Skördat den första squashen!

Skördat den första squashen!

Den där allra första skörden av egenodlat, det är en så ljuvlig känsla! Vi har ju skördat en hel del i trädgården, men inget som vi själva sått. Förrän nu.

Squashen och majsen trivs grymt bra, trots att de fått känna på lite kallare nätter än de helst skulle vilja ha. Men de har klarat sig bra och vi hoppas de fortsätter med det.

I tisdags tog jag den första squashen och fler är redan på väg. Jag använder gärna squash i alla möjliga rätter där jag hackar den ner i tärningar och fyller ut maträtterna så att säga. Gärna grytor och stekta grönsaker-rätter. Så den där allra första ville jag göra något annorlunda med.

squashfritters
Squashfritters med coleslaw blev väldigt gott!

Squashfritters

Det blev squashfritters, från ett recept hos Land. Jag har ingen hushållsvåg framme nu så kunde inte väga squashen, men jag följde receptet med halva mängden av ingredienserna. Det blev verkligen urgott, jag serverade en coleslaw med äpple och purjolök till och det knapriga gjorde susen.

Det lär bli en hel del skörd av squash framöver, allt brukar ju komma på en gång, och det ser jag fram emot! Kommer säkert göra squashfritters någon mer gång också. Går ju så klart fint att använda köpe-squash 😀

Publicerat:

i:

6 svar till “Skördat den första squashen!”

 1. Så kul med första egensådda skörden och squash är så gott!
  Vet inte om du äter ost, men kan klart rekommendera att även blanda in fetaost, parmesan eller halloumi i plättarna.
  Blir urgott!!!

   • Så härligt med egenodlat! Squash är en gudagåva, men växer som ogräs. Vi har odlat det och ett år var vi borta nästan en vecka o h visste knappt om vi skulle skratta eller gråta när vi kom hem. Plantorna var översvämmade av gigantiska squash.
    Lycka till med era odlingar!

    • Ja det är verkligen ketchupeffekt på squash, det gäller att vara beredd att ta hand om den på alla möjliga sätt. 🙂 De är godast om de inte blir så stora, så jag skördar när de är 15-20cm. Imorgon är det dags för nästa!

Translate »