Sockenmästerskap

I grannbyn Eriksberg är det tradition sedan 2004 att anordna ett sockenmästerskap för närliggande byar! Ett jippo som är jättekul och som vår familj har varit med på i tre år nu. Vimle som by har vunnit två gånger och i år kom vi tvåa. På bilderna kan ni se några av grenarna som gällde i år, för grenarna byts ut varje år så man kan inte förbereda sig.. inte mer än på dragkampen förstås, som ju är en väldigt prestigefylld gren och som vi förlorade stort i år! När tävlingen är avgjord åker man hem och tar hand som sina djur och annat, för kl. 19.00 är det samling igen, då är det grisfest med underhållning och dans! I år var Börje Bapelsin där, en lokal showare som verkligen bjöd på många härliga skratt!

Publicerat:

i:

11 svar till “Sockenmästerskap”

 1. Tjoho – menar du att det bara hållt på sedan 2004 ? Jaha du vet mer än jag …. har varit och torkat spya (inte najs om du frågar mig) på Prästgårn…kram

 2. Vad kul ni verkar ha det och mysigt med lite ”byrivalitet” bor själv på ett väldigt litet ställe ca 200 inv i vår lilla by så det kanske vore något att försöka sig på och anordna här också?
  Såg din utmaning ang. 1 miljon skall försöka mig på den men inte just idag för jag väntar lite gäster, men jag har redan börjat spåna till vad min miljon skall gå.
  Ha det så gott så länge! Lotta

 3. Verkar livat där borta hos er! Känner mig lite ”främmande” ännu efter sju år här, vet inte om det anordnas något häromkring… Är väl i ärlighetens namn lite lat och ”hemma-katt” också :-).

  Kram! /J

 4. Vad kul Ni har hos dej, lägger in ett svar från mej!

  Helt rätt Anna, det låter som en väldigt intressant kurs, 7,5 poäng är ju ganska tufft att läsa som sommarkurs låter det som!

  Kram //annette

 5. vad mysigt ni haft det förstår jag. Kul med tävlingen.

  Jo japansk lyckta kan man dekorera mkt med. Göra girlanger el lägga på ett fat. De blir rödorange och torkade sen. Jättefina och dyra att köpa som dekoration.

  Kramis Lotta

 6. Hittade dig hos Anesa…såg att du hade minigrisar och blev nyfiken!!
  Just nu är jag grisvakt….till Melker minigris 2år väger ca 55-60 kg..
  Han älskar sin mormor…(Det är min dotters gris) eller maten som jag har med mig!!!
  Just nu växer hans betar så han börjar se farlig ut..ha ha…tavk för titten…åter kommer gärna! kramiz:)

Translate »