restaurang-natur-goteborg

Restaurang Natur – fantastisk god och vacker mat i Göteborg

Så glada att vi valde att besöka Restaurang Natur!

Efter att ha spenderat en vecka i London med besök på flera välrenommerade restauranger kan man ju tänka att vi borde vara trötta på att äta ute. Men inte vi, vi tröttnar aldrig!

Flitiga besökare på restauranger

Ingen av oss gillar att laga mat. Båda är väldigt förtjusta i att äta god mat. Lösningen är enkel, det blir en del restaurangbesök eller hämtmat. Vi har ingen som helst kunskap i matens konst eller rödvinets alla nyanser. Men vi har smaklökar och vi tycker oftast lika om maten vi äter. Roger älskar kött! Jag äter inte kött eller kyckling och väljer dessutom alltid mat tillagat utan gluten. Det gör att vi alltid utmanar restaurangens kök.

Restaurang Natur i Göteborg

Vi blev tipsade om Restaurang Natur och vid ett inplanerat Göteborgsbesök bokade vi ett bord. Natur är en liten och intim restaurang på Geijersgatan (tvärgata till Avenyn). Det är en murrig och rustik miljö med väggarna fulla av vinflaskor! Det gav ju rätt känsla direkt för oss som älskar vin.

restaurang-natur-goteborg4

Bemötandet är otroligt avslappnat och familjärt! Servicen är i högsta klass. Restaurangen öppnades i början av 2016 och krögare är Peter Orrmyr, som också driver Bord 27 (vars hemsida inte funkar nu och då länkar jag inte).

Så här står det på Naturs webbplats – och det var ju den främsta anledningen till vårt besök!

Här hittar du en skön blandning maträtter tillagade med närproducerade råvaror och en stor portion kärlek för smaker.

Menyn

Menyn är enkel och tydlig, men med så mycket god mat är det ändå svårt att välja.

Jag valde Skrei, Roger valde Biff, Blåbär till dessert för oss båda och Osten däremellan valde vi alpost och mögel. Så enkelt. Inte en massa avancerade titlar som man ändå inte begriper fullt ut. Tydligt. Åh det är så bra! Och så gott! Och vackert!

restaurang-natur-goteborg

restaurang-natur-goteborg

restaurang natur goteborg

Ville inte äta upp – då är det roliga slut ju

När vi satt och åt så sa jag till Roger att jag önskar jag vore poet, för det var så längesen jag åt något så här gott och jag önskar jag kunde beskriva det med ord.

Smakerna är så starka. Inte starka som i kryddstarka, utan jag menar att smakerna verkligen känns. Det är ingen feghet någonstans utan jag kände hur de verkligen gått all-in med sammansättningen. Och helt säkert haft vansinnigt roligt i köket samtidigt!

När vi skulle provsmaka vin fick vi båda smaka. Vår servitris hällde upp två provsmak till oss var. Direkt. Så man kunde testa fram och tillbaka och hitta sitt favoritvin. Vi valde faktiskt olika!

Jag ger Restaurang Natur absolut högsta betyg. Så ofantligt gott. Och inte heller helt orealistiska priser! Väljer man  Kockens Val ur deras meny kostar en 3-rätters endast 400,-

När man är vrålhungrig men ändå inte vill äta, eftersom maten då tar slut, ja det kanske kan ge en förståelse av vilken fantastisk upplevelse vi hade på Restaurang Natur.

Vi lär helt garanterat återvända samt även besöka Bord 27! Nån som vill följa med?

 

Publicerat:

i:

,

6 svar till ”Restaurang Natur – fantastisk god och vacker mat i Göteborg”

 1. Profilbild för Tess Mabon

  Genom dina bilder så förstår jag precis vad du menar med att du vill vara poet. Och genom bilderna så vill även jag besöka restaurangen. Och genom dina ord så vill jag hitta hit till din blogg igen och läsa mer 🙂

  Undrar nyfiket eftersom jag ska till Köpenhamn om du har några tips på restauranger där?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för dina fina ord! Välkommen! Köpenhamn står på to-do, så tyvärr inga tips där. Kanske du får tipsa mig istället 🙂

 2. Profilbild för Helena Roth

  ”När man är vrålhungrig men ändå inte vill äta, eftersom maten då tar slut, ja det kanske kan ge en förståelse av vilken fantastisk upplevelse vi hade på Restaurang Natur.”

  Ja du, där beskriver du perfekt känslan!
  Tack för det – om jag nånsin kommer till Göteborg och ska på restaurang så kommer jag hålla Natur i minne!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad bra att jag lyckas förmedla med mina ord 🙂 Tack!

 3. Profilbild för Gunnar F Novik

  Aldrig hört talas om Natur. Kanske värt att pröva. Speciellt efter månadsskiftet, då vi åter flyttar till stan. Mer restaurangbesök, kanske?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Just det, ni skulle tillbaka till Götet. Minns det nu 🙂 Absolut värt att prova Natur! Lycka till med flytten!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.