Vår nya soffa är här

Det blev inte som det var tänkt med soffan, Den har inte den snygga karamellfärgen som vi beställde, utan den är kamelfärgad istället på grund av ett missförstånd.

Jag fick ett samtal på tisdagen förra veckan från möbelfirman där de meddelade att de kunde leverera vår soffa på fredag morgon. Det passade oss perfekt och vi hoppades att vi skulle hitta någon ny ägare till vår befintliga soffa innan dess.

Gamla soffan

Gamla soffan

På vår Junta berättade jag, hjälpligt, att vi skulle vilja ge vår gamla soffa till en familj som behöver den, som själva inte har råd att köpa en soffa. Eller till äldreboendet i byn kanske. Jag tror de förstod men för säkerhetsskull så översatte jag vår önskan och skickade ett mejl också, med bilder.

Jag fick ett svar att de hade en familj som ”is a part of the social program” som skulle få soffan. Soffan kunde hämtas efter lunch på torsdagen och levereras direkt till den familjen. Underbart! Kvart över ett kom en liten lastbil och fyra personer, de som sköter om växtligheten i vår by. De bar ut vår gamla soffa i delar, Roger hade monterat isär den under förmiddagen.

När vi kom hem från portugisiska klassen på torsdagskvällen så grejade Roger med kablar och annat som behövde flyttas eftersom vi nu skulle ha en större soffa. Men det ska fixas mer med det, och sidobord.

Nya soffan

På utsatt tid på fredag morgon kom de från möbelfirman. De började med att bära in de två lösa kuddarna som ingick i köpet och jag såg direkt att de var i fel färg. Så jag ringde vår säljare och sa att vi fått fel soffa. Men det visade sig vara ett missförstånd. Vi har fått soffan i camelo, medan vi trott vi beställt caramelo. Som du ser är namnen på färgerna väldigt lika.

Flera gånger i möbelbutiken vet jag att jag sagt att det är just caramelo färgen som vi älskar så mycket. Det var den färgen som soffan hade i butiken. Jag gillade hur sömmarna var tydliga och hur den färgen verkligen stod ut. Vi tittade inte ens på färgproverna han gav oss, just för att vi redan bestämt att det var just den starka caramelo vi skulle ha.

Men någonstans på vägen så uppfattade säljaren att det var camelo vi ville ha, eftersom det skulle bli snabbare leverans med det tyget.

Eftersom carmelo – kamel – är riktigt snyggt och dessutom smälter in fantastiskt bra med väggen bakom och även med resten av vårt möblemang så bestämde vi oss för att behålla den vi fått. Möbelfirman erbjöd sig att leverera en caramelo – karamell – veckan efter, eftersom det blivit ett missförstånd. Men ju mer vi tänkte på det så kändes det som att det här var ett sånt där fel där det faktiskt blev ett bättre resultat, tack vare felet.

Vårt hus är nog lite för litet för att ha en soffa som helt skiljer sig från allt annat, som sticker ut som den karamellfärgade hade gjort. Så vi fick ett avdrag på €100,- som plåster på såren och vi valde att behålla den kamelfärgade soffan.

Vi tycker de hanterade missförståndet bra, även om de försökte hävda sin oskuld, då det står camelo på ordern. Och ja, vi var inte uppmärksamma på det, då vi tyckte det var så tydligt vilken färg vi ville ha. Och jag blandade ihop camelo och caramelo.

Vi är faktiskt glada för missförståndet så här i efterhand. Den är skitsnygg i vårt hem rent ut sagt, och den är precis så skön som vi tyckte när vi provade den i butiken (två omgångar). På den länken kan du även se den färgen vi trodde vi beställt…

Firade Alice (namnet på soffan) ankomst med att dricka vinet, som vi fått från möbelaffären, till middagen. Gott, men inget vi behöver köpa ytterligare en ny möbel för 🙂

Publicerat:

i:

46 svar till ”Vår nya soffa är här”

 1. Profilbild för Tony
  Tony

  Lätt att missförstå då orden verkligen är lika. Bra att att ni trots förväxlingen blev nöjda.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi blev väldigt nöjda.

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken snygg soffa och tänk jag tycker att i längden blir nog misstaget kanonbra. Även om den andra färgen var snygg då smälter den här jättebra in mot väggen. Så bra att ni kunde göra en familj glada med er gamla soffa.
  Här kommer ni att må riktigt gott i soffhörnet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så, vi tycker det blev jättebra. Den andra färgen är skitsnygg, men den hör nog inte hemma här 🙂 Jag ska försöka ta reda på vilken familj det är, kanske vi kan ha direktkontakt med dom för överflöd från odlingen etc också.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Fint att den gamla soffan fick ett nytt hem. Den nya ser riktig hemtrevligt ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är viktigt för oss. Den är väldigt skön 🙂

 4. Profilbild för Barbro

  Det där blev ju superfint! Passade verkligen in i omgivningen.
  Tänk att en felleverans ändå kan bli så här bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, ett bra fel blev det verkligen 🙂

 5. Profilbild för Znogge

  Ibland har det lätt för att bli bra! Även om caramelo är snygg så passar camelo mycket bättre in mot den bakomliggande väggen och den är minst lika snygg.
  Så skönt att er gamla soffa kom till användning också.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag håller med till 100% 🙂

 6. Profilbild för Anita

  Jättesnygg färg som passar helt perfekt till övrig färgsättning. Och €100 Euro som plåster på såren var ju inte heller fel. Camelo och caramelo låter ju verkligen snarlika så att det blev fel var ju inte så konstigt. Men i det här fallet blev ju fel helt rätt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev bra på alla sätt ändå 🙂

 7. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Det blev ju jättesnyggt allting, vägg och soffa passar ihop! Ibland är det bra att det inte blir som man tänkt sig det; det kan ju t.om. bli bättre och det blev det förstår jag på ditt skriv.

  Ha sköna stunder i nya soffan!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så, det blev bättre! Sitter i mitt hörn just nu och njuter. Kram

 8. Profilbild för Micke

  Fungerar det ändå och man dessutom får kompensation så är det ju helt ok, ni tycks ju gilla den också, perfekt.
  Fint av er att skänka bort den gamla till behövande, en eloge till det beslutet.

  Ha nu en fin tisdag. 🙏

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi gillar den verkligen! Bra om soffan kommer någon till glädje. Tack! Detsamma önskar jag dig.

 9. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Jag förstår besvikelsen- men så bra det blev… ändå.
  Schysst att ge den gamla soffan till någon som behövde den. Skickade du med en flaska vin också? =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Först besvikelse, sen insåg vi att det blev jättebra 🙂 Attans, det skulle jag ju gjort, men så blev det inte. Kanske jag kan få kontakt med dem på något sätt så vi kan fortsätta ge dem överskott.

 10. Profilbild för Mamma C

  Verkligen fin soffa och det kanske var bra att det blev ett missförstånd.
  Fint att skänka er gamla soffa tycker jag.
  Ha en bra tisdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev bra! En självklarhet egentligen, men lätt att glömma bort. Nu blev det ju bra för oss också eftersom den hämtades på kort varsel. Tack, detsamma. Kram!

 11. Profilbild för Marianne

  Jag förstår absolut besvikelsen när de bar i kuddar i fel färg, när det inte blir som förväntat,
  men ibland är det meningen att saker ska missförstås 😉 det där ser väldigt bra ut, och avdrag på priset dessutom.
  Jag tycker att båda färgerna är snygga, men som du också säger så matchar denna bra med väggen.
  Önskar er en fin dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, det här missförståndet ledde till att vi fick en fin soffa som passar bättre än den vi beställt. Den andra var skitsnygg.. men jag tror den passar bättre i ett större rum. Kram

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag gillar verkligen färgen och hur den passar in så jag håller med om att missförståndet blev ett tursamt sådant. Dessutom gillar jag att ryggstödet ser ut att vara tillräckligt högt för att hela ryggen och nacken ska kunna få stöd. Jag förstår inte varför korta ryggstöd är så vanliga. Jag får ont bara av att titta på dem. Nej, riktigt så illa är det inte men jag får ont av att sitta i sådana soffor. Grattis till er nya superfina soffa. Där kommer ni att sjunka ner och ha det riktigt bra många år framåt.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, ett tursamt missförstånd. Soffans funktion och utseende är precis vad vi önskade, det är bara färgen som skiljer sig åt. Och hög rygg är viktigt för oss som är långa, och att delningen av kuddarna inte är för långt ner. Jag gillar inte heller sådana soffor, därför vi hade sånt problem att hitta denna, och att den blev dyrare än vad vi tänkt. Kram!

 13. Profilbild för Annika

  Jamen ibland blir ett fel så rätt. Den här soffan är som gjord för er. Den passar in perfekt med färgerna i ert hem.
  Ibland ska det till ett missförstånd för att det ska bli rätt.
  Soffan ser så skön ut. BRA med nackstöd.
  Fint att ni skänkte bort gamla soffan. Det gjorde vi med vår gamla också, men det blev till Frälsis.
  Kram och en önskan om mååååånga sköna stunder med goda serier på burken, härligt snack och goda lässtunder.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, soffan är superskön och jag är glad för missförståndet som blev. Det blir många timmar i soffan här hemma, på både morgon och kväll. 🙂 Kram

 14. Profilbild för Channal

  Hej Anna och grattis till den nya soffan! Ser riktigt skön ut och snygg! En fin sober kamelfärg. Passar fint hemma hos er. Fast den andra varmbruna färgen hade också varit fin. Men ett bra val att behålla denna. Jättefin!

  Fantastiskt att en familj fick er blåa soffa. Det känns rätt att skänka den. De blev säkerligen överlyckliga!

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack ja vi tycker det blev jättebra och är nöjda med det hur den smälter in med färgerna i väggen. Det hoppas vi de blev 🙂 Kram

 15. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Men det blev ju jättesnyggt. Den ser väldigt skön ut också. Kan tänka mej att ni kurar ihop er och ser på en och annan film. Hoppas vi kan komma och provsitta nångång
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den är superskön! Och det blev ett bra missförstånd 🙂 Ni är alltid välkomna systra mi, kram

 16. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

  Rackarns att det blev fel – men härligt att det blev så pass bra tillslut ändå! Tycker färgen var superfin. Och härligt att den gamla soffan kunde skänkas vidare 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev väldigt bra, så det gjorde inget alls att det blev fel. Glad det fanns någoon som behövde den gamla.

 17. Profilbild för Karen
  Karen

  I love it. It fits so well. I’m sure Ted Lasso would have some words of wisdom. Sometimes our mistakes offer us our greatest rewards. Glad you love it. x

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I am sure he would! Glad you love it too. x

 18. Profilbild för Anni

  Camelo och caramelo … De borde kanske ha lite större skillnad på namnen så att liknande misstag inte sker igen. Men så trevligt bemött av företaget, med erbjudande om byte alternativt en del pengar tillbaka. TUR att ni insett att ni gillar den nya färgen! Mycket snygg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det hade underlättat med lite större skillnad, men för dem är det nog det. Allt bra till slut! Tack!

 19. Profilbild för Susjos

  Så fin den nya soffan är i ert vardagsrum, den nya färgen passar ju in bra, tittade in på länken och visst, den andra färgen är också snygg, men kanske blev det bättre så här?!
  Å så fint att en annan familj fick en gamla soffa!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag tror det blev bättre så här. Vi är supernöjda! TAck detsamma!

 20. Profilbild för Carita Liljendahl

  Supersnygg soffa och bra att allt blev bra slutligen!
  Men kan förstå första överraskningskänslan och liten besvikelse 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja först blev jag väldigt besviken, men när vi såg den här på plats så blev jag väldigt nöjd ändå 🙂

 21. Profilbild för Anne Ulvönäs
  Anne Ulvönäs

  Vilken snygg soffa!!!! Underbar färg och design och ser förbaskat skön ut också.
  Stort GRATTIS 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi är väldigt nöjda!

 22. Profilbild för Paula Merio

  Ibland blir det helt rätt när det blir fel! Grattis till snygg soffa

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja exakt så! Tack

 23. Profilbild för JoY

  Tänk att ett fel blev så rätt med denna soffa som ser så bra ut där den står.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ibland ska en ha tur med felen 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.