jobba i husbilen

Jobbar ni aldrig?

Det är en vanlig fråga vi får. Även typ ”Hur hinner ni med att jobba också?”. Svaret är: prioriteringar.

Hur en fyller sina dagar handlar enbart om prioriteringar. Vi väljer att renovera, greja i trädgården, odla, laga mat och arbeta. När vi vilar läser vi böcker, kollar en film eller hänger med vänner (digitalt eller ”på riktigt”).

När vi sålde allt vi ägde i Sverige och flyttade in i husbilen för 3,5 år sedan var en av målsättningarna att komma ur ekorrhjulet, att stanna upp och känna efter vad som var viktigt för oss. Dessutom var jag i ett tungt sorgearbete som tog musten ur mig totalt och jag behövde hitta tillbaka till glädje och framför allt till att leva mitt liv som jag ville leva det. Inte vänta på att något ska hända som tog mig in på nya vägar, jag behövde istället själv leta efter vägarna att välja mellan.

Arbetat för mycket

I allt detta insåg jag att jag arbetat på tok för mycket. Roger kände likadant. Även om jag gillar mitt arbete (det här är vad vi jobbar med) så är det inte vad som är viktigast för mig i livet. Det är en del av mitt liv, men inte det som ska ta nästan halva dygnet i anspråk. För det var inte alls ovanligt att jag arbetade 10-12 timmar per dag. Visst var arbetet även en flykt undan smärtan för mig då jag mådde som sämst men jag hade också så många kunder som förväntade sig det bästa och det ville jag ge dem, så klart.

Deltidsarbete

När vi flyttade in i husbilen tog det inte lång tid för Roger att inse att han ville säga upp sig och börja arbeta med mig. Och med lägre utgifter var det helt plötsligt möjligt. Han tog en del av min arbetsbörda och jag fick utrymme att andas. När vi insåg att lägre inkomster inte var ett problem, snarare en möjlighet till att inte arbeta heltid, så bestämde vi oss för att tacka nej till nya kundrelationer. Befintliga kunder och deras rekommendationer arbetade vi gärna med, men förfrågningar och kontakter från helt okända tackade vi nej till.

Helst inte jobba dagtid

Med vårt deltidsarbete fick annat i livet plats igen. Vi bestämde oss för att inte arbeta under dagtid, då vi hellre ville nyttja dagsljuset för att vara utomhus, vi var vid det här laget inte i Sverige på vintrarna utan i varmare klimat i Spanien och Portugal. Men till frukosten och efter mörkrets inbrott arbetade vi. Självfallet även dagtid när så krävdes för videomöten, akuta jobb eller långa produktioner.

Dagsläget

Och precis så där arbetar vi alltså även idag. Deltid med arbetstid mestadels mornar och kvällar, vilket gör att vi har hela dagarna till att arbeta med hus och trädgård, göra utflykter och lära känna vårt nya hemland.

Vi tar låga löner, ungefär en fjärdedel mot när vi arbetade som mest, så ju mer vi kan göra själva desto bättre även ekonomiskt. Fast framför allt så är husrenovering, odling och trädgård stora intressen som vi delar! Och vi fyller gärna våra dagar med sådana aktiviteter.

Har du funderingar kring detta så fråga oss gärna – finns absolut inga dumma frågor!

Tidigare inlägg om detta

Att jobba 100% är en norm, men inte alltid det rätta.

Att arbeta mindre är det nya svarta

Sista dagen med 7-16 jobb för Roger

Säga nej till uppdrag, svårt men nödvändigt

Ingen omkullvält ekorrhjul

Vi lever så mycket bättre

Bilden är en gammal bild från när vi jobbade i husbilen. Nu sitter vi oftast i soffan med datorn i knäet, eller vid vår nya matplats.

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Jobbar ni aldrig?”

 1. Profilbild för Carolyn Johnsen
  Carolyn Johnsen

  Jag är full av beundran för er som vågade gå emot strömmen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi är inte rädda för att ta nya beslut.

 2. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Mycket klokheter här!

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.