ställplatser i Algarve

Ställplatser i Algarve vi inte bott på

Vi har passat på att kolla in ställplatser i Algarve när vi ändå kört förbi med vår lilla hyrbil.

Med vår hyrbil kör vi överallt vi bara kan och hinner under en veckas tid i Algarve, och självklart kör vi även in på ställplatser vi varit nyfikna på. För att se om vi ska söka boplats där nästa gång vi är här i trakterna. Vi har ju redan med husbilen faktiskt vänt när vi kommit till ställplatser vi inte gillar. Men de har jag berättat om tidigare, så detta är andra platser vi besökt.

Populära ställplatser i Algarve

Så dessa ställplatser har vi alltså inte bott på, men vi har spanat in dem, för de flesta är populära och omtalade. Generellt kan jag ju berätta att vi inte alls gillar att köra på smala och dåliga vägar. Och om du tycker annorlunda än vi är det bara bra och roligt! Vi vill inte provocera, bara berätta hur vi tänker och resonerar. Du får gärna berätta vad du tycker genom att kommentera, respektfullt.

Algarve Motorhome Park &
Motorhome Park Acotelas, Falesia

Dessa båda ställplatser som ligger grannar cyklade vi förbi när vi besökte Falesia beach på cyklarna. Det är massor av husbilar som står här och många är svenskar. Vi har förstått att det är svårt att få plats och vi kan förstå det. Läget är bra, nära beachen och det är en matbutik alldeles intill. Nära till golfbana (vilket vi ju börjat kolla in lite) och det är lättillgängligt. Området känns trivsamt och det finns en del att utforska här. En plats vi absolut kan tänka oss att stå på, så vi får försöka nästa gång vi besöker Algarve.

Vale da Carrasqueir, Monchique

Den här ställplatsen ligger på väg upp till Monchique. Vi vet att det står personer här som älskar stället. Och det gör oss glada. Och nyfikna. Så när vi var i Monchique häromdagen tog vi vägen förbi. Men nej, den är inte för oss. Varför då kan en undra?

Det är flera kilometer riktigt dålig väg fram. Väl framme så kunde vi inte kommunicera alls med värden, då han inte kunde ett ord engelska. Han sa nåt om att han bara kan franska. Tror vi. Eftersom vi inte kunde göra oss förstådda kunde vi inte med att gå in och kika, utan körde bara in och vände. Det är verkligen vacker utsikt från platserna, men de verkar trånga. Ska en stå där längre än vad maten i kylen räcker behöver en ha tillgång till bil. Det ligger verkligen helt off. Och har en krånglat sig in på den vägen så skulle vi i alla fall vilja kunna stanna ett tag. In kommer en, vi såg att det stod en stor Concorde där inne. Lugn och fridfullhet kan en nog få en härlig dos av här.

Mikki´s place, Pera

Vi hade hört mycket gott om denna platsen, och enligt poängen i CamperContact så ska den ju vara bra. Jag mailade dem för att höra om de hade någon ledig plats. Men jag fick inget svar. Jag har fortfarande inte fått något svar. Så troligen är det fullt och förhoppningsvis är alla glada som står där. Men att inte ens svara på ett mail gör oss griniga.

När vi hade hyrbilen tog vi ändå vägen förbi ställplatsen för att titta, vi är ju väldigt nyfikna. Dessvärre lockades vi inte alls av att ens stanna och gå in och titta. Det ligger mitt ute i ingenstans med grusvägar som leder fram till platsen. Vi tog den krångligaste, eftersom vi hade en liten hyrbil, men jag tycker verkligen inte den är att rekommendera ens för mindre husbilar (vilket de gör i appen). Eftersom vi inte gillar svåråtkomliga platser dissar vi denna med även om det från andra hållet var mer lättframkomligt.

Parking Fortaleza, Sagres

En stor parkering vid borgen i Sagres. Utsatt läge vad gäller vind men också väldigt nära de fantastiska klipporna. Vi tror att det här läget skulle passa oss perfekt för att utforska närområdet runt Sagres. Cykla och vandra men ändå ha närheten till civilisationen. Sagres som stad verkar inte vara något särskilt, men vi vill gärna kolla lit mer noggrant. Så när vi lämnar campingen vi står på nu drar vi nog till Sagres, om vädret passar. Det är en gratisparkering så det kan ju också vara bra att jämna ut övernattningspriserna lite efter en tid på camping för €20/natt.

Fricamping, Quarteira

Återigen en ställplats/parkering som är väldigt otillgänglig. Smal väg och otroligt dålig. Trots hastighet på max 10 km/h så skakade det rejält i lilla Opel Corsan. Vi väljer att inte köra på den vägen. Dessutom en kort, men väldigt brant backe upp, som vi inte är säkra på att komma upp för utan att slå i överhänget. Det stod en Niesmann nedanför backen – vet inte om det var för att den inte kom upp eller för att den inte fick plats. Enligt Google ska det finnas en väg till in, via stan, men den var avstängd.

Vi körde i alla fall upp med lillbilen och tog en promenad runt. Flera långliggare misstänker vi. Men samtidigt finns där ingen service så vi vet inte hur de sköter vatten och avlopps. Ställplatsen erbjuder en fantastisk utsikt över havet och nära in till Quarteira. Vi kan förstå att det är en populär plats, men det är inget för oss. Gratis är inte alltid gott tycker vi. Och fricamping här är inte tillåtet har vi fått lära oss.

Area de Service, Quarteira

Den här platsen har ingen charm eller utsikt alls. Den kostar €3,-. Men helt klart ett bättre alternativ för oss för en övernattning eller två för att utforska Quarteira än fricampingen ovan. Trots att vi älskar närheten till havet är det inte alltid det viktigaste. Det är dock inget avstånd att cykla eller gå till havet så vi chansar hellre på denna ställplatsen, så vi kan uppleva Quarteira vi också. Nästa gång.

Sådär – då har ni fått lite av våra åsikter om andra populära ställplatser – trots att vi inte stått där. De kan med andra ord inte vara med och kvala in till månades bästa boplats. Inte än i alla fall. Och vi är ödmjuka nog att förstå att dessa ställplatser i Algarve kan vara helt fantastiska men att vi inte inser det 🙂

Bilden är från den populära fricampingsplatsen i Quarteira.

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Ställplatser i Algarve vi inte bott på”

 1. Profilbild för Christel

  Tack för att ni hjälper oss andra med att skriva om olika ställplatser, guld värt att kunna gå tillbaka till.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego 🙂

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Bra redovisning,som sagt passar inte alla platser in!
  Fuzeta ska vara fint sägs det,fin camping där 🙂

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ok, tack för tips, den har vi inte kikat in.

 3. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Det är bara att hoppas att vi får tillfälle att utnyttja ställplatstipsen någon gång! Vi har så mycket resplaner framöver så det är bara att beta av det ena efter det andra…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, ja en dag kanske ni har nytta av detta. Om inte så är jag iaf glad att du läser.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vilken bra redovisning! Vi stod ju vid den där i Quarteira. Fantastisk utsikt men ni har nog rätt i att er bil inte skulle klarat backen!
  Vi var till Gal’e och kikade när vi var i krokarna kring Albufeira. Det är visst också nån som där långliggare sp. Kändes ok men inte mer när vi kikade in där

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack systra! Kanske vi klarat backen, Anette och Robert kom upp. Tack för tipset om Galé, ska kika in det.

 5. Profilbild för Tina & Bengt

  Kanon rapport! Tack för den! ? Får se om vi åker ner. Sagres låter som en bra kandidat i sånt fall.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego 🙂 Vi ses snart, nånstans på vägen.

 6. Profilbild för Marita
  Marita

  Tack för alla tips och intetips?. Vi samlar på oss?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego!

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.