Julkort Vimle 2011

Att skicka julkort

Gillar du julen? När pyntar du? Hur resonerar du kring julklappar och julkort? Vem får och vad får det kosta? Frågorna kring hur man firar jul är många och det är härligt att se hur många delar med sig av både härliga och förtvivlade julminnen från sina barndomar.

En sak som förändrats mycket för mig i samband med julen är hur jag skickar julkort! Tidsangivelserna nedan är ungefärliga, jag har dålig koll på exakt när förändringarna skedde.

Julkort 25 år sedan
För sisådär 25 år sedan skickade jag traditionella julkort som jag köpte i affären, klistrade på frimärken och la på lådan. De julkort jag fick satte jag upp på olika sätt i hemmet varje år. Ibland på ett snöre med klänypor, ibland la jag dem i en hög på matbordet och ibland så hamnade de i en brevkorg med julmotiv på väggen. Jag blev alltid så glad för de julkort jag fick och höll på så där i många år. Antal julkort varierade men det låg ungefär runt 50-60 st. har jag för mig.

Julkort 12 år sedan
Jag började tillverka mina egna julkort som jag la ut på bloggen och skickade via mail till alla mina vänner. Nu utökade jag vänskaran som fick, eftersom kostnaden inte begränsade mig. Julkorten var inte särskilt avancerade eftersom jag inte kunde Photoshop, det blev någon animerad bild och en röd text med God Jul.

Julkort 6 år sedan
Genom att lära mig Photoshop kunde jag skapa mycket roligare julkort, mer anpassade efter oss och vårt liv. Vad jag minns var det alltid med en gris på våra julkort! Fotade Chico (vår minigris som fyller 9 snart) i alla möjliga poser intill julgranen, med glitter på huvudet etc. Julkorten mailades ut till alla jag hade mailadress till

Julkort 2008
Vimle Glas julkort 2008

Julkort 4 år sedan
Vi startade vårt företag och det var dags att börja skicka julkort även från företaget. Ängeln är frilagd från en bild jag tagit på personligt julpynt, sedan monterat ihop ett julkort till våra kunder. Det privata julkortet tillverkade jag på ungefär samma sätt, dock inte med lika mycket julkänsla tycker jag. Inte heller en endaste gris på det!

Julkort familjen 2008
Familjens julkort 2008

Julkort förra året
Jag har inte kvar julkortet jag skickade via mail till vänner och kunder förra året, minns inte hur det såg ut. Men eftersom jag dessutom blivit väldigt aktiv på både Twitter och Facebook så önskade jag alla mina vänner där också God Jul genom att skriva en statusuppdatering på julafton till alla som såg den!

Julkort i år
Pappersjulkort skickas fortfarande bara till min mormor, 104 år, och Rogers farmor, ingen av dem har tillgång till en dator. Några dagar efter Luciadagen började jag med mina julönskningar på Twitter. Jag insåg att en statusuppdatering som jag gjorde förra året inte kommer att läsas av så många.

Företagets julkort 2011


Twitter är en viktig del i mitt sociala liv kände jag att jag ville göra något annat i år. Jag började att skriva enskilda hälsningar till mina vänner i Twitterflödet, alla taggade med hashtaggen #julkort och med en personlig touch. Har skickat ca 80 st och har ett gäng kvar som jag vill få väg. Här kan du se alla #julkort tweets

Mina Facebook vänner kommer också att få julkort via meddelande eller taggning på Facebook, inte bestämt mig än vad det blir. Men det blir säkerligen dagen före julafton, tidigast.

Våra vänner som inte finns i sociala medier får sin julhälsning via mailen i år igen, dock inte med ett sånt arbete bakom julkortet som tidigare, tror jag. Inspirationen tryter för den typen av skapande. Företagets julkort i år gjorde jag av en bild jag köpte på Shutterstock och sedan fyllde med lite text och skickades ut till kunderna på Luciadagen.

Hur gör du med julkort? Kan du tipsa mig kanske för hur jag ska hantera det nästa år? Dela gärna med dig med nedan knappar!

PS Genom att klicka på julkorten får du upp dem i ett större format och därmed mer lättläst

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Att skicka julkort”

  1. Profilbild för Kajsa!

    GOD JUL alla vänner o släktingar…

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.