Serien om Vanessa av Pascal Engman

Pascal Engmans har hittills skrivit 5 böcker om Vanessa Frank, polis i Stockholm. De jag läst är otroligt spännande!

Jag älskar att börja läsa en serie med böcker, för om jag gillar den första boken vet jag det finns fler att läsa. Böckerna är fristående men jag gillar ju att hänga med i allt kring karaktärerna och då villl jag läsa dem i rätt ordning.

Böckerna bjuder inte bara på spänning, de är otroligt välskrivna med oväntade tvists. Självklart är det intressanta relationer och handlingarna är verkligen aktuella, och väldigt otäcka. Vissa meningar kommer aldrig lämna mig:

”Jag ser inte kvinnor som människor. Allt de är, eller borde vara, är slavar åt män. Laga mat, städa och sära på benen när de blir tillsagda”

Ur Råttkungen

”Hon kedjade fast ungen på bakgården i den femtiogradiga solen. Lät henne långsamt stekas ihjäl medan modern skrek förtvivlat”

Ur Änkorna

Det är underbart med tjocka böcker, så jag kan njuta länge av de beskrivande och nästlande orden i storyn. Igår började jag läsa Kokain och är så glad att jag har ytterligare en kvar efter den.

 • Eldslandet – handlar om organhandel
 • Råttkungen – handlar om incels
 • Änkorna – handlar om islamistiska fundamentalister 
 • Kokain – gänguppgörelse
 • X – sport- & spelindustrin

Jag kan varmt rekommendera Pascal Engmans böcker om Vanessa Frank om du gillar kriminalromaner som utspelas sig i svensk miljö.

Publicerat:

i:

14 svar till ”Serien om Vanessa av Pascal Engman”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  kul med böcker med bara en bokstav i titeln

 2. Profilbild för Znogge

  Jag har inte läst någon av böckerna. Det sista av dina citat får mig att avstå. Jag har så otroligt svårt att läsa böcker om när barn eller djur far illa, även om det bara är en isolerad företeelse i handlingen. Att det sedan händer i verkligheten också är jag väl medveten om. Fördelen med böcker är att det finns någon för alla.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den meningen om barnet var bara den. Det är inte så otäcka beskrivningar för övrigt, för då hade jag inte kunnat läsa heller. Visst är inte alla böcker för alla, finns många böcker jag inte skulle läsa.

 3. Profilbild för Ingrid

  Jag har bara läst Råttkungen och det var rätt länge sedan, men jag har för mig att den var bra och ganska ruskig.
  Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja den var ruskig, främst med tanke på hur vissa män tänker

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Jag gillar också när man får följa och lära känna karaktärerna i en serie böcker. De här tror jag att jag ska ta mig an. För några år sedan läste jag en serie böcker av Carin Gerhardsen som handlade om poliser i Hammarby (tror jag). De var också ganska otäcka med riktigt bra tyckte jag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du gillar dem! Ska kolla upp Carins böcker, känner inte igen hennes namn.

 5. Profilbild för Ditte

  Har också läst alla böckerna med stor nöje. Avslutade i går den senaste ,X. Tycker alla böckerna är väldigt bra. Och ”X” den är ju väldigt altuell just nu med VM i Quatar. Där utspelas ju också en del av boken och även i England.
  Håller med bmlarsreseblogg om Carin Gerhardsson.
  Kanske skull du också gilla böcker av Sofie Sarenbrandt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du läst alla av Pascal och gillar dem. Sarenbrant har jag läst allt av och gillar.

 6. Profilbild för Susjos

  Har ju hört bara positivt om just Pascal Engmans ” Kokain”, så dessa böcker vill jag läsa! Tack för tipsen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att kunna tipsa varandra 🙂

 7. Profilbild för Äventyret framtiden

  Har också hört väldigt mycket positivt om Pascal Engman. Så snart jag har möjlighet ska jag läsa allt jag lyckas komma över av författaren. Tack för påminnelsen och tipset!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.