Sommarlistan 2021

Som bloggare är det väldigt roligt att ibland få färdiga rubriker att skapa innehåll kring. Att svara på ett frågepaket någon redan satt ihop. Så idag blir det en sommarlista!

Annika på Resfredag är skaparen av listan och flera har hängt på den, bland annat Resa medvetet och resebloggen Lite mer rosa. Så är det min tur, tack Annika för inspirationen.

Vart gick min senaste resa?

Det beror ju lite på hur en definierar resa. I går hängde vi hela dagen i och omkring Tavira och i måndags i Lagos. Två heldagsutflykter. För en månad sedan körde vi till Lissabon, också en heldagsutflykt, men helt utan att utforska något. Vårt resande pågick ju varje dag under tre år när vi bodde i van & husbil, så det kanske är den senaste resan, vilken avslutades i februari. Fast det senaste året var ju väldigt stillastående och utan så mycket reseupplevelser.

Sen senaste resan, innan husbilslivet började, gick till London i januari 2018. Roger fyllde 50 och vi njöt av några dagar i vår favoritstad och på bästa hotellet! Långa promenader, god mat och avkoppling.

Fantastiska textilier och färger i hela Soho Hotel
En av alla utsiktsplatser vi besöker när vi är i London.

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

Just nu är det mycket låtar som sjungs på portugisiska som tilltalar mig mest. Ett bra sätt att lära mig mer av språket. Till exempel Paula Fernandes från Brasilien. Men annars gärna Queen, Pink Floyd och aktuell musik från radio.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

17 stycken utkast har jag på bloggen. Brukar inte ha mer än runt 20 stycken då jag bloggar så pass ofta använder jag utkasten jag skapar. När jag får en idé till ett inlägg skriver jag oftast bara rubriken och sparar som utkast. Sedan får inlägget växa fram tills publicering. Hade fler utkast under tiden vi renoverade huset, då jag skapade ett inlägg om varje projekt.

Hur är det med blogginspirationen?

Den går alltid upp och ner. Jag bloggar dock bara när jag känner för att skriva. Jag krystar inte ut några inlägg. Om jag saknar lust eller något att skriva om så blir det inga inlägg. En riktig bloggtorka har jag inte haft på många år nu. 2015-2016 är nog den perioden då jag bloggat som minst – men det var å andra sidan de åren jag jobbade alldeles för mycket. Så inte så konstigt att varken tid eller lust att skriva fanns.

Hur står det till med reslusten?

Jag längtar efter att resa igen. Men lusten är inte särskilt stor nu på grund av pandemin. Men det kommer nog bli några korta resor inom Portugal i höst och vinter i alla fall.

Det här blir jag glad av!

Att vakna och ha en oplanerad dag framför mig. Solnedgångar och soluppgångar. Nyskördade grönsaker som jag odlat och att kunna göra mat av det trädgården bjuder på. När jag tittar på Roger. Ett samtal eller besök. När jag blir inkluderad. Ett bad. En ödla i trädgården. Ett härligt skratt smittar! Nybakat glutenfritt bröd. Att ta hand om mina plantor. Oftast ganska enkla saker som ger mig störst glädje.

Gurka på gång

Det här äter jag helst i sommar

Mina skördade grönsaker i både nya och gamla favorit rätter! Men gärna en glutenfri pizza på Mamma Mia i Lagos eller Casa Nirvana i São Martinho.

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Har inte lyssnat på några av årets än. Har ingen riktigt bra rutin för att lyssna på poddar. Hörlurar passar inte i mina öron och hörlurar över huvudet är varmt. Så när jag lyssnar blir det i våra högtalare och det gäller då att jag är ensam inne eller att vi båda vill lyssna.

Hit längtar jag just nu

Jag längtar inte någonstans just nu. Har det väldigt bra här hemma. Men om jag tänker på framtida resmål och då är Porto & Dourodalen högt upp på listan. Men det finns många andra platser här i Portugal som jag vill uppleva. Övriga Europa får vänta.

Det här har jag tröttnat på

Campingar & ställplatser. Efter att i princip ha bott varje natt på en camping eller ställplats under tre år så kan jag säga att jag är riktigt trött på det.

pitch 105
Camping i Benidorm som vi trivdes på. Då.

Det här trendar i mitt flöde just nu

Det är mycket bilder på fina platser i Portugal, nyplockad skörd och havet (Instagram). Men också semester och sommarbilder från Sverige på Facebook.

Senaste inköpet

En ny handväska i kork. Den förra som jag köpte för tre år sedan i Cascais hade blivit för liten och dessutom hade den trasiga dragkedjor. Så jag köpte en i ett souvenirstånd i Lagos i måndags.

Min senaste skärmdump

Det var på klinkers jag tyckte jag var fina och har samma färgton som gruset ”Brita” vi använder i trädgården. Inspiration när vi letar alternativ till vad vi ska lägga på betongplattan runt huset.

Det här funderar jag på just nu

Om jag ska försöka hitta någonstans att hyra en liten bobcat för att fördela ytterligare 13 ton jord i nästa omgång med såbäddar eller om jag ska köra det för hand med skottkärra igen.

Hajpen sommaren 2021

Inget jag kan uttala mig om, hänger inte alls med på sånt. Och uppfattar inte några hajpar i mina flöden heller i år.

Hur mår jag just nu?

Jag mår väldigt bra.

Om du gjort listan också får du väldigt gärna berätta det så jag kan läsa 🙂

Översta bilden är solnedgången när vi åkta hem från dagsutflykten till Lagos.

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Sommarlistan 2021”

  1. Profilbild för Ove Lundqvist
    Ove Lundqvist

    Sommarpratare jag lyssnat till på play är Strömstedt, Ingrosso, Svennis, Nadim Ghazale, Fredrik Steen, Jacob Hård.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Har många sommarprat att se fram emot!

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.