skorpion

Skorpion & gräshoppa

Varje år ser vi någon skorpion i trädgården och lika så de vackra egyptiska gräshopporna. Att fånga dem på bild är dock inte givet. Men jodå, här är de!

Skorpionen satt på sidan av poolen, hade säkert bott bland allt bröte som ligger runt poolen men successivt tas bort i takt med att Roger bygger där. Jag fotade den och sedan flyttade Roger den till ängen, där jag fotade lite till.

Den här bruna varianten stinger inte med ett dödligt gift, men det gör förbannat ont säger de som vet. I Portugal finns inga dödsfarliga djur.

Den egyptiska gräshopparen har jag visat tidigare. Både som nymf och som fullvuxen. Men här är den i förvandlingen från den gröna nymfen till sin bruna beklädnad! Så fräckt att se tycker jag!

Det är roligt att ha bilder på de fina djuren och insekterna vi kan njuta av här i vår trädgård. Jag har fler sorter på gång, så det kommer mera djurinlägg framöver.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Skorpion & gräshoppa”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Skorpioner klarar jag mig utan, söta små gräshoppor är trevliga……ända tills de blir till ett mellanmål för katten. Alicekatten lekte gärna med stora vårtbitare innan hon åt upp dem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är skorpioner inte ett djur jag är nära eller blir överraskad av. Men de är ändå lite häftiga tycker jag. Ja det finns en buffé av mellanmål här för katterna. Ha en fin dag!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Lycka att sitta på backen och följa djurlivet, igår såg jag massa småfåglar i vår lilla trädgård, borde lära mig känna flera.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med, det är fint att få vara med i de små liven 🙂 Jag glömmer bort vad de heter, men det gör mig inget, det är ok ändå. Fåglar samma sak.

 3. Profilbild för Anita

  Får lite rysningar när jag ser skorpionen medan gräshoppan ser trevlig ut. Och bilderna är fina.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Inte det roligaste djuret att ha i trädgården men ändå rätt häftigt 🙂 Tack!

 4. Profilbild för Marianne

  Skorpionen är ju vacker på sitt vis, jag antar att det gör som de flesta djur, försöker fly först och kommer de inte undan så bits/sticks de. Men jag förstår att ni inte vill ha den så nära.
  Hur byter gräshoppan färg? Ömsar den och tappar den gröna dressen på något vis?

  Nu har jag läst om kakorna, jag har funderingar på att försöka med grottorna och söta med honung istället för socker.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de har inte gått till angrepp mot oss i alla fall. Ja de ömsar successivt. Jag tycker grottorna var goda men Roger föredrar med riktigt mjöl 🙂 Lycka till!

 5. Profilbild för Ulla

  Lite läskig ser den ut, skorpionen. Den ser ganska stor ut, eller är det bara för att du fotat den nära som jag tycker det. Gräshoppor framkallar inte samma känslor som skorpioner och spindlar. 😁

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den var kanske 7 cm i full längd. Nä gräshoppor är inte riktigt lika läskiga, men inte kul när de hoppar på en vilket de verkar tycka om att göra här nere.

 6. Profilbild för Znogge

  Skorpioner gillar jag inte men vi delar ju naturen med djuren och så ska det vara. Skönt att det inte är den giftigaste sorten i alla fall. Gräshoppor är betydligt trevligare 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En behöver ju inte gilla alla varelser, men fascineras gör jag i alla fall.

 7. Profilbild för Mamma C

  Skorpioner tillhör inte min favoritinsekt och faktiskt inte gräshoppan heller.
  Men de har vi påhälsning av lite nu och då i trädgården. Synd bara att de äter upp bladen på en del växter.
  Ha en fin onsdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de äter lite väl mycket, men vi har färre gräshoppor i år, misstänker katterna leker med dem..

 8. Profilbild för Kerstin Sjöström

  så läskigt för en annan som inte är van att leva med skorpioner

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker kossor är läskiga 🙂

   1. Profilbild för Kerstin Sjöström

    Ja det kan de absolut vara! Speciellt våra med sina stora horn.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ja det är läskigt, men de är oerhört vackra!

 9. Profilbild för JoY

  Trots att mitt stjärntecken är skorpion och jag har en scorpion tatuerad. Vill jag absolut inte träffa på en. Med tanke på att den smälter in bra i naturen, har jag kanske varit när en utan att veta det, hua.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så kan det ju vara, men det en inte vet har en kanske inte ont av heller 🙂 Jag misstänker det rör sig mycket djur som jag inte är så glad i omkring mig i trädgården, men ser jag dem inte så stör de mig inte heller.

 10. Profilbild för Ingrid

  Fina bilder på ganska otrevliga djur, i alla fall ser skorpionen ut som en otäcking. Gräshoppor får väl gå an. I alla fall en och en.
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Gräshoppor i mängder är verkligen inte något jag vill uppleva!

 11. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Gräshoppor och sländor gillar jag verkligen men skorpioner har jag rejäl respekt för även om inte just den här är giftig! Kul fotoobjekt hur som helst!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä de är inte så roliga att ha omkring sig. Men vi har vant oss, vi vet de kan vara där när vi lyfter på något. Nästa gång kanske jag kan få till lite bättre bilder, nu handlade det ju bara om att dokumentera 🙂

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Lite läskigt men väldigt häftigt att ha skorpioner i trädgården. Skönt att de inte är dödligt giftiga men jag skulle nog vara väldigt försiktig i alla fall. Gräshopporna är också häftiga men kanske lite lättare att ha att göra med. Fina bilder på dem båda och jag ser fram emot fler djur- och insektsbilder 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är väldigt försiktiga, om en stöter på dem så är det under något. Så alltid handskar på om vi flyttar stenar eller annat i trädgården. Tack så mycket!

 13. Profilbild för Susjos

  Hoppsan, små djur som är trevliga att se på bild, men inte gärna träffar på! I alla fall skorpioner!
  Hoppas Assi ser ut att må bättre nu?
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med, skorpionerna får gärna hålla sig gömda. Men vi vet de finns här så är alltid lite förberedda. Ja han mår bättre, imorgon kommer inlägg om det.

 14. Profilbild för Susie på Stjärnarve...

  Som barn hade vi en ung man i Midsommarkransen i Stockholm som i en källarlokal i ett hyreshus hade en samling med djur. Han hade t.o.m. en lejonunge en kort tid. Han var mycket känd men jag kommer inte ihåg hans namn, men min skolkompis bodde i samma hus så vi var där ofta och tittade på djuren.
  Och han hade bl.a. skorpioner! Och för att ”skoja” med oss ungar så hände det att han satt en skorpion på nån lång pinne och jagade oss. Vet inte om det var nån riktigt giftig sort, men rädd var man – och är fortfarande!
  KRAM-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Usch att bli jagad av en skorpion! Förstår verkligen om det satte sina spår. Hoppas han var snäll med djuren.. Kram

 15. Profilbild för Anni

  Tack för att du skriver att det inte finns farliga djur i Portugal. Annars hade jag verkligen inte gillat bilderna på skorpionen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hade inte gillat att bo här om det fanns så giftiga djur tror jag. Så jag är också glad att skorpionen inte är så farlig, även om den är läskig.

 16. Profilbild för Paula Merio

  Nu borde ju jag tycka skorpionen är snygg eller nåt, eftersom mitt stjärntecken är skorpion men den är ju allt annat…
  Tack o lov för att den inte är så giftig att man dör, finns ju många såna arter på annat håll. Och lömska kan de vara, krypa ner i skor eller i sängen och nej nu slutar jag här. Fint fångat på bild! Föredrar helt klart gräshoppan

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi lämnar aldrig skor ute och in i huset kommer den inte. Vårt hus är tätare än något hus varit i Sverige eftersom det är byggt i betong. Och täta fönster och dörrar har vi också. Så oavsett vad som rör sig i trädgården så känner jag mig helt trygg inne. Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.