Snappa-ar-verktyget-for-dig-vimlewebb

Snygga bilder till sociala medier med Snappa

Ibland tar Webbtanten hjälp av andra för att delge er läsare nya funktioner och tjänster. Den här gången frågade jag Michael om han ville berätta om tjänsten Snappa som han använder flitigt. Eftersom han gärna ville blogga för er kommer här hans text om Snappa.

Michael Alphov här. Kund till Anna och VimleWebb AB. För ett par dagar sedan pratade jag och Anna i telefon om saker som ska ske med en av mina sidor men snabbt gled samtalet över i helt andra saker som det ofta gör när vi pratar. Anna (Webbtanten) och jag delar nämligen intresset och uppfattningen om att sociala media i olika former är mer till nytta än den tidstjuv som en del vill kalla det och det var där vårt samtal landade.

Effektiva metoder

Mitt jobb handlar om att åka omkring i Norden och hjälpa personer och företag att få det bättre på jobbet. Rent konkret handlar det om att jag hjälper till att skapa bra och effektiva metoder inom områden som planering, prioritering, hantering av Outlook, möten samt hur grupper bör fungera för att prestera på topp samtidigt som man har kul på vägen. Ett fantastiskt jobb om du frågar mig.

Den stora utmaningen för alla jag träffar är att verkligen göra den skillnad som krävs och att göra den tillräckligt bra så att det blir en ny fungerande vana. På mina träningar och föreläsningar hinner vi med mycket men inte allt och det är här bland annat sociala media kommer in i bilden. För att verkligen fördjupa och komplettera mitt budskap från träningar och föreläsningar arbetar jag mycket med att skriva effektivitetstips på min blogg, lägga upp texter på min Facebooksida och numera även massor av bilder med korta och kärnfulla citat och texter på Instagram, LinkedIn och Twitter.

Effektiva bilder Snappa

Det var just gällande bilder mitt och Anna samtal till slut hamnade och då framförallt om ett fantastiskt verktyg som heter Snappa. Snappa är en tjänst där man skapar snygga bilder för att publicera på Instagram, Twitter, Facebook, Bloggar och LinkedIn. Det finns massor av bilder att välja mellan och massor av färdiga mallar att utgå ifrån vilket gör att dina bilder kommer bli oerhört proffsiga och anpassade för den plattform som du ska publicera på.

Det man slås av är enkelheten att skapa en snygg bild. Det är verkligen så enkelt att det går att beskriva i enbart ett par steg. Du börjar med att gå in på snappa.io och väljer ”create a graphic”. Sedan väljer du vart bilden ska publiceras dvs. på vilken plattform exempelvis Instagram. När det är gjort kan du välja mellan färdiga mallar som du kan anpassa precis som du vill med typsnitt, färger, bakgrundsbild etc. eller så skapar du din bild från ”början” och givetvis kan du ladda upp dig egna bilder att utgå ifrån, oavsett om du väljer att anpassa en mall eller att börja från noll. Otroligt enkelt och lätt att använda helt enkelt.

Personligen använder jag Snappa väldigt frekvent och har köpt deras ”proffstjänst” men det finns även en gratisvariant som funkar bra till att starta med.

Slutligen tror jag, utan att veta, att du som läser och jag förmodligen är ganska lika utan att veta om det och med det menar jag att de flesta av oss tar till oss det visuella mer än enbart det ”skriva ordet”. Det jag vill säga är att jag fått väldigt bra genomslag i social media sedan jag började komplettera mitt budskap med bilder skapade i Snappa så mitt tips till er, Webbtantens läsare, är att testa Snappa.

Ni kommer inte att ångra er.
Ha en effektiv dag! /Michael

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Snygga bilder till sociala medier med Snappa”

  1. Profilbild för Anna Forsberg

    Tack för ditt tips!

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.