shoppingrunda i algarve

Shoppingdag i Algarve

Att vi har Algarve på bara en timmes avstånd är en lyx. För där finns sånt som inte finns här. Och det är tack vare alla turister och expats som bor där.

Så att slippa bo mitt i surret, men ändå ha tillgång till utbudet är vi väldigt glada och tacksamma för. Algarve är så klart en viktig plats för Portugals ekonomi, det är vackert utmed kusterna och det finns mycket odlingar i denna del där klimatet är det jämnaste över året, i Portugal. Madeira har också ett jämnare klimat. Men. Nog om det. Shopping var det.

När vi åker till Algarve så blir det alltid många olika ärenden. Den här dagen blev det bara shopping, vi passade inte på att besöka någon kompis. Jag var rätt sliten efter strulet med Adobe som hållit mig vid datorn de två dagarna innan.

Glasögon

Vi behöver nya glasögon – och även om det finns optiker i Ourique med så har vi fått tipset, av en portugis, att handla på Multiopticas i Guia Shoppingcenter, Albufeira. Så det gjorde vi första gången för två år sedan och var helnöjda med både bemötande och resultat.

Undersökningar samt val av bågar gick snabbt och smidigt även denna gången, leverans kommer ske med post hem till oss första veckan i november. Väldigt bra att vi inte behöver åka tillbaka för att hämta dem.

Frimärken

Vårt lilla postkontor, Juntan i byn, har inte frimärken för internationella försändelser. De har för Portugal och Europa, men jag skickar ju vykort till resten av världen också med Postcrossingen. Så när vi var i Algarve så passade jag på att gå in på CTT (posten) där och köpa ett gäng med sådana frimärken.

Mat & apotek

Continente är en stor affär med brett utbud, den butiken har vi inte i vår kommun utan får åka till antingen Beja (45min bort) eller till Albufeira. Så när vi ändå var i Albufeira så kikade vi in här.

Vi hittade inte Aromat – som var den matvara vi trodde skulle finnas i den här butiken. Men vi behövde ändå fylla på kyl & frys hemma så vi köpte maten här för att slippa stanna en gång till på vägen hem.

Med kylväskan vi ställt i bilen så håller sig maten bra ett par timmar.

I anslutning till de flesta Continente finns ett apotek. Det finns apotek hemma också så klart, men när vi liksom ändå var på shoppingrunda så blev det inköp här också.

Avskedsgåva

Det blev även ett spontaninköp faktiskt, ett ganska dyrt sådant. En avskedsgåva från vårt företag till oss. En förmån som vi verkligen ville utnyttja, men inte hade bestämt till vad. Och här hittade vi det och köpte. Kommer berätta om detta i ett eget inlägg, på en blogg nära dig.

H&M

Jag gick in en snabbis på H&M, bara för att kika lite. Gillar inte alls att handla kläder. Men jag kom på att jag behövde nya sköna och långa byxor. Här är mjukbyxorna så tjocka, inget jag gillar, men förstår de behövs då de flesta har iskalla hus på vintern. Men så såg jag ett par tights som såg ut att passa bra (utan att prova). I kassan sålde de dessutom klädrullar – vilket vi letat efter så vi kan rulla av vaderna efter katternas kelande.

Så det blev ett bra spontanbesök och tightsen är jättesköna!

På restaurangplanet (många restauranger samlade) finns det möjlighet för mig att äta en jättegod falafelsallad! Så det blev dagens lunch.

LeroyMerlin

Detta är en bygghandel, ungefär som Hornbach och liknande affärer i Sverige. Här har vi handlat väldigt mycket, det mesta till vårt hus och vår trädgård. Nu behövde vi köpa fiberduk, en slipskiva, lite tulpanlökar och lasyr.

Hade också tänkt att köpa ett snyggt mosaik, som bordsskiva för att snygga till ett litet bord jag vill ha vid poolen. Men fy vad det var dyrt. Så jag ska kolla med lokala butiker och se om de har spill eller annat som jag kan köpa billigare.

Intermarché

Innan vi vände hemåt så körde vi till Intermarché i Ferreira där vi kan tanka billigare än hemma. Dessutom sprang jag in i affären och kollade om de hade Aromat, jodå, det fanns. Så då köpte jag det och ett gäng paket med halloumi.

Så med fullastad bil åkte vi hem, gav katterna mat och ägnade sedan hela sena eftermiddagen och kvällen åt vår avskedsgåva!

Men idag blir jag glad om du håller tummarna, för i eftermiddag ska jag försöka fånga katterna och ta dem till veterinären för morgondagens kastrering.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Shoppingdag i Algarve”

 1. Profilbild för Emma Ek

  Det lät som en riktigt härlig dag i Algarve och den falafelsalladen såg fantastik ut!
  Önskar dig en fin start på veckan. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härlig vet jag inte.. gillar inte att shoppa, men skönt att vi fick gjort våra ärenden och njuta av falafeln.

 2. Profilbild för Anita

  Så fick jag lära mig ett nytt ord, expat. Var tvungen att googla för jag hade aldrig hört det förut 🙂
  Bra att ni hittat ett ställe att köpa nya glasögon på som ni är nöjda med … och dessutom med hemleverans.
  Spännande med avskedsgåvan. Och naturligtvis håller jag tummarna för att infångandet av katterna går bra … och framför allt, morgondagens kastrering.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du lärt dig ett nytt ord 🙂 Ja vi hoppas vi blir lika nöjda denna gången med slutresultatet också. Tack!

 3. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  I loved going along on your shopping spree with you. It sounds like day out with my husband: several hypercados, and Leroy Merlin included. 🙂

  Hope the kitties sail through their operation smoothly tomorrow–and you too!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   A usual shopping day, fortunately not often we do shopping though – i don´t enjoy it 🙂 Thank you very much!

 4. Profilbild för LillaSyster

  Jag håller tummarna hela dagen! Hoppas att du köpte hörselskydd också, för jag vet två som inte kommer att vara tysta när du satt buren i bilen. Så spännande med presenten från företaget =)
  Ha en bra dag, här snöar det just nu. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har öronproppar, får ta med oss dem… Usch för snö! Kram

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så skönt det är ibland att kunna bocka av massor med ärenden på en gång och en känner sig så nöjd när en packar upp allt där hemma.
  Bra att ni hittat en bra optiker. Det är inte helt enkelt. Jag har tid nästa vecka och undrar om inte en starroperation kommer inom en snar framtid.
  Nu håller vi alla tummar att det går bra med morgondagens kastrering….
  Spännande att höra mer om er avskedspresent…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är skönt att få gjort ärendena som liksom samlats på hög. Hoppas du kan skjuta på starroperationen ett tag till.

 6. Profilbild för Ingrid

  Jag gillar inte att shoppa, men ibland blir man ju tvungen. Bra utbud verkar det ju i alla fall finnas i Algarve.
  Ha en glad måndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Bra med er pool, några har mer problem: Länk till svtplay

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Har inte sett den serien, får se om jag tar mig tid till det 🙂

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Inte jag heller, så det är bra att slå ihop allt till en dag.

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Låter bra att det mesta finns i rimligt avstånd. Här är det närmare med gör gärna flera saker samtidigt, gärna lokalt. Aha, katterna ska vara fångade hela natten… kanske tvunget när veterinär väntar

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är bra att det mesta finns hyfsat nära. Skönt att få gjort mycket på en gång tycker jag.

 8. Profilbild för Znogge

  Så smidigt att ha Algarve på så pass nära håll och få tillgång till ett större utbud. Det betyder mycket. Effektiva var ni och fick mycket uträttat.

  Självklart håller jag en tumme för att infångandet ska gå som på räls!

  Glad måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är smidigt och bra! Och gött att få gjort många ärenden på en gång.

 9. Profilbild för Marianne

  Det är ganska trevligt att ägna en dag för shopping, sen känner en sej så nöjd.
  Så gör jag också, eftersom det tar en dryg timme till Kalmar.
  Det ser ut att vara ett fint center, stolen är ju häftig 🙂 Vad menar du med mosaiken? En färdig skiva eller mosaik som du själv ska lägga?

  Åå är det i morgon ni ska åka till veterinären? Klart jag håller tummarna för att de ska gå in i buren och att allt annat också ska gå bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker inte om shopping alls faktiskt. Det är ett fint shoppingcenter. Stolen fick en inte sitta i av någon anledning 🙂 Jag menar att köpa mosaik som jag sen lägger ut på bordet och foga.

   1. Profilbild för Marianne

    Då förstod jag rätt,
    det är kreativt 🙂
    Mor gjorde ett stort soffbord så när jag var liten.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ja det kreativa arbetet ser jag fram emot, har hittat ett lim som jag kan använda mot platsbordet. Ska bara hitta mosaiken också 🙂

 10. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Trevligt med en utfärd kombinerad med nyttigheter. Så klart jag håller tummarna 👍👍 Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Utflykt är kul men shopping är tråkigt 🙂

 11. Profilbild för Mamma C

  Låter toppen när man får allt fixat på ett och samma ställe som man hade tänkt sig. Låter som vårt stora shoppingcenter som jag brukar besöka ibland. Men jag har gångavstånd till vårt.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är skönt när alla ärenden är gjorda! Gångavstånd är smidigt, jag har bara vår bys lilla mercado inom gångavstånd 🙂

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Oj, vad effektiva ni var och vad mycket ni fick gjort. Fint att ha det utbudet inom räckhåll för det brukar kunna vara lite av ett problem när man väljer att bo på landsbygden. Vad spännande med avskedspresenten. Ser fram emot att få läsa om den 😀
  Jag håller alla tummar hårt för att det ska gå bra med katterna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var väldigt effektivt och skönt att komma hem sen.

 13. Profilbild för Paula Merio

  En trevlig utflykt med många ärenden avprickade. Och aromat kan man ju bli beroende av….nyfiken på avskedspresenten förstås, något ni bägge var engagerade i vid hemkomst, hmmmmm
  Hoppas det går bra med missarna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är skönt när allt är avprickat! Aromat är Roger beroende av 🙂

 14. Profilbild för Anni

  Så skönt att vara organiserad och kunna pricka av det man tänkt – och dessutom få några riktigt bra bonusinköp! Ska bli spännande att få se vad ni köpt för avskedsgåva.
  Blir däremot förvånad över Aromat – en produkt jag inte trodde någon köpte längre?
  Tack för din omtanke <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra shoppingrunda, även om jag inte är förtjust i just sådan. Jodå, min man har ätit Aromat i många år och ger inte upp det 🙂 Kram

 15. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Skönt att få vissa saker gjorda!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen skönt!

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.