde testa fram och tillbaka och hitta sitt favoritvin. Vi valde faktiskt olika!

Jag ger Restaurang Natur absolut högsta betyg. Så ofantligt gott. Och inte heller helt orealistiska priser! Väljer man  Kockens Val ur deras meny kostar en 3-rätters endast 400,-

När man är vrålhungrig men ändå inte vill äta, eftersom maten då tar slut, ja det kanske kan ge en förståelse av vilken fantastisk upplevelse vi hade på Restaurang Natur.

Vi lär helt garanterat återvända samt även besöka Bord 27! Nån som vill följa med?