jordgubbar

Senaste matkvittot

Det är kul att jämföra priser ibland så idag tänkte jag ge er en prisbild från vårt senaste matinköp, på Lidl i Castro Verde i torsdags efter vår portugisiska kurs.

Vi handlar olika saker i olika affärer och med olika intervall. Men det här är i alla fall vad vi köpte den här gången när vi var på Lidl (som vi är väldigt glada att ha nära oss numera!)

Priserna är så klart i euro, för det är ju valutan här hos oss i Portugal. I fredags (när jag skrev det här inlägget) var kursen 1€ = 11,59 SEK

 • 2 kg (ca 4 liter) jordgubbar från Huelva i Spanien, 5,89
 • 250g smör från Azorerna, 2,19
 • 4 burkar á 50 cl stout öl, 3,96
 • 200 g rostade hasselnötter 2,99
 • 200 g pumpafrön 1,69
 • 1 liter färsk apelsinjuice, 2,09
 • 1 liten gurka, 0,42
 • 2 röda paprikor, 1,69
 • 2,3 kg spetskål, 2,28
 • 300 g hårdost 4,49
 • 1,2 kg blomkål, 2,42

Grönsakerna vi köper är lokalt odlade. Ölen Roger gillar är från Tyskland.

Eftersom jordgubbarna är så billiga och goda nu så frossar vi i dem! Vi äter upp de här 2 kg på 2-3 dagar, så de hamnar inte i frysen. Dessa var faktiskt godare än de jag köpte förra året på Pingo, så det får kanske bli ett besök till på Lidl på torsdag.

Bilden är från när jag hade egna jordgubbsplantor på balkongen. Men det var inte värt det alls att odla egna jordgubbar.

Publicerat:

i:

32 svar till ”Senaste matkvittot”

 1. Profilbild för Emma

  Det var billigt med hasselnötter hos er! Här är ju nötter oftast galet dyra, man blir nästan lite förskräckt ibland.. 😁

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker nötter är dyrt här med.. men om det är billigare än i Sverige så är det ju galet dyrt hos er 🙂

 2. Profilbild för Anneli

  Godmorgon Anna,

  Men underbart att kunna handla så där och att få frossa i jordgubbar. Helt fantastiskt. Här köper jag jordgubbar på ICA som ser fina ut men som smakar som absolut ingenting, nästan illa faktiskt och absolut inte som jordgubbar. Dyra stressade bär som köps in billigt och säljs dyrt. Jag blir så besviken.

  Att kunna hitta bra mat som är nyttig och billig finns knappast längre i världen känns det som. Jag ska nog odla lite i växthuset i sommar känns det som.

  Ha en riktigt fin måndag och njut av livet på varmare breddgrader.

  Tusen tack för dina kommentarer hos mig. Ska skriva om tiden när jag trodde att shopping var en fritidsaktivitet någon gång igen. Jamen tänk hur man kan ändras och omprioritera livet.

  Varm kram,

  Anneli

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen gott med jordgubbar! Trist när de inte smakar något, stressade bär (eller annat) är inte gott. Det är så trist att ekologisk och bra mat ska vara dyrast. Vi njuter på, ska bli lite kallare i slutet av veckan så det gäller att frossa av värmen nu 🙂 Kul om du vill blogga om det. Kram

 3. Profilbild för Channal

  Hej Anna! De spanska jordgubbarna och tomaterna som finns i affärerna här smakar NADA! De ser bara läckra ut. Längtar till den svenska jordgubbsäsongen. SÖTA och GODA! Gäller även tomater. Solmoget är bäst! Priserna är billigare hos er. Jag handlar oftast grönsaker och rotfrukter under säsong. Handlar en hel del på REKO-RING och på Bondens marknad. Lite dyrare men närodlat. Brukar passa på när det är extrapris på Coop o Ica.. Just nu är det säsong för vit sparris. Så gott!

  KRAMAR Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så tråkigt, de har väl mognat i lastbilsutrymmen.. Men de som säljs här kan ju plockas på morgonen i Spanien. Inget går upp mot svenska jordgubbar! Reko-ring är bra, ett bra sätt för de mindre aktörerna att nå ut. Vi har precis ätit grillad egenodlad grön sparris 🙂 KRam

 4. Profilbild för Kraka

  Härligt att kunna köpa mat så billigt. Jag har köpt en del jordgubbar på Coop. De som varit lite dyrare har haft mycket smak och varit väldigt goda. De jag hade med ner till min vän i Småland var billiga, men inte så smakrika men helt okej.
  Förstår att det är kämpigt för stora familjer att köpa mat när den är dyr. Själv tycker jag att det funkar bra, är ju ett enpersonshushåll. Sätter in 2500 kronor på mitt matkonto varje månad och det räcker bra. Sedan går det i snitt åt en extra tusenlapp för ”mat ute”, men då ingår även vin. Vissa månader blir det mer, vissa mindre. Jag umgås en del med vänner ”på lokal”.
  Köper ytterst sällan livsmedel i andra affärer än Stora Coop. Bara på Systemet, specialaffärer för ost och bagerier. Men det är inte så ofta. Knappast ens varje månad.

  Ha en bra start på den nya veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra det ändå finns de välsmakande också när en har lust att betala för det. Det gäller att vara om sig och kring sig om en ska hitta billiga varor. Tack detsamma!

 5. Profilbild för Ingrid

  Det var intressant att se hur era priser ligger jämfört med här i Sverige.
  Jag har räknat och räknat och det känns som om ni har lite lägre priser än vi. Här gäller det verkligen att tänka sig för och försöka utnyttja medlems- och andra rabatter.
  Ha en glad måndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi har nog lite lägre priser än ni har. Tack detsamma!

 6. Profilbild för Mamma C

  Sällan som vi handlar på Lidl men de har vissa grejer som jag brukar handla där om jag har vägarna förbi.
  Nötterna tycker jag de har mer utbud på än Mercadona. Och det skiljer lite på priserna med.
  Ha en bra ny vecka.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nötterna är bra på Lidl. Mercadona hade chilijordnötter förr som var så himla goda, men nu har vi inte hittat dem på länge. Detsamma! Kram

 7. Profilbild för Marianne

  Åhhh nu längtar jag till jordgubbssäsongen, de Öländska gubbarna är de bästa och jag brukar frossa i de så länge de finns.
  Lidl här i Sverige gillar jag inte, där har jag nog bara handlat sill, då de var de enda som hade ”mitt” märke, men nu lägger jag ju egen.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Öländska jordgubbar är supergott! Jag handlade aldrig på Lidl i Sverige, men här är det bra för vissa typer av varor. De har också mycket lokalproducerade grönsaker och frukt. Kram

 8. Profilbild för Hanneles bokparadis

  jämför sporadiskt, vi handlar i fyra olika affärer, medlemmar, vilket kan löna sig. Men vi två hamstrar inte längre, lätt att handla lite i ryggsäcken, när man ändå är inte närheten (vi slänger inget, äter upp allt 🙂 Just nu är jordgubbar ok pris men varierande kvalité, frossar inte än.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi äter också upp allt vi handlar. Frossa kan du göra på svenska gubbar tänker jag, de är ju de godaste.

 9. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Jordgubbar kan jag äta litervis, året om, även om de inte är alls lika goda året om!
  Ser ut som om ni äter rätt så hälsosamt. Bra jobbat!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag med, när vi bodde i Sverige hade jag eget land och vi åt varje gubbe själva, nästan alla som färska. Och det blev många liter…

 10. Profilbild för Susjos

  Ser ut att vara bra mycket billigare hos er! Färska jordgubbar, mums, finns ju här också, men av erfarenhet så vet jag att de inte smakar något ännu…

  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi tycker det är svindyrt när vi handlar i Sverige, men det beror nog på vilka produkter en köper. Jag var tveksam att köpa dessa också, men eftersom priset var bra så chansade jag och de var goda. Men aldrig så som svenska gubbar. Tack detsamma!

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag orkar inte räkna om priserna men jag är väldigt glad för er skull att ni kan frossa i jordgubbar 😀 Nyttigt och väldigt gott. Bra också att ni har en Lidl så nära och säkert är det bra priser i jämförelse med andra affärer.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är billigare här rent generellt. Men beror nog på vilka produkter en köper. Utbudet blir väldigt bra när vi nu har Lidl, Aldi och Pingo nära oss. Kram!

 12. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jordgubbarna var verkligen förmånliga. Här äter vi Madeiragubbar och de kostar ca 8 € per kilo..Men vi äter glatt och villigt oberoende av priset, bara de är härifrån. Jag borde göra som du, kolla priserna och jämföra. Jag tycker att det är intressant…

  måndagskram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har ännu inte hittat några Madeiragubbar, de kommer kanske inte längre in i landet än till Lissabon om det ens säljs utanför er ö. Det är kul med priser.. men vad gäller mat har jag dålig koll. Vi tyckte det var mycket dyrare på Madeira på Pingo än vår Pingo här. Så det verkar som det varierar även inom landet. Kram!

 13. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Jag har kollat lite på priserna och blev lite förundrad över att det inte skiljde mer i pris, trodde kanske att det skulle skilja mer. Att sedan färska jordgubbar och grönsaker är billigare låter härligt. Här väntar vi på sommaren och solmogna jordgubbar. Då frossar vi, kosta vad det kosta vill de få veckorna de finns att tillgå!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det beror nog på vad en köper för produkter tänker jag. Jordgubbar i Sverige är de bästa! Frossa på 🙂

 14. Profilbild för Znogge

  Generellt sätt lägre priser än i Sverige men det förvånar mig inte. När vi köpte gurka förra veckan kostade en gurka 20 kronor och det tyckte jag var dyrt.
  Lidl finns inte här för kommunen tyckte tydligen inte kedjans profil ”passade in”. Själv tror jag det handlar om att man inte vill öka konkurrensen vilket är allvarligt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Oj ja det var dyrt! Förra året berättade svärmor att hon betalade 70 kr för ett spetskålshuvud. Här ligger matbutikerna intill varandra. Så det är lätt att gå in i alla när en gör sin handling. Jag tror att alla butiker (kunder) gynnas av det. Konkurrens gör att en behöver göra bättre ifrån sig. Väldigt allvarligt!

 15. Profilbild för Anni

  Jag skulle frossa i spetskål till det priset – det är en grönsak som blivit alldeles för dyr i Sverige. Mina frösådda plantor blev aldrig huvuden, men jag tänker prova igen i år.
  Lidl är bra, även om de inte har allt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi frossar i spetskål, när vi inte har egen så köper vi lokalproducerad. Mycket coleslaw och pizzasallad blir det. Lycka till med din odling!

 16. Profilbild för Carita Liljendahl

  Jag är helt kass på priser, vet inte vad nåt kostar, köper bara och jämför sällan.
  Så nu vet jag inte om det här var förmånligt eller inte… men jag ska försöka ta o kolla upp det 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är som du, Roger är mer intresserad av att hålla koll på matpriser. Och andra priser med. Jag är intresserad av de total utgifterna/inkomsterna 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.