i sålådorna mars 2022

I sålådorna just nu

Nu börjar det äntligen växa i mina sålådor och jag ser fram emot att skörda och förädla. Idag blir det bilder – inte så mycket text.

Jag har denna vinter lärt mig att det inte växer bra under de kallare månaderna. Om jag däremot hade planterat kål och annat tidigare i höstas/sensommaren så hade det stått sig fint i lådorna under vintern. Därför är jag nu så glad att de plantorna jag planterade i höstas (alldeles för sent) nu äntligen fått fart. De har stått mer eller mindre still i ett par månader så frågan är om smaken är god, men det visar sig.

Några bondbönor tog sig i alla fall
Har flera savoy kålhuvuden på gång.
En rödkålsplanta som jag hoppades skulle bli lagom till jul… hahahaha
Dill på gång, inte så mörkgrön och fin som sist. Står i väldigt näringsrik jord så det är inte en brist iaf 🙂 Kanske för mycket av det goda.
Har flera varianter av sallad att plocka av.
Vitkålen börjar växa till sig också nu.
Broccoli har jag flera plantor, just det här lilla huvudet har jag skördat, men det kommer fler på plantan.
Gräslöken har vaknat. Tror jag skippar att ha den perenn. Sår nog nytt varje år istället framöver.
Kikärtor – två plantor blev det…
Potatisen börjar kika upp
Jordgubbsplantorna tittar upp.
Massor av koriander är viktigt att ha!
Ett par fänkål kvar att skörda
Har sått rödbetor i omgångar, men de har inte växt…
Lök i flera varianter växer på bra nu.
Har helt fel förutsättningar för morötter, men provade med resten av påsen.
Massor av vitlök har jag planterat

Sen finns det rädisor, spenat och sparrisplantor också, men fick inte till några bra bilder på de plantorna.

Publicerat:

i:

2 svar till ”I sålådorna just nu”

  1. Profilbild för bmlarsreseblogg

    När jag ser fänkål och broccoli i er trädgård är det inte utan att jag nästan vill börja odla igen. Vi hade stora trädgårdsland när mina barn var små och då var allt roligt att odla, men var sak har sin tid. Nu prioriterar vi att vara ute med husbilen och vill vi odla om några år har Lars dotter en liten gård där vi får hur stor yta vi vill (bara vi sköter det). Som du brukar säga: Man kan alltid ta nya beslut!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja, jag har verkligen längtat efter att odla igen. Det var sommaren 2013 senast,.. Och självfallet kan ni ta nya beslut, allt har sin tid så nu kan ni njuta av andra saker.

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.