Den där allra första skörden av egenodlat, det är en så ljuvlig känsla! Vi har ju skördat en hel del i trädgården, men inget som vi själva sått. Förrän nu.

Squashen och majsen trivs grymt bra, trots att de fått känna på lite kallare nätter än de helst skulle vilja ha. Men de har klarat sig bra och vi hoppas de fortsätter med det.

I tisdags tog jag den första squashen och fler är redan på väg. Jag använder gärna squash i alla möjliga rätter där jag hackar den ner i tärningar och fyller ut maträtterna så att säga. Gärna grytor och stekta grönsaker-rätter. Så den där allra första ville jag göra något annorlunda med.

squashfritters
Squashfritters med coleslaw blev väldigt gott!

Squashfritters

Det blev squashfritters, från ett recept hos Land. Jag har ingen hushållsvåg framme nu så kunde inte väga squashen, men jag följde receptet med halva mängden av ingredienserna. Det blev verkligen urgott, jag serverade en coleslaw med äpple och purjolök till och det knapriga gjorde susen.

Det lär bli en hel del skörd av squash framöver, allt brukar ju komma på en gång, och det ser jag fram emot! Kommer säkert göra squashfritters någon mer gång också. Går ju så klart fint att använda köpe-squash 😀