Selfie om sport

Den här veckans selfie ställer Klimakterihäxan sex frågor om sport. Numera är jag inte själv aktiv men jag är en intresserad åskådare!

Jag är inte intresserad av all sport, jag har till exempel aldrig gillat att se på fotboll. Jag är med andra ord selektiv, men det jag väljer att se, det engagerar mig ordentligt. Under tiden. För jag blir nämligen inte alls sur, arg eller ledsen om ”mitt” lag förlorar. Så länge match/tävlingen är underhållande så är jag nöjd.

1. Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan

Upp till högstadiet så tyckte jag det var kul. Var väldigt aktiv på en massa sporter utanför skolan också. Men i gymnasiet så skolkade jag väldigt mycket. Skämdes för min kropp och ville inte duscha med de andra, så gympan gick jag bara på för att säkra att jag skulle få betyg.

2. Det är ”min” idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare)

Det är nog handboll. Har spelat och tränat själv i ett antal år som ung. Tycker det är en väldigt underhållande sport, det händer något i varje anfall. Snabbt går det och det är ofta spännande till slutminuten.

3. Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel 

Den första jag tänker på är Gunde Svan. Nu är han inte i himlen, men han är en väldigt stark stjärna på min idrottshimmel. Även Charlotte Kalla tycker jag har varit en magisk idrottare som Sverige kan vara riktigt stolt över. Henrik Lundqvist har också gett mig många härliga glädjestunder, både live i New York och i Skandinavium, i Göteborg.

Kalla – men inte Charlotte Kalla

4. Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera

Vi tittar just nu på TV-serien Ted Lasso. Den är underhållande med många träffsäkra repliker. Jag gillade också dokumentären om David Beckham

5. När det sänds sport i tv så … 

Sitter jag bänkad om det är handboll, skidor eller skidskytte. När det är Formel 1 så sitter jag ibland bredvid Roger och kollar eller så gör jag något på egen hand eftersom han sitter bänkad i flera timmar då.

6. Hur sugen är du på OS i sommar?

Jag ser fram emot många sporttimmar i sommar! Jag kommer kolla på bordtennis, handboll, friidrott och säkert lite simning också. Jag har själv simmat och spelat bordtennis, så därför är jag intresserad av dem.

Publicerat:

i:

16 svar till ”Selfie om sport”

 1. Profilbild för mamma C

  Jag har själv alltid varit aktiv och gillat att röra på mig.
  Gått på gymnastik, jazzdans, gym, box, löpning, spelat lite handboll, spelat fotboll. Mycket har man provat på 🙂
  Jag sitter inte slaviskt vid tv:n när det är sport på den. Men vid stora mästerskap som VM och OS, då kollar jag.
  Ha en bra skärtorsdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det kul att ha provat en massa olika sporter. Jag har alltid varit nyfiken och provade på mycket också. Kul att höra hur sport är en del i ditt liv. Tack detsamma, kram

 2. Profilbild för Marianne

  Jag var aldrig bra på någon sport som barn, så gymnastiken i skolan var ok beroende på vad vi skulle göra.
  Som vuxen gillar jag en del sport, men inte att sitta still och titta utan att utföra. Hockeyn tittar jag förstås hellre på än är med och spelar 🙂 När Martin spelade hade vi föräldramatcher, det var kul men jag som saknar en balansnerv ramlade nästan när jag tog emot pucken.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att höra om din relation till sport, hockeyn vet jag att du gillar 🙂 Kram

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  När jag var barn i vår lilla byskola existerade ingen gymnastiksal så gympalektionerna bestod i brännboll och friidrott på sommaren, samt skidor och skridskor på vintern. Följaktligen har jag aldrig ägnat mig åt någon idrott men ändå varit ganska aktiv. På äldre dagar blev det en hel del jogg och några Göteborgsvarv mellan 55-60 år.
  numera följer vi gärna diverse sporter från TV-soffan och barnbarnens innebandy, handboll, fotboll och tennis från sidolinjen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ganska mycket sport i ert liv, med era vandringar och bowling i eget utförande och sen allt vi båda tycker om att se på TV. Jogga är underbart roligt, men lopp har aldrig intresserat mig.

 4. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Många av oss har några favoritsporter som vi gärna tittar på. I alla fall vi som inte är riktiga sportnördar. Jag gillar skidor, mest på längden och med eller utan gevär, men tittar gärna på andra idrotter i större sammanhang som OS och VM. Finnkampen är alltid spännande att följa också. Jag tror inte att du är ensam om att inte ha velat duscha gemensamt och det börjar säkert redan i högstadiet för en del. Något som det borde tas mer hänsyn till, kanske med enkla lösningar som skiljer duscharna åt.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är riktigt underhållande med sport tycker jag, men verkligen inte allt! Jag är selektiv med vad jag tittar på. Tittade gärna på Finnkampen förr, men inte längre. Tycker också det borde finnas möjlighet att duscha mer enskilt. Kram

 5. Profilbild för Susjos

  Min man tittar också på Formel 1….som låter väldigt illa på TV:n tycker jag…är inte alls intresserad. Så kul att du sett Henke Lundqvist spela, eller ja, stå i mål! Tittar just nu på Mästarnas mästare, där hans brorsa Joel är med, en så sympatisk kille!
  Visst kommer jag att se lite från OS i sommar, kul!
  Ha en trevlig kväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Har det med din hörsel att göra att du upplever att det låter illa eller är det allmänt motorsportens ljud som du inte tycker om. Vi hade säsongsbiljetter när Henke stod i Frölundas mål så har sett både honom och Joel många gånger. Ett härligt syskonpar 🙂 Tack detsamma!

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Imponerad hur många bra idrottare det finns i Sverige.
  I skolan var idrott inte så kul för flickor, stor skillnad med pojkar. Men som vuxen har jag haft det trevligt tillsammans med barnen. Blev kallad Magister på somrarna, enda mamman som simmade med barnen i simskolan i havet (andra föräldrar satt på klipporna). Jag tog Magistermärket, livräddade dottern, lärde mig dyka som 40-åring, kunde inte som barn… Spelade som enda mamman föräldrarmatch i ishockey med sönerna, som back, fick beröm av dem.
  Första GöteborgsVarvet 21 km tillsammans med sonen. Vandrade ju med honom förra året i Cornwall med sonen; 70 km på 7 dagar, underbart! Nu är jag aktiv med våra barnbarn, åkt skridskor mm.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Glädjande att läsa att du varit så engagerad i dina barns sporter. Jag var också en hockeymamma under några år, spelade inte i något föräldralag (minns inte ens om det var såna matcher) men jag var på träningarna och engagerade mig så mycket som jag kunde.

 7. Profilbild för Paula Merio

  När jag flyttade till Sverige som 24-åring blev ju sporten något helt nytt. Plötsligt höll ju alla på Sverige o jag kämpade ensam som finsk supporter! Sen blev det svenska pojkvänner och sambon o det var ju lika illa. Oftast var Sverige bättre och det grämde mig…sorry men så kände jag verkligen. Nu, mååånga år senare unnar jag Sverige att vinna och kan glädjas men förstås inte om Sverige och Finland ställs mot varandra, då är det krig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det är kul att nu ha två länder att heja på. När PT möter SE i fotboll tycker jag det är rätt att PT vinner, även om jag inte ser matcherna. Eftersom fotboll är en så stor sport här. I handboll vill jag Sverige ska vinna, men det är också väldigt roligt att följa PT som blir ett allt bättre lag. Krig blir det inte för mig, så noga är det inte.

 8. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Handboll är en stor grej även i vår familj, båda ungarna har spelat och Dottern spelar än/igen, i ett lag för vuxna tjejer!
  Skididolerna nu nämner är verkligen värda all respekt.
  Och du har varit på hockey live – det har även jag, men oj så länge sen nu.
  Ted Lasso ska jag kolla upp, tack för tipset.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var längesen jag kollade på live sport, men det är kul, i alla fall nån gång ibland!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.