Skriver mer nu för tiden

Skriver mer nu för tiden

Att skriva, visste inte hur mycket jag tyckte om det. Trodde prata var min grej. Men nu undrar jag. 

Alla dessa fantastiska val en gör livet. Så tacksam för att jag gör aktiva val och faktiskt påverkar mitt liv. Att jag inte fastnar i en föreställning om hur jag är som person. Om hur jag är mot andra. Om vad jag gillar. Utan att jag utvecklas hela tiden och låter olika processer ta fart. Misstänker det är en stor del i att vara entreprenör.

Jag trodde jag var en pratperson. Jo jag är nog det också, för jag tycker om att prata. Men ju äldre jag blir desto mindre intresserad är jag av att höra min egen röst. Men jag skriver gärna. Även om jag bloggat länge så har det inte varit på samma sätt tidigare.

Allt jag skriver gör jag på datorn. Papper och penna funkar inte för mig och skrivmaskin har jag ingen. Fast jag var en jäkel på maskinskrivning i gymnasiet!

Jag skriver för webben

Nej jag är ingen copywriter och skriver inget innehåll för mina kunder, det tar jag in proffshjälp för. Men jag tycker om att skriva för webben också, har testat lite på egna sajter. Att arbeta med sökmotoroptimering, att få fram budskapet trots upprepandet av sökfraser. Det är spännande att se resultatet av arbetet men det är framför allt utmaningen som är kul. När en skriver för webben är ofta sajten avsändaren, alltså ett företag eller organisation.

Skriver i bloggar

Jag bloggar ju här, men jag skriver mer och oftare på anna-forsberg.se. Att blogga är personligt för mig, jag berättar transparent om vår livsstil på Bo i husbil-bloggen. Här på webbtanten skriver jag också mer personligt än när jag skriver för webben. En blogg har en person som tydlig avsändare, det ger större utrymme i skrivandet. Jag kan vinkla som jag vill, jag kan variera budskap, målgrupp och innehåll.

Skriver även en bok

Började på en bok för ett år sedan, det har varit en process som varit av och på. Mest av. Nu är det på igen och jag har klart vinkeln, karaktärerna och innehållet. Känns ruskigt bra och jag ny inspiration. Men att skriva bok är verkligen något helt annat. Det gäller att hålla ihop trådarna, att få rätt ordval för rätt karaktär och att inte bli för långrandig men ändå intressant. Jag läser det jag skrivit om och om igen för att se att allt blir rätt. Det tar tid. Lång tid. Om det blir en färdig bok en dag vet jag inte. Men jag gillar att ryckas med i min egen berättelse.

Tycker du om att skriva? Berätta gärna vad du skriver!

Photo Unsplash

Publicerat:

i:

9 svar till “Skriver mer nu för tiden”

  1. Ja, jag skriver mycket. Men det blir olika för olika syften. På bloggen skriver jag direkt på datorn (jag var också grym på maskinskrivning på gymnasiet) och när jag skriver mina böcker gör jag det för hand.

  2. Åh vad roligt för dig! Älskar också att skriva, man kan bli så mycket djupare och förstå sig själv böttre tycker jag.

  3. Oh ja – jag tycker om att skriva. Skriver mer om det jag ser, här, upplever, tänker och funderar kring. Har ännu inte skrivit ngt fiktivt. Men vem vet… Jag blir nyfiken på vad du skriver för bok – önskar dig fina skrivstunder!

Translate »