stränder i algarve

Stränder i Algarve i fokus på alla hjärtans dag!

Dessa fantastiska stränder i Algarve! Både syd- och västkusten är fyllda av ljuvliga stränder och självklart vill vi att ni ska få se hur vackert det är här.

Idag på alla hjärtans dag passar det väldigt bra att ge er bilder på det som utmärker Algarve mest. Det som vi föll för. Den vackra kustlinjen. Hela södra kustremsan av Algarve är fantastisk, den börjar med oändliga stränder direkt efter landsgränsen mot Spanien. För att fortsätta på samma sätt fram till och igenom naturreservatet i Faro. Strax därefter börjar sandstensklipporna forma unika stränder. Fortfarande ljuvliga stränder men nu inramade med olika ramar.

Tack vare vår hyrbil har vi kunnat se många fler platser än om vi bara åkt med FrankieBoy. Vi tycker om att promenera på stränderna och hade det varit badväder hade vi (garanterat jag i alla fall) badat och njutit av solen nån timme eller två. Men den här årstiden är det helt annat fokus. Vi njuter av vyerna, av färgerna och av den mäktiga naturen. Alla platser vi besökt hittar du även här i vår karta!

Bilder från några stränder i Algarve

Tidigare har jag visat bilder från Altura, AlvorPortimao och Albufeira. Men här kommer det lite fler stränder i Algarve! Bilderna gör inte dessa fantastiska platser någon som helst rättvisa, men förhoppningsvis inspireras du tillräckligt för att själv besöka denna delen av Europa för att se allt tredimensionellt. Här är verkligen en fantastisk natur.

Praia de Luz

Sydkusten, ca 5 km väster om Lagos.

praia de luz

praia de luz

Praia do Monte Clérigo

Västkusten, några kilometer från Aljezur.

Praia-do-Monte-Clerigo

Praia-do-Monte-Clerigo

Praia-do-Monte-Clerigo

Praia de Arrifana

Västkusten, också några kilometer från Aljezur, fast längre söderut än Praia do Monte Clérigo. Arrifana Beach är ett surfparadis förstod vi. Vi gick aldrig ner på denna stranden utan njöt istället av utsikten mot den från Ruínas da Fortaleza de Arrifana.

praia de arrifana

praia de arrifana

praia de arrifana

Praia da Bordeira

Intill den här stranden är det en hel del som fricampar. Klurig väg fram. Stranden är bred så från ställplatsen är det några hundra meter till vattenlinjen. Den ligger också på västkusten av Algarve, några kilometer från Bordeira. Här var det ett par som badade när vi stod och njöt av vågornas härliga ljud. Och vi förstod på deras beteende att det inte var varmt och skönt i vattnet.

Praia-Da-Bordeira

Praia-Da-Bordeira

Praia-Da-Bordeira

Praia do Amado

Det här är min favoritstrand, hittills. Den är färgglad, inte så stor men ändå tillräckligt lång för att få en lagom promenad på stranden. Mycket stenar och surfare. Den ligger också på västkusten, ytterligare längre ner mot Sagres.

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia de Ingrina

Här är en liten strand på sydkusten mellan Burgau och Sagres. En hel del surfare här också, men det var nog folk som bodde i närheten för inga vans såg vi. Husbilen hade vi inte velat köra hit.

ingrina-beach

ingrina-beach

Praia do Pintadinho

I Ferragudo, granne med Portimao hittade vi denna lilla vackra strand. Perfekt fikaplats för oss på intilliggande klippa med utsikt över havet.

Praia-do-Pintadinho

Praia-do-Pintadinho

Det finns mängder av stränder. Den här årstiden kan du en strand som ligger öde. Men oftast finns det alltid någon annan där också, om än ytterst få personer. Hur de här stränderna ser ut på sommartid vill jag inte ens fundera på, då är de inte intressanta för oss ändå.

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till ”Stränder i Algarve i fokus på alla hjärtans dag!”

 1. Profilbild för Peter
  Peter

  Så fina bilder. ??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Peter!

 2. Profilbild för Lisa

  Har ni inte varit på Playa Barill. Ligger vid Santa Luzia. Man får först gå över en bronsen antingen ta lilla tuff tuff tåget eller gå ca. 2.5 km. Väl framme breder stranden ut sig . Den mest vita finkorniga och när man tittar ut över havet mot horisonten kan man förnimma att jorden är rund. En strand att älska i vårt tycke. Fina bilder på era stränder . Vi saknar dom redan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej vi har inte varit i Santa Luzia, får ta det nåt annat år. Vi var i Altura och det var också en lång vit strand. Vi gillar klippformationerna mer än bara en lång strand.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Fina bilder,mycket av det där har vi sett från luften!
  Men vore kul att få uppleva på nära håll 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! En vacker dag kanske ni kan uppleva det på nära håll också.

 4. Profilbild för Barbro

  Vilken fantastisk reklam för Portugal.

  Tack för ditt arbete med fotografering och blogginlägg. Jag njuter som bara den!
  Det bästa sättet att resa för mig (numera).

  Tack Anna!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det blir lätt så när en gillar nåt. Vassego, roligt att kunna ge dig njutningen

 5. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  ?Fotona talar för sig Själv!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, jag tycker det också 😀

 6. Profilbild för Tina & Bengt

  Tänk att det finns så många olika stränder på en så pass liten sträcka ändå. Om man ändå fick vara själv där en sommardag…! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen helt galet många stränder. Det är ju nästan sommar 😀

 7. Profilbild för Chatrine

  Jag inser att jag missat den där lille runde knoppen i slutet av Europa för att inte Spanien lockat. Men Portugal ser ju helt fantastiskt ut. Underbara berg, ljus och byggnader – tack för inspiration <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh det finns ju så mycket berg, byggnader och ljus i Spanien med. Du har förälskat dig i Frankrike och dit kommer en ju först med bilen så inte så konstigt att du inte kommit längre tänker jag. Portugal finns kvar för er. Den som väntar på nåt gott.

 8. Profilbild för Sofia hult
  Sofia hult

  Bilderna talar ju nästan helt för sig själva.

  Man längtar utomlands när man ser dessa bilderna på din blogg.

  Det måste väl vara lite skön omväxling när ni hyr en annan husbil än att åka runt med eran?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja visst är det vackert här! Vi har hyrt en vanlig bil, inte en husbil. Vi åker hem till vår husbil på campingen innan middagsdags 😉 men har den lilla Corsan att åka runt med på småvägar där vår Frankieboy inte skulle få plats.

 9. Profilbild för Anita Birgitta

  Algarve har jag varit i, längtar tillbaka när jag såg dina fina bilder.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är fint här, förstår du längtar tillbaka.

 10. Profilbild för Helena Roth

  Lite roligt att se… för jag påminns om kustremsan på Irland som heter…. Cliffs of Moher, tror jag. *googlar raskt, och jodå, mindes rätt*

  Just det där med höga kustlinjer av klippor som ”brutits ned” av vind, vågor och väder. Vackert till tusen!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh Irland står högt på vill-besöka-listan! Ja, det är ruskigt vacker natur här.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.