Skidåkningen ersätts med Formel 1

Nu är säsongen för längdskidor slut, mina timmar framför världscupen ersätts nu med att Roger kollar alla grand prix i Formel 1.

Det blir alltså mer arbete utomhus för mig igen och mindre av den varan för Roger. I alla fall på helgerna. Vilket ju passar bra då odlingssäsongen dragit igång på allvar här.

Vi betalar för ViaPlay för att se båda sporterna med svenska kommentarer. Det är en av våra enskild största utgifter varje månad, så det kanske förtydligar att det är mycket värt för oss.

Längdskidornas världscup avslutades i helgen som var (eftersom loppen i Ryssland ställdes in) och nu i helgen börjar Formel 1!

Längdskidor-säsongen 2021/2022

En underhållande säsong har det varit, där OS så klart var i fokus för de bästa åkarna. Damernas lopp har varit roligast att se då de hamnar på mer framskjutna placeringar än herrarna. Men det var kul att se Halvarsson ta en 2:a plats i sista individuella loppet och sen dagen efter även kunde avsluta säsongen med svenska flaggan i handen på upploppet i säsongens sista lopp – mixed sprintstafett, som han körde med Jonna.

Therese Johaug har meddelat att hon inte fortsätter tävla i världscupen, hon slutade verkligen på topp. Martin Poromaa hade genombrott, Frida Karlsson hade genomklappning och Jonna Sundling utklassade sina konkurrenter, häftiga tävlingar har de bjudit på med massor av spänning. Säsongen avslutades för alla med mixade stafetter i både sprint och distans, nya experiment, i Falun.

Formel 1 – säsongen 2022

Som alltid ser Roger fram emot när säsongen för Formel 1 startar. Han har laddat upp genom att se en serie om Formel 1 på Netflix. När nu säsongen drar igång igen så tittar han på kval och tävling, alltså både lördag och söndag. Men oftast väljer han numera att inte se kvalet när det sänds, utan senare på kvällen eller före själva loppet på söndagen.

Formel 1 kalendern är inlagd även i mina kalendern, så jag vet när Roger sitter bänkad. Vissa lopp ser jag också, men följer inte alls med på samma sätt som ”mina” längdskidor.

Bilden har ju inget med formel 1 eller sidor att göra, men tycker om den. En gratisbild från Shutterstock.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Skidåkningen ersätts med Formel 1”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Härligt med skidskytte där det kan skifta i placering beroende på träff eller bom ????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja skidskytte är jättekul! Men väljer vanlig skidåkning hellre (och vill inte följa fler sporter) 😀

 2. Profilbild för Göran
  Göran

  Skii classic långlopps cupen går på SVT bla i morgon lörfah

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo men långloppscupen tittar jag inte på 🙂 Är selektiv för jag vill inte fastna framför all spännande sport.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.