barcelona

Blir inget Barcelona i vår

Jag har ju tidigare berättat att vi kanske skulle ta oss en roadtrip och besöka Barcelona i vår. Det blir inte så och det här är varför.

Vi såg faktiskt fram emot att ta några dagar på vägarna och uppleva lite annat än Portugal. Även om vi inte är jättesugna på att göra resor så var den här lilla roadtrippen ändå något vi såg fram emot. Barcelona har ju funnits på vår önskelista i många år.

Ett par kompisar skulle bo här på vår tomt i sin husbil och passa katterna samtidigt. En lösning vi tyckte kändes jättebra! Det passade även perfekt i deras tidsschema för när de skulle passera. Och vi hade planerat det i början av mars, veckan innan vi ska börja köpa plantor för vårens odling. En utmärkt timing och ett bra avstamp in i vår och sommar med lite nya intryck från Barcelona, så kände vi.

Pengar och lust försvann

Det hände dock lite för mycket på en gång, så lusten försvann.

När dessa utgifter var avklarade så kände vi inte för att spendera mer. Vi går inte på knäna, vi har så klart en buffert för att klara den här typen av utgifter (nödvändigt om en bor i hus känner vi) och vi har även ett litet sparat kapital så vi kan resa när vi vill det. Allt handlar verkligen inte om pengar.

Men det blev lite för mycket utgifter på en gång och då försvann faktiskt lusten att göra en roadtrip. Och vi tänker, precis som Sara sa, att Barcelona finns kvar. Vi har hoppat över det resmålet så många gånger av olika anledningar och det har nog gått lite troll i just Barcelona. Men vi kommer, jag vill verkligen dit och se arkitekturen. Men det blir inte i vår.

Nu är det ju full fart på nya odlingssäsongen så även om lusten skulle komma tillbaka så är det inte aktuellt att lämna våra domäner för flera dagar då plantorna behöver omsorg åtminstone varannan dag.

Dagsturerna fortsätter

Vi fortsätter göra våra dagsturer, vi har mycket kvar att utforska i vår omgivning. Så det blir den typen av resor/utflykter och upplevelser vi gör och som jag kommer att berätta om tills vidare.

Och vi gillar ju det, så det går absolut ingen nöd på oss, ville bara berätta så du inte förväntar dig att det snart kommer inlägg från Barcelona eftersom jag flaggat för det tidigare.

Photo by D Jonez on Unsplash

Publicerat:

i:

30 svar till ”Blir inget Barcelona i vår”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Precis Barcelona finns kvar. Var ni hemma och njut av våren och att odlingssäsongen dragit igång. Ha en bra onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så tänker vi, njuta av det vi har vill vi verkligen göra! Detsmma!

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Förstår dig precis och med tanke på din skadade arm så är det helt rätt. När man har ont så tar det så mycket energi. Kan tänka mig att det behövs extra energi att utforska Barcelona.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det tror jag också – massor av energi och då vill jag vara full av det i min förväntan.

 3. Profilbild för Susanne

  Trist när man behöver ställa in resor och andra planer men stan finns kvar och då har ni något extra kul att se fram emot framöver <3
  Förstår och känner med er och tänk att det känns som att om något går sönder så räcker det inte med ett bekymmer… Nej, då kommer det fler på varandra. Tycker att när man pratar med andra så är det inte helt ovanligt. Känner extra med er eftersom vi har drabbats av flera tråkiga och onödigt dyra bekymmer som måste åtgärdas den närmaste tiden. Den havererade vattenpumpen kommer jag skriva om i ett inlägg på bloggen.
  Att göra dagsutflykter är toppen när man vill hitta på något och t.ex se sig omkring.
  Önskar dig en fin dag och hoppas att vardagens enhandssysslor blir enklare för varje dag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är roligt att ha det att se fram emot. Ja, det har varit en jobbig start på det här året. Vad tråkigt att ni har en liknande situation! Tack, önskar dig detsamma! Det blir bättre för varje dag absolut.

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Förstår att ibland försvinner lusten, men Barcelona är kvar när lusten kommer.
  Det blir ganska lugn påsk här, osäker hur mycket jag vågar göra i trädgården, har köpt frön, vilket jag inte gjort på länge. Sniglarna har varit ganska besvärliga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det, lusten är inte konstant, vilket ju är bra tänker jag. Förstår att det är svårt att veta när det är dags att dra i gång i trädgården.

 5. Profilbild för Anita

  Så blir det ibland men som sagt, Barcelona finns ju kvar och ni kommer säkert att få jättefina och mysiga dagsutfärder. Och så har ni det ju så mysigt i ert hus.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen så är det ju, vi njuter på bra ändå.

 6. Profilbild för Mamma C

  Det blir när det blir, fast inte i år.
  Så är det med saker och ting.
  Och Sara har rätt. Barcelona finns kvar.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt, det blir när det blir. Kram

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Barcelona finns kvar och när inget är bokat är det väl helt rätt att vänta tills lusten finns. Att resa för resandets skull och kanske med tankarna på helt annat håll är inget nöje och ni har ju så mycket att se fram emot på hemmaplan när odlingssäsongen drar igång på allvar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen så bra du uttrycker det, tack, det är ingen idé när tankarna är på annat håll.

 8. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Ett beslut som helt klart är det rätta för er just nu. Ni har ju vetskapen om att när längtan efter den resan blir väldigt stor så kan i faktiskt göra den och klara av det bra ekonomiskt. Jag skulle troligtvis ha tänkt precis likadant. Den där bufferten ska finnas där och tär man på den så ska den byggas upp igen. Det är värt mycket att känna sig trygg. En liten reflektion om att inte vänta för länge har jag dock. Jag och min man pratade i väldigt många år om att åka till Nordkap men det var alltid något som kom ivägen. I somras kom jag dit och det kändes lite som en hyllning till min man. Men han skulle ha gjort den resan med mig. Du vet att det blev väldigt lyckat i alla fall 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är väldigt bra att ha möjligheten att vara spontana, en enorm frihet som pensionärslivet ger oss 🙂 Nej, vänta för länge vill vi inte, förstår din reflektion där! Kram!

 9. Profilbild för Znogge

  Jag förstår precis hur ni tänker. Ibland hopar utgifterna verkligen sig som det gjorde för er och då känns det bra att hålla igen lite på annat. Barcelona står kvar och det kommer fler tillfällen, En buffert vill man ha och ibland behöver den byggas upp lite igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja precis så känner vi, Barcelona står högt på listan så lusten kommer snart tillbaka, när bufferten är återuppbyggd.

 10. Profilbild för Marianne

  Precis Barcelona väntar er en annan gång, när det passar bättre med tanke på din onda arm och odlingssäsongen.
  Och du vet, den som spar han har! Resan kvar!
  När många oförutsedda och större utgifter kommer med korta mellanrum har inte jag heller lust att spendera mer, även om jag skulle kunna. Då svider det att göra av med mer än nödvändigt.
  Ha en fin fortsättning på dagen.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp, vi har resan kvar! Det är inte fel att längta lite. Ja det känns viktigt att hålla igen lite när vi spenderat så mycket på kort tid. Detsamma och kram!

 11. Profilbild för Sara i Barcelona

  Yes, visst finns Barcelona kvar och troligtvis jag också här den dag ni bestämmer er för att komma🥰🙏 Ni gjorde helt rätt beslut och dagsutflykter i era vackra omgivningar låter alldeles utmärkt🤗 Stor kram från Barcelona😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ser fram emot att möta både Barcelona och dig en dag framöver! Kram

 12. Profilbild för JoY

  Att åka för att man har sagt det men inte riktigt känner för det, ger ingen behållning alls. Stoppa fingrarna i jorden och njut av eran odling. Tids nog kommer ni till Barcelona, staden finns kvar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så där, bra formulerat, tack!

 13. Profilbild för Paula Merio

  Det lät vettigt, ni gör ju inget sådär väldigt spontant utan fattar beslut först sedan ni diskuterat igenom för- och nackdelar. Och när nu odlingssäsongen börjar så blir det ju bra att stanna hemma och njuta av frodiga växter. Extra utgifter kommer alltid olägligt, o kommer det flera smällar på rad så är det inte så kul. Kanske är det bra också för din arm att inte ränna på vägarna innan du är helt återställd? ÖNskar er en fin påsk!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja visst ska jag peta i jorden nu och inte ge mig ut på vägarna med armen. Tack detsamma!

 14. Profilbild för Susjos

  Som sagt, Barcelona finns kvar, en underbar stad!
  Kul att göra lite roadtrips däromkring man bor istället!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi ser fram emot att upptäcka den underbara staden. Tack detsamma!

 15. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Ibland blir det så där. Man kan ändra sina planer och skjuta dem på framtiden. Det ska kännas rätt när det väl blir av.
  Barcelona lär vara väldigt fin …en hel del bilder har jag sett därifrån men bäst är det förstås att se allting själv med egna ögon. Det gör ni när det är dags för det.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   När det inte blev som det skulle så är det ju bra att det blev som det blev. Typ. Ja vi åker en annan gång. Kram

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.