September (setembro) 2021

Tiden går fort när en har roligt sägs det, och ja det kan vi skriva under på. Ännu en månad har passerat och idag ser vi tillbaka på september.

September är månaden då hösten kommer och det har vi märkt. En riktigt härlig månad på många sätt.

Projekt

Följande projekt har blivit klara i september:

Men vi jobbar ju på med många olika projekt samtidigt.

Utflykter

Vi gjorde en dagsutflykt till Spanien, stannade i Moura och körde igenom Barrancos på vägen. Och så hängde vi vid havet en stund och lekte med kameran.

Vädret

Har bestämt mig för att inte göra separata inlägg om förra månadens väder. Lägger in skärmdumparna i denna återblicken istället med lite kommentarer. Så är allt samlat på samma ställe.

Fortfarande riktigt varmt och skönt. Men temperaturen är under 35 grader på dagen och alltid under 20 på natten från mitten av sept..
Det har passerat tre omgångar med regnmoln. Den stora mängden som kom i mitten av månaden var mer än vad som visas här, vvi stängde av wi-fi på grund av åskväder och då registreras ju inget i väderappen. Kanske kom dubbelt så mycket.
På natten (röda) är det högre luftfuktighet nu än i augusti, men på dagen fortfarande låg (om det inte är regnväder vill säga)
Blåser nästan alltid här, men bara behagliga vindar än så länge.

Ett fantastiskt väder med andra ord, regnet behövs så det får gärna komma lite till och om det sprider ut sig så där bra är det extra välkommet för då kan ju marken ta hand om det.

Odlingen

Tog en drös med bilder i mitten av september för att visa köksträdgården. Skördar mestadels aubergine, chili och färska örter. Gurkorna är slut, tomater i en andra skörd hoppas jag på. Sötpotatisen växer så det knakar och vanlig potatis är skördeklar. Några fröer är nerpetade och jag ser fram emot vinterodlingen som jag planerar för fullt just nu i de nya sålsådorna som sakta men säkert byggs och fylls.

Förändringar

Bloggens kategori- och landsidor är justerade till det bättre. Att vi har ett matbord inomhus är en stor förändring för oss, nu äter vi oftast middag inomhus faktiskt.

Mest lästa inlägget

Det mest lästa inlägget i september var: Så här lär jag mig portugisiska.

Här hittar du alla 28 inlägg publicerade i september 2021.https://www.anna-forsberg.se/2021/09/

2 svar till ”September (setembro) 2021”

  1. Profilbild för Christel

    Hej! Jag läser och följer er och vad fint ni har det, huset ser så fint ut efter allt ert jobb. Jag längtar fortfarande till Portugal.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Glad du hänger med 🙂 Läser en del hos dig oxå. Blir det ingen övervintring i varmare väder i år?

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.